Viral ο «Ύμνος της Μακεδονίας» – Τι λέει η δημιουργός του γι’ αυτό


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Viral έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο «Ύμνος της Μακεδονίας»: «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία», της Μαριγώς Μπούρη

Ένα τραγούδι που ακούγεται στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, σε εθνικές και σχολικές εορτές, σε παρελάσεις και εκδηλώσεις και το τελευταίο διάστημα έγινε ευρύτερα γνωστό και ειδικά, μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα το τραγούδι αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς, και σε beat ρυθμό σαν σύνθημα τραγουδιέται και χορεύεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ βίντεο που έχουν δημιουργήσει κυρίως νέα παιδιά, έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στα social media.

Ειδικότερα, το τραγούδι ακούγεται σε τρεις διαφορετικές επανεκτελέσεις, μία αυθεντική, μία beat, αυτή που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και μια χορωδιακή υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Θεμιστοκλή Κυπριώτη.

Δημιουργός του η γιατρός και θεατρική συγγραφέας κ. Μαριγώ Μπούρη, η οποία είχε μιλήσει για το τραγούδι πριν από μερικούς μήνες στο neakriti.gr και είχε πει ότι γράφτηκε πριν από τριάντα χρόνια για την Μακεδονία.

Όμως το τραγούδι δεν ξεχάστηκε ποτέ, καθότι αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες Μακεδόνες, ωστόσο νιώθει πως η ιστορία την προλαβαίνει κάθε φορά και δεν μπορεί η ίδια να την προσπεράσει. Μπορεί μόνο να την υπηρετήσει! «Να τώρα, που το τραγούδι μου για την Μακεδονία: “Μην παραχαράζετε την ιστορία”, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!», είχε δηλώσει παλιότερα στο neakriti.gr.

Σήμερα μετά από μερικούς μήνες και με το τραγούδι να γίνεται ευρύτερα γνωστό και να τραγουδιέται από στόμα σε στόμα, το neakriti.gr, ρώτησε την κ. Μπούρη, πώς αισθάνεται που «Ο ύμνος της Μακεδονίας» έχει τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο το τελευταίο διάστημα και κυρίως πώς αισθάνεται για τις «παρεμβάσεις» που έχουν γίνει;

… Ότι είναι αληθινό δεν ξεχνιέται

«Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κατά κάποιο τρόποι οι κόποι μου και οι αγώνες μου καθώς και οι αγώνες του γέροντα Καντιώτη καθώς και οι αγώνες τόσων και τόσων ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για τη Μακεδονία!!!», μας αναφέρει, διευκρινίζοντας «κι αυτό γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και κατά βάθος στο DNA όλων των Ελλήνων η αλήθεια και η ιστορία δεν παραχαράσσεται με κάποιες υπογραφές».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων – παρ’ ότι καταστρατηγήθηκε και παραμερίστηκε χωρίς να γίνει δημοψήφισμα – αλλά ιδιαιτέρως της ελληνικής νεολαίας και αυτό είναι το παρήγορο, βροντοφωνάζει και χορεύει σε όλους τους ρυθμούς “Μην παραχαράζετε την ιστορία η Μακεδονία είναι μία λάμπει από Ελλάδα και ορθοδοξία η Μακεδονία είναι ελληνική”», τονίζει η κ. Μπούρη.

Την ρωτήσαμε επίσης πώς βλέπει το αποτέλεσμα της συμφωνίας και αυτό που μας απάντησε είναι ότι εύχεται «ειλικρινά όλοι εμείς που δεν συμφωνήσαμε με τις Πρέσπες να έχουμε άδικο και να “δικαιωθεί” το ψήφισμα, ωστόσο το λάθος του σήμερα θα φανεί στην ιστορία του αύριο», είπε.

Συμπληρώνοντας η κ. Μαριγώ τόνισε ότι «για να γίνει κάτι μεγάλο χρειάζεται κάτι αληθινό χωρίς την αλήθεια… ότι κι αν είναι αυτό χάνεται, ξεχνιέται. Αυτό το αληθινό είναι που έχουνε βρει στο τραγούδι. Είναι το ότι οι στίχοι εμπεριέχουν αλήθεια κι ας μην ακούγονται όλοι οι στίχοι και όλες οι στροφές».

Και συμπληρώνει κλείνοντας: «Αυτό έχουνε βρει στο τραγούδι ιδίως οι νέοι που δεν είναι αλλοιωμένοι και καταλαβαίνουν που υπάρχει αλήθεια!», τονίζοντας ότι είναι εκείνοι οι νέοι που «έχουνε και αγωνιστικότητα και κέφι και θέλουν να διαδηλώνουν έτσι και να δείχνουν την έμφυτη αγωνιστικότητα μέσα από “μπιτάτους” ρυθμούς».

Θ. Κυπριώτης: «Οι νέοι ότι αγαπούν το αγαπούν χωρίς φόβο, με καθαρή καρδιά»

Το neakriti.gr, ρώτησε και τον καθηγητή μουσικής κ. Θεμιστοκλή Κυπριώτη, έναν άνθρωπο που αγάπησε το τραγούδι, το οποίο έχει ακουστεί και σε δική του απανεκτέλεση, πώς βλέπει την τεράστια απήχηση που έχει στους νέους το κομμάτι, και ο κ. Κυπριώτης απάντησε: «Οι νέοι ότι αγαπούν το αγαπούν χωρίς φόβο, με καθαρή ψυχή και καρδιά, χωρίς να έχουν στο μυαλό του μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή φόβο για το πώς θα τους κρίνουν… και αυτό μας δείχνει ότι κάποιες αξίες έστω και αν υποβόσκουν, υπάρχουν στους νέους και ένα από αυτά είναι η αγάπη για την πατρίδα τους!».

Αυτό που μας τόνισε επίσης είναι ότι: «Γενικά για να αγαπήσει κάποιος κάτι σημαίνει ότι κάτι έχει βρει που τον εκφράζει, περνάει μέσα στην ψυχή του και τον συγκινεί… και όλο αυτό βγαίνει στα μάτια και τον παλμό που βλέπουμε και στα συλλαλητήρια και στις σχολικές εορτές και εκδηλώσεις που ακούγεται το τραγούδι».

Η ουσία είναι τονίζει κλείνοντας, ο κ. Κυπριώτης, αναφερόμενος στο κλείσιμο της συμφωνίας, ως εκπαιδευτικός «ότι πλέον η αληθινή ιστορία της Μακεδονίας υπάρχει  μόνο μέσα μας… Σκοπός όλων μας είναι αυτή την αλήθεια να την διατηρήσουμε και να την διδάξουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι ιερείς στα παιδιά μας! Μόνο έτσι θα συνεχίσει και θα υπάρχει για πάντα Μακεδονία!».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.