Tι ζήτησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συνάντηση με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένης Μπορμπουδάκη είχε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με σκοπό να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό με αφορμή την απόφαση για τη σύσταση του νέου ΔΣ των Νοσοκομείων του νομού στο οποίο η Ιεράπετρα απουσιάζει.

Θέμα που για το Σύλλογο Εργαζομένων κρίνεται ως το πιο σημαντικό που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο αυτή την περίοδο αφού πρόκειται για μια εξέλιξη που δημιουργεί αβεβαιότητα ως προς τα παρόν και το μέλλον τόσο στους πολίτες της περιοχής, στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και σε νέους γιατρούς που μπορεί να σκέφτονται να εργαστούν στην Ιεράπετρα.

Αυτό ήταν κάτι που τόνισε ο Δημήτρης Βλασσάκης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου που μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα έγιναν στη χθεσινή συνάντηση.

Τα προβλήματα το τελευταίο διάστημα είναι πολλά όπως είπε και συζητήθηκαν ένα προς ένα με τη διοικήτρια, με το Σύλλογο όπως είπε να προσέρχεται στη συνάντηση με καλή διάθεση και στόχο να υπάρξουν λύσεις μέσα από την συνάντηση που έγινε, η οποία ήταν η 4η από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η κα Μπορμπουδάκη.

Ο κ. Βλασσάκης τόνισε πως για την απόφαση αυτή η κα Μπορμπουδάκη ανέφερε στους εργαζόμενους πως δεν κρύβει καμία πρόθεση υποβάθμισης του Νοσοκομείου, προσθέτοντας πως η ίδια έχει επικοινωνήσει με τον Υπουργό Υγείας ζητώντας του να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση της Ιεράπετρας, κάτι που όμως και η διοικήτρια και ο Σύλλογος Εργαζομένων θεωρεί πως είναι δύσκολο να συμβεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θέτουν πλέον αίτημα για αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο, κάτι που θα λύσει πολλά από τα σημερινά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα. Θέμα για το οποίο η κα Μπορμπουδάκη δεν πήρε θέση, χωρίς όμως να το αποκλείει ως αίτημα. Παράλληλα συζητήθηκε και η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου με σκοπό την αύξηση των θέσεων, μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από πέρυσι, όπως είπε ο κ. Βλασσάκης με τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου να προσπαθούν να παρουσιάσουν μια τεκμηριωμένη οικονομικά πρόταση ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Παράλληλα τέθηκε το θέμα των πολλών άγονων προκηρύξεων θέσεων γιατρών που παρατηρείται σε όλο το Λασίθι και ιδιαίτερα στην Ιεράπετρα, με αίτημα να χαρακτηριστεί η περιοχή ως απομακρυσμένη, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερα κίνητρα σε γιατρούς να εργαστούν εδώ.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με εργασιακά ζητήματα και τις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, συμβάσεις ΟΑΕΔ, τις πρόσφατες συμβάσεις που έγιναν λόγω κορονοϊού, αλλά και συμβάσεις καθαρισμού, με τον κ. Βλασσάκη να αναφέρει πως το Νοσοκομείο έχει ανάγκη από περισσότερες καθαρίστριες.

Για τα θέματα επικουρικών γιατρών η κα Μπορμπουδάκη ανέφερε πως ενδεχομένως από σήμερα θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για αιτήσεις αφού έχει παρθεί απόφαση για περαιτέρω ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Ο κ. Βλασσάκης αναφέρθηκε επίσης και στα περιοριστικά μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τις τελευταίες μέρες λόγω της έντονης ζέστης ενόχλησαν αρκετούς που ήθελαν να επισκεφθούν το Νοσοκομείο και έπρεπε να περιμένουν στον ήλιο μέχρι να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου του ιστορικού και θερμομέτρησης ώστε να εισέλθουν στο εξωτερικό. Μια διαδικασία που όπως είπε είναι απαραίτητη για την ασφάλεια όλων, όμως ήδη έχει ξεκινήσει να μελετάται στο Νοσοκομείο το πως θα αλλάξει η μέχρι σήμερα διαδικασία ώστε ο κόσμος που πρέπει να μπει στο Νοσοκομείο να μην περιμένει στον ήλιο, αλλά είτε σε κάποιο χώρο στο εσωτερικό του Νοσοκομείου, είτε σε κάποιο σκεπασμένο εξωτερικό χώρο.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.