Tα πρόσφατα έργα και δράσεις της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας


0
(0)

Για τα πρόσφατα έργα και δράσεις του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας ενημερώνει με ανακοίνωσή της η πρόεδρος Μαρία Σακαδάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες για τις δραστηριότητες και τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Ιεράπετρας.

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, ακόμα και εν μέσω καραντίνας, προσφέρει ανελλιπώς στήριξη στους 569 ωφελούμενους του προγράμματος σε όλο τον Δήμο, παρέχοντάς τους υπηρεσίες για αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση.

Στον Δήμο Ιεράπετρας λειτουργούν συνολικά 7 παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί (στην Αγ. Φωτεινή, στη Ναυμαχία, στο Κεντρί, στη Γρα Λυγιά, στο Κάτω Χωριό, στο Μακρύ Γιαλό). Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, υπογράφηκε σύμβαση με παιδίατρο για όλους τους παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

Μια δράση του ΚΔΑΠ που προσφέρει τη δυνατότητα για δραστηριότητες και απασχόληση σε παιδιά και νέους είναι η σχεδίαση παραδοσιακών παιχνιδιών εδάφους στην παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας.

Επίσης, πρόσφατα έγινε η μεταφορά του ΚΑΠΗ και του γραφείου του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε νέο χώρο στην οδό Πλουμίδου 44.

Οι πολιτιστικές δράσεις τη χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά περιορισμένες, λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Πραγματοποιήθηκαν όμως τα παρακάτω:

 1. Εορταστικός στολισμός Χριστουγέννων στην πόλη και στα χωριά της Ιεράπετρας με προμήθεια νέου χριστουγεννιάτικου υλικού.
 2. Οργάνωση του παιδικού φεστιβάλ Κυρβειάκια 2020.
 3. Οργάνωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων Κύρβεια 2020, που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Για την καλύτερη οργάνωση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α προχωρήσαμε σε :

 1. Εγκατάσταση αυτόνομου τηλεφωνικού κέντρου και σέρβερ και
 2. Αντικατάσταση του ηλεκτρονικού προγράμματος μισθοδοσίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν κτιριακές παρεμβάσεις, συντηρήσεις και προμήθειες σε παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ:

 1. Έγινε προμήθεια συσκευών και ειδών εστίασης σε όλους τους παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, όπως και λευκών ειδών στο ΚΔΑΠ Νέας Ανατολής, στους παιδικούς Ναυμαχίας και Αγ. Φωτεινής.
 2. Υγειονομική φροντίδα με πραγματοποίηση απεντόμωσης και απολύμανσης όλων των παιδικών σταθμών του Δήμου.
 3. Κατασκευή ξύλινων προστατευτικών των σωμάτων θέρμανσης και συντήρηση ξύλινων επιφανειών (πορτών, παραθύρων, ραφιών, ξύλινων περιπτέρων).
 4. Τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας στον παιδικό σταθμό Ναυμαχίας.
 5. Τρίψιμο και κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού πατώματος του ΚΔΑΠ Νέας Ανατολής.
 6. Προμήθεια νέου εξοπλισμού γραφείου (καρέκλες διοικητικού προσωπικού).

Τέλος για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας ενημερώσαμε τους ωφελούμενους του «Βοήθεια στο σπίτι» και του ΚΗΦΗ για τα μέτρα προστασίας και πραγματοποιήσαμε τεστ covid 19 για όλο το διοικητικό προσωπικό του ΝΠΔΔ, τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και των παιδικών σταθμών του Δήμου.

Στόχος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α είναι να παρέχει όλο και πιο βελτιωμένες υπηρεσίες στους δημότες μέσα από τις δομές για παιδιά και νέους (παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ), τις δομές για την 3ης ηλικία (ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ) και το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.

Ευχαριστώ το διοικητικό συμβούλιο και τους υπαλλήλους του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου για την άψογη συνεργασία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, για τη στήριξη και τη συνεισφορά του στην υλοποίηση των δράσεων που κάθε φορά σχεδιάζει το ΝΠ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Σακαδάκη Μαρία

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *