Shakshuka

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε την πιπεριά τσίλι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κρεμμύδια για περίπου 5-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, για περίπου 15 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σπάμε τα αβγά πάνω από τη σάλτσα.
  • Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρόκοι για περίπου 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε με τις τορτίγιες.

Συστατικά

  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 τορτίγια, κομμένη σε τριγωνάκια, για το σερβίρισμα

πηγη:akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.