Shakshuka


0
(0)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε την πιπεριά τσίλι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κρεμμύδια για περίπου 5-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, για περίπου 15 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σπάμε τα αβγά πάνω από τη σάλτσα.
  • Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρόκοι για περίπου 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε με τις τορτίγιες.

Συστατικά

  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 τορτίγια, κομμένη σε τριγωνάκια, για το σερβίρισμα

πηγη:akispetretzikis.com

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *