O Μανόλης Θραψανιώτης για την Επέτειο του Πολυτεχνείου


0
(0)

Συμπληρώνονται σήμερα 47 χρόνια από την Ιστορική κατάληψη του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη 1973, με πρωταγωνιστές τους φοιτητές και κυρίαρχο σύνθημα το “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”. Ένα σύνθημα τριών λέξεων που αντέχει στο χρόνο και δυστυχώς παραμένει πάντα επίκαιρο.

Η επέτειος σηματοδοτεί την αντίσταση στην επτάχρονη δικτατορία της χούντας, με καταλύτη το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα και είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση της και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η επτάχρονη δικτατορία, αποτελεί δυστυχώς ένα από τα πιο μελανά σημεία στην Ιστορία του Ελληνισμού, γιατί είχε σαν συνέπεια, με αφορμή το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακαρίου και εξυπηρετώντας “πρόθυμα” σχέδια ξένων δυνάμεων, να δώσει το άλλοθι στην Τουρκία για να εισβάλει στην Κύπρο.

Η χθεσινή προκλητική φιέστα του Ερντογάν στα Βαρώσια δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι πραγματικές απειλές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αλλά και ότι τόσα χρόνια μετά, πληρώνουμε τα εγκλήματά τους στην Κύπρο.

Σε μία τέτοια περίοδο, με την πανδημία σε έξαρση να απειλεί την Υγεία των Ελλήνων πολιτών και την Τουρκία να προκαλεί ανοικτά με τις κινήσεις της, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις επιδιώξεις της, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο.

Η Κυβέρνηση δυστυχώς με τις αποφάσεις της, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο όνομα της προστασίας από την πανδημία, δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια συνεννόησης, αντί να επιδιώκει κλίμα συναίνεσης.

Την στιγμή που τα κόμματα συμφωνούν να τιμήσουν την επέτειο λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας, με ευθύνη απέναντι στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής, με όλα τα απαραίτητα μέτρα και με την ελάχιστη δυνατή εκπροσώπηση .

Η πανελλήνια απαγόρευση συνάθροισης με πάνω από τέσσερα άτομα μέχρι στις 18 Νοέμβρη είναι απαράδεκτη και προκλητική με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να την θεωρεί ως αντισυνταγματική .

Μια πράξη που μόνο δύο φορές στις πιο σκοτεινές στιγμές του παρελθόντος εφαρμόστηκε σε Πανελλήνια κλίμακα: Στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973.

Αυτή η εμμονή ένα και μόνο στόχο εξυπηρετεί. Να δημιουργήσει συνθήκες συγκρουσιακής πόλωσης, κλίμα φόβου για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, για την πιο εύκολη εφαρμογή πολιτικών κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας δεν επιβάλλονται με αμφιλεγόμενες αποφάσεις αλλά με πειθώ και σωστή συμπεριφορά ώστε να λειτουργεί ως παράδειγμα.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *