O ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, επισκέφτηκε σήμερα το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου και μίλησε στη συγκέντρωση των εργαζομένων. Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου.

Σας παραθέτουμε τον χαιρετισμό του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση των εργαζομένων:

            “Απευθύνουμε έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους και όλες εσάς που έχετε αποφασιστική συμβολή με την επιστημονική σας γνώση, με την εργασία σας στην προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού. Και μάλιστα αυτή η συμβολή σας είναι τόσο μεγάλη, ανεκτίμητη, ακριβώς γιατί γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ξέρουμε ότι δε θέλετε τα υποκριτικά χειροκροτήματα και τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα και τα πολλά “μπράβο”. Αυτό που χρειάζεται, είναι εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας και στον Ευαγγελισμό. Χρειάζεται να επιταχθεί εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας της υγείας για να βρεθούν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ και να μπορέσουν να ανασάνουν τα νοσοκομεία που έχουν καταρρεύσει, όπως σήμερα ο Ευαγγελισμός που στην ουσία λειτουργεί με την προσωπική αυτοθυσία όλων σας. Χρειάζεται η ένταξη σας εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν υποδομές, εργαστήρια, να υπάρχει επάρκεια όλων αυτών των εργαλείων για να κάνετε αποφασιστικά την δουλειά σας έτσι όπως επιτάσσει η επιστήμη αλλά και οι τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνικής, των δυνατοτήτων που έχουμε και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αν δεν υπήρχαν οι ανταγωνισμοί των εταιρειών των μονοπωλιακών μεγαθηρίων του φαρμάκου, θα μπορούσε να εμβολιαστεί γρήγορα,  μαζικά όλος ο πληθυσμός.

Αυτά είναι που χρειάζεστε, όπως και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για να μην γίνεται αυτός ο χαλασμός στα νοσοκομεία και να μπορούν να κάνουν ουσιαστικά τη δουλειά τους, όχι μόνο σε συνθήκες covid πανδημίας, αλλά και όλη την υπόλοιπη περίοδο.

Αυτή τη μέρα, 7 του Απρίλη πέρσι, ανοίξατε έναν μεγάλο, έναν σπουδαίο δρόμο για τους εργαζόμενους της χώρας μας, για το δημόσιο σύστημα υγείας. Θα πρέπει αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί, και σωστά κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά στις διάφορες διαστρεβλώσεις, στις συκοφαντίες, στις προβοκάτσιες που κάνει η κυβέρνηση, τα υπουργεία, ο κρατικός μηχανισμός που φτάνει μέχρι να χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή, τα γκλομπς και τα ΜΑΤ, αντί να πάρει τα μέτρα που έχει ανάγκη για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, για να μπορέσετε να ανασάνετε κι εσείς, αλλά κυρίως για να σωθεί ο κόσμος που υποφέρει.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη μάχη, να δώσουμε την απάντηση, να ανοίξουμε τον δρόμο. Μπορεί να φοράμε μάσκες αλλά τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Αυτό το σύνθημα, που συντάραξε όλη την οικουμένη και που ξεκίνησε τέτοια μέρα πέρσι εδώ από τον Ευαγγελισμό, θα πρέπει να γίνει σύνθημα όλων. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων, οι εργάτες και οι εργάτριες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σουπερμάρκετ και των άλλων κλάδων, οι επιστήμονες σε άλλους κλάδους, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες στα χωριά της πατρίδας μας, οι νέοι και οι νέες, οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι μαθητές, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, σαν μια γροθιά, σε συμμαχία όλοι μαζί, για να ανοίξουμε αυτόν τον δρόμο υπεράσπισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, επίταξης του ιδιωτικού τομέα, κοινωνικοποίησης αυτού του τομέα, για να μπορούμε να απαντήσουμε σ’ αυτά που έχει ανάγκη ο λαός, η εργατική τάξη, οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα, παντού, κυρίως στους δρόμους του αγώνα. Καλή δύναμη σε όλους και όλες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την Παρασκευή 9 Απριλίου και ώρα 10:00 το πρωί, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο της Θήβας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου και το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων.

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε δηλώσεις όπου τόνισε: “Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στο Νοσοκομείο της Θήβας, στο πλαίσιο της περιοδείας μας στην περιοχή, όπου τα προβλήματα είναι τα ίδια όπως τα συναντάμε σε όλο το Δημόσιο Σύστημα της Ελλάδας, το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Ελλείψεις πολλών γιατρών,  νοσηλευτών, ελλείψεις σε ειδικότητες. Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, πράγμα που πρέπει να γίνει αμέσως, όπως και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ο οποίος κερδοφορεί σε βάρος του λαού μας, σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, ζήτημα το οποίο έχει θέσει το ΚΚΕ από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, της πανδημίας και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, έτσι ώστε να βρεθούν κλίνες και ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα”.

Ειδικότερα, για το Νοσοκομείο της Θήβας, από το οποίο λείπουν ειδικότητες όπως είναι οι αναισθησιολόγοι, οι ακτινοδιαγνώστες και άλλες για να λειτουργήσει ομαλά το νοσοκομείο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε επίσης πως πρέπει να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει τόσο το Κέντρο Αιμοδοσίας, όσο και το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης. Να ενισχυθεί συνολικότερα το ΕΚΑΒ ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο, αλλά γενικότερα και τα Κέντρα Υγείας, δηλαδή την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Θήβα, στο Σχηματάρι, στα Οινόφυτα, στις Ερυθρές, παντού. Απαιτείται να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ στη Θήβα θα ολοκληρωθεί με την σύσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο, με θέμα: “Ένας χρόνος πανδημίας – Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε ζωή – υγεία – δουλειά”, όπου θα συμμετέχουν σωματεία και φορείς της περιοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Λ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Λευτέρη Μυτιληναίο, έναν σεμνό και σπουδαίο ερμηνευτή, που με τη ζεστή φωνή του μας χάρισε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του λαϊκού μας τραγουδιού. Τραγουδώντας τις μεγάλες αγάπες συντρόφευσε τους καημούς μας,  άγγιξε την καρδιά μας και δεν θα πάψει να την αγγίζει.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

 ΑΘΗΝΑ 7/4/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στον Ευαγγελισμό, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, για την τεράστια συμβολή τους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προστασία της υγείας, για την προστασία της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, που με αυτοθυσία δίνουν πρωί-βράδυ αυτή τη μάχη, δεν έχουν ανάγκη από ψεύτικα χειροκροτήματα, από μεγάλα λόγια και μπράβο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλες ειδικότητες να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν νέες υποδομές, σύγχρονες, που να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται στο τεράστιο καθήκον που έχουν να υλοποιήσουν για την προστασία της Υγείας όλων. Χρειάζεται αλληλεγγύη όλου του εργατικού λαϊκού κινήματος, κοινή δράση, κοινή πάλη, κοινωνική συμμαχία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μαζί, οι εργάτες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σούπερμαρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, άλλοι επιστήμονες, οι αγρότες της υπαίθρου, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να συμπτύξουν αυτό το μέτωπο για την υγεία, για τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ανακοίνωση ανοίγματος των Λυκείων

Μετά από 5 μήνες κλειστών σχολείων, η κυβέρνηση ανακοινώνει το άνοιγμα μόνο των λυκείων κι αυτό με ατομική ευθύνη των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ “σχολεία και πανδημία” έχει τίλο: self-test.

Αντί η κυβέρνηση να δώσει χρήματα για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα μορφωτικά κενά, οι πραγματικές παιδαγωγικές και ψυχικές ανάγκες των μαθητών, για το μόνο που προβληματίζεται είναι η ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα του τουρισμού, γι’ αυτό άλλωστε και τις χρηματοδοτεί.

Το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει έστω την τελευταία στιγμή τα δίκαια και λογικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου. Για:

-Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

-Προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.

-Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

-Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί.

-Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

            Κάθε καθυστέρηση από το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων και για όλους τους μαθητές είναι ένα εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έγκλημα!

 

 ΑΘΗΝΑ 7/4/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Θήβα, μίλησε σε μαζική σύσκεψη που συμμετείχαν εκλεγμένοι από μαζικούς φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της τοπικής διοίκησης, οι οποίοι ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής, που επιτείνονται σε συνθήκες πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αναλυτικά οι: Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, Εργατικό Κέντρο Θήβας, Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας “Ο Σπάρτακος”, Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας,  Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας, Σωματείο Εργαζομένων Eurodrip, Σωματείο Εργαζόμενων Μόρνος, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΘ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θήβας, Ομάδα Θήβας της ΟΓΕ, Ομάδα Τανάγρας της ΟΓΕ, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντιτό, Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ, Σωματείο Χειριστών, Σωματείο Εργαζομένων DASYC, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη (ΛΑΡΚΟ), Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Θήβας, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εμπορικός Σύλλογος Θήβας, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων γυμνασίου Σχηματαρίου, Κινηματογραφική Λέσχη Θήβας, Σωματείο εργαζομένων “Καμαρίδης”,  Σύλλογος Λογιστών Θήβας, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους της περιοχής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, που επιτρέπουν την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, αλλά εμπόδιο σε αυτό στέκεται το σύστημα της εκμετάλλευσης που περιπλέκει τα προβλήματα του λαού, που δεν έχει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ζωής του.

Οι αιτίες που γεννούν όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και στη σύσκεψη, σημείωσε, είναι οι ίδιες. Ενιαία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και σαν ένας άνθρωπος πρέπει να τα παλέψουμε.

Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα ζητήματα που ετέθησαν στη σύσκεψη απ’ τους ομιλητές, στην κατάσταση στην υγεία, τονίζοντας ότι αντί να επιλυθούν τα προβλήματα επιδεινώνονται συνεχώς, η χώρα θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, ενώ η βασική πρόταση για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας όπου μόνο εκεί μπορεί να ακουμπήσει ο λαός, δεν προχώρησε ούτε τώρα που καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Θήβας, με χιλιάδες κατοίκους, δίπλα στην κεντρική οδική αρτηρία, με πολλά εργοστάσια, όπου συνωστίζονται χιλιάδες εργάτες, με πληθυσμούς όπως οι πρόσφυγες και οι Ρομά, τα στρατόπεδα, τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα, το αεροδρόμιο στην Τανάγρα, τόνισε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του νοσοκομείου, που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε αναισθησιολόγο, αλλά και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης, καθώς οι υπηρεσίες ελέγχου είναι υποστελεχωμένες και για την εργοδοσία προέχει το κέρδος, αλλά και στα προβλήματα των εργαζομένων, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, με την εντατικοποίηση, την απληρωσιά κ.ά, που επιτείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Ειδική αναφορά έκανε σε μια σειρά επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα που υπάρχουν στην περιοχή και μεθοδικά οδηγούνται σε πορεία απαξίωσης όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΒ κ.ά.

Μίλησε για την κατάσταση στην παιδεία  και την απαράδεκτη  κατάσταση με τα σχολεία να είναι κλειστά γιατί δεν πήρε η κυβέρνηση έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, προσθέτοντας κρίκους σε μια αλυσίδα χρόνιων παραλείψεων. Ακόμα αναφέρθηκε στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, όπως και των αγροτών και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφισή τους.

Κλείνοντας, ο ΓΓ της ΚΕ τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί η κοινωνική συμμαχία, να ενωθεί ο λαός με στόχο αυτούς που έχουν πραγματικά την εξουσία και ξεζουμίζουν το λαό και τον τόπο. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε συστράτευση με το ΚΚΕ, στο δρόμο της διεκδίκησης για την επίλυση των άμεσων ζητημάτων, αλλά και για το αύριο, για την οριστική και τελεσίδικη επίλυσή τους σε ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, με το λαό πραγματικά στην εξουσία.

ΑΘΗΝΑ 7/4/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Ο κύριος Μητσοτάκης συνέχισε ακάθεκτος στη γνωστή, πεπατημένη, αλλά και χρεοκοπημένη -ως προς τις λαϊκές ανάγκες- κυβερνητική γραμμή:

Μετάθεση της ευθύνης στο λαό και την «κούραση» του για την εξέλιξη της πανδημίας. Συγκάλυψη της πολιτικής που φορτώνει στις λαϊκές πλάτες τις συνέπειες της πανδημίας και της κρίσης, έχοντας σταθερά στραμμένο το «πηδάλιο» στα προτάγματα της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτή η πολιτική είναι που αρνείται την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, αντίθετα τις αφήνει να θησαυρίζουν.

Αυτή η πολιτική είναι που εναποθέτει, ακόμη κι αυτό το περιορισμένο άνοιγμα των σχολείων ή την προστασία των εργαζόμενων, στην ατομική ευθύνη των self tests.

Αυτή η πολιτική είναι που σχεδιάζει την ανάκαμψη της οικονομίας πάνω σε νέα αντεργατικά νομοσχέδια, που απογειώνουν την εργασιακή ευελιξία κι εκμετάλλευση.

Κατά συνέπεια αυτό που χρειάζεται ο λαός δεν είναι απλά «ανάσες ελευθερίας», αλλά πραγματική ελευθερία από αυτή την βάρβαρη πολιτική.

ΑΘΗΝΑ 7/4/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.