OΧΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΥ


0
(0)

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη κάθε προετοιμασίας για τα προβλήματα που θα υπάρξουν από την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων, οδηγούν το σύστημα σε αδιέξοδο.

Επισημαίνουμε ότι επί ένα μήνα μετά την ψήφιση του Νόμου δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό υπήρξε, ούτε καν δρομολογήθηκαν προσλήψεις προσωπικού που ούτως ή άλλως είναι αναγκαίες για το ΕΣΥ.

Τώρα στο παρά πέντε μάλιστα, προχωρεί άρον-άρον στην άρση αδειών όλων των υγειονομικών, αγνοώντας ότι επί 2 χρόνια αυτοί έχουν κυριολεκτικά εξοντωθεί, αγωνιζόμενοι μόνοι τους και χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη από το κράτος για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Η κατάσταση αυτή ιδιαίτερα εν όψει έξαρσης της πανδημίας και νέας πίεσης προς το ΕΣΥ, δεν μπορεί να συνεχισθεί. Ούτε βέβαια να αποτελέσει αφορμή για την παράδοση τμημάτων του ΕΣΥ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Άμεσα τώρα η Κυβέρνηση οφείλει να εντείνει την προσπάθεια πειθούς των ανεμβολίαστων υγειονομικών και να προχωρήσει το ταχύτερο σε προσλήψεις για την αντιμετώπιση των νέων κενών που τυχόν θα υπάρξουν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε τη χαρά της για την εκλογή του κ. Χατζηθεοδοσίου και τόνισε ότι προσδοκούμε σε καλή συνεργασία και διαρκή διάλογο, για την επιτυχή ανταπόκριση των Ελληνικών επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής για τις δράσεις της ΚΕΕΕ που έχουν ως στόχο την στήριξη των πληγέντων καθώς και για τις επισκέψεις που ξεκίνησε στις πυρόπληκτες περιοχές προκειμένου να λάβει γνώση για τα προβλήματα των πυρόπληκτων και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίλυση τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της στήριξης της ελληνικής παραγωγής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης συζητήθηκε η αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων που έπληξε η πανδημία, με κύριο θέμα τη διαγραφή των οφειλών τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Τ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «NEWSROOM»

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Α. ΑΝΤΖΟΛΕΤΟ ΚΑΙ Γ. ΚΑΝΤΕΛΗ

Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των Πολιτικών Αρχηγών για τις πυρκαγιές:

Χθες μπορούσαμε να έχουμε μια σημαντική ευκαιρία – και αυτό διεκδικήσαμε ως Κίνημα Αλλαγής και η ίδια η Φ. Γεννηματά, διεκδικώντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων – για το θέμα των πυρκαγιών. Για να συζητήσουμε με νηφάλιο τρόπο και ψυχραιμία για το τι πήγε λάθος, για το εάν υπάρχουν ευθύνες και πώς μπορούν και πρέπει να αποδοθούν και το σημαντικότερο, για το τι πρέπει να διορθώσουμε σε επίπεδο πρόληψης, σε επίπεδο επιχειρησιακό και φυσικά στα κρίσιμα θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί τόσο βάναυσα τον τελευταίο μήνα.

Δυστυχώς αντί αυτών, είδαμε ξανά μια αλαζονική συμπεριφορά από τον κ. Μητσοτάκη, η οποία ουσιαστικά ανέτρεψε και την ίδια την στάση που ο ίδιος επικοινωνιακά είχε προσπαθήσει να χτίσει, ζητώντας συγγνώμη λίγες ημέρες μετά τις πυρκαγιές.

Δεν γίνεται όταν έχει συντελεστεί η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με 4,5 φορές περισσότερες καμένες εκτάσεις από τον μέσο όρο των τελευταίων 12 ετών, και όταν άνθρωποι έχουν χάσει σπίτια και καλλιέργειες, να βγαίνεις και να λες υποτιμητικά σε αυτούς ότι «ο καθένας ήθελε ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό του».

Δεν γίνεται αντίστοιχα κάθε φορά που στριμώχνεσαι να απευθύνεσαι σε πολιτικό σου αντίπαλο και μάλιστα σε αρχηγό κόμματος, τη Φώφη Γεννηματά συγκεκριμένα, με τρόπο απόλυτα υποτιμητικό, περιφρονητικό, αυτό που η ίδια ανέφερε στη Βουλή ως mansplaining, λέγοντας της ότι «τόσο δύσκολο είναι να τα καταλάβετε;» ή «αυτοί που σας τα γράφουν». Απευθυνόμενος, μάλιστα, σε μια πολιτικό που έχει διατελέσει Υπερνομάρχης με άψογη διαχείριση της πολιτικής προστασίας και Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωρίζοντας πολύ καλά τα ζητήματα αυτά. Απλά, επειδή ο Πρωθυπουργός έκανε πως δεν κατάλαβε την ερώτηση που του έκανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για τα διαθέσιμα εναέρια μέσα, το συντονισμό και την κατανομή τους κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, επί των οποίων δεν απάντησε ποτέ.

Αποκορύφωμα το γεγονός ότι κάθε φορά που υπάρχει ένα μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα, αισθάνεται την ανάγκη να καταφύγει σε μια σύγκριση με το παρελθόν. Συγκρίνοντας στρέμματα με φέρετρα! Το παρελθόν το έκλεισε ο ίδιος ο ελληνικός λαός στις προηγούμενες εκλογές. Ψήφισε τη ΝΔ για να είναι καλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται εκμεταλλευόμενοι έναν πολύ χαμηλό πήχη που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς να συγκρίνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο λιγότερο κακός από τους δυο σε βάρος όμως των πραγματικών προβλημάτων που έχει η κοινωνία μας, αναδεικνύοντας ένα τεράστιο πλεόνασμα ανικανότητας και διαχείρισης κρίσιμων συγκυριών αλλά και έλλειμμα αντίληψης και ενσυναίσθησης για το που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας και πόσα προβλήματα έχει να διαχειριστεί.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και την πανδημία:

Ως Κίνημα Αλλαγής ήμασταν καθαροί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Στηρίξαμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, και με το προσωπικό μας παράδειγμα αλλά και πολιτικά, με απόλυτο τρόπο. Όχι μισοί- μισοί, διότι δεν γίνεται να λέμε ότι είμαστε υπέρ, αλλά πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει και να λέει ότι τα εμβόλια δεν είναι δοκιμασμένα. Στηρίξαμε απόλυτα τον εμβολιασμό και με τη δική μας καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, και ήμασταν εκείνοι που ψηφίσαμε τον Ιούλιο υπερ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών για τον εξής απλό λόγο:

Τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και οι δομές πρόνοιας είναι κατεξοχήν χώροι υποδοχής ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων που αν κολλήσουν τον ιό έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους. Είναι αυτονόητο ότι οι άνθρωποι που τους φροντίζουν και έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να μειώσουμε την πιθανότητα διασποράς.

Εδώ όμως μπαίνει ένα σημαντικό ζήτημα. Η Κυβέρνηση ήξερε τους αριθμούς, ήξερε δηλαδή πόσοι από το υγειονομικό σύστημα είναι ανεμβολίαστοι και άρα θα τεθούν σε αναστολή. Έπρεπε από τότε να είχε φροντίσει να μην χρειαστεί να φτάσουμε τρεις ημέρες πριν για να διαπιστώσουμε ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και κενά. Ακόμη και εάν χρειάζονταν προσωρινές προσλήψεις που θα κάλυπταν τα κενά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς. Ακόμα και αν το λύναμε, προχθές είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, και εξακολουθούμε να έχουμε πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, περίπου στο 55% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι και στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουμε ένα τεράστιο έλλειμα ελέγχου και επιτήρησης της εφαρμογής τους, αλλά και μια προφανή αποτυχία της Κυβέρνησης να πείσει στην πράξη τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.

Για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης:

Ακούσαμε προχθές τα νέα μέτρα. Δεν φτάνει να ανακοινώνουμε νεα μέτρα. Πρέπει να διασφαλίσουμε, ότι αυτά τα μέτρα θα μπορούν να εφαρμοστούν και να τηρηθούν, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να τα ανακοινώνουμε.

Ήμασταν οι πρώτοι, ως Κίνημα Αλλαγής, που στηρίξαμε την ύπαρξη κινήτρων και αντικινήτρων μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων για προφανείς ιατρικούς και επιστημονικούς λόγους που αφορούν την αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Όμως το γεγονός της απαγόρευσης στους ανεμβολίαστους της πρόσβασης σε δομές που ούτως ή άλλως είναι δωρεάν και δημόσιες, και που αφορούν μάλιστα τα τεστ, δημιουργεί περισσότερα εμπόδια, στα κρίσιμα θέματα της ιχνηλάτησης, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που βρισκόμαστε, και πρέπει όλοι να προβληματιστούμε μήπως έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και μάλιστα με τον κίνδυνο να υπάρξουν νέες αντιδραστικές τάσεις και ρεύματα που μπορούν να οδηγήσουν ξανά σε πόλωση και σε διχασμό.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.8.2021

Ανάκληση αδειών των υγειονομικών μετά από 2 χρόνια εγκατάλειψής τους

Αφού αδιαφόρησε για το ΕΣΥ σε ολόκληρη την πανδημία και προχώρησε σε αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών χωρίς σχέδιο τώρα η κυβέρνηση προχωρεί άρον-άρον στην άρση αδειών όλων των υγειονομικών. Επί δύο χρόνια οι υγειονομικοί έχουν κυριολεκτικά εξοντωθεί, αγωνιζόμενοι μόνοι τους και χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη από το κράτος για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Ζητάμε ξανά ως Κίνημα Αλλαγής, όπως κάνουμε απ’ την αρχή της πανδημίας, την ενίσχυση του ΕΣΥ και όχι την σταδιακή παράδοσή του σε ιδιώτες. Ήδη από την αρχή της πανδημίας έχουμε καταθέσει αναλυτικό σχέδιο ενίσχυσης και αναγέννησης του ΕΣΥ, το οποίο βασίζεται σε 11+1 προτάσεις εκσυγχρονισμού των δομών και απαραίτητης ενίσχυσης των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Φ. Γεννηματά: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να κατευθυνθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την πρώτη στιγμή, στο Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί στήριξη της ελληνικής παραγωγής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στην χθεσινή συνάντηση της Προέδρου, Φώφης Γεννηματάς με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου συζητήθηκε η αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων που έπληξε η πανδημία, με κύριο θέμα τη διαγραφή των οφειλών τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ο Αλαζόνας Μητσοτάκης συγκρίνεται διαρκώς με το ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι λιγότερο κακός!

Χθες στη Βουλή χάθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί με νηφάλιο τρόπο και ψυχραιμία για το τι πήγε λάθος στις πυρκαγιές, για το εάν υπάρχουν ευθύνες και τι πρέπει να διορθώσουμε σε επίπεδο πρόληψης. Δεν γίνεται όταν έχει συντελεστεί η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με 4,5 φορές περισσότερες καμένες εκτάσεις από τον μέσο όρο των τελευταίων 12 ετών, ο Πρωθυπουργός να λέει υποτιμητικά στους πολίτες, ότι «ο καθένας ήθελε ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό του». Όπως υπογράμμισε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Newsroom ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Δεν γίνεται να εκμεταλλεύεται τον πολύ χαμηλό πήχη που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχώς να συγκρίνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο λιγότερο κακός».

Να μην επιτραπεί ο εμφυλιοπολεμικό διχασμός και οι ακραίοι στις προσεχείς εκδηλώσεις σε Γράμμο-Βίτσι

Με ερώτηση των βουλευτών μας Γ. Φραγγίδης και Β. Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο επιχειρείται να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις διχόνοιας του λαού μας, με αφορμή την εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) σε Γράμμο-Βίτσι. Ως εκ τούτου, το Κίνημα Αλλαγής ως συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης, που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και συμφιλίωσε τον ελληνικό λαό ζητά να αποσαφηνίσει ο αρμόδιος Υπουργός, εάν συμφωνεί και έχει εγκρίνει το περιεχόμενο αυτών των εκδηλώσεων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *