Oδηγός ευτυχίας: Τι να κάνεις για να μη σε παίρνει τίποτα από κάτω

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Ξέχνα τις μεγάλες λίστες, τα πρέπει και τα μηΤι είναι η ευτυχία ή τι φέρνει την ευτυχία στην ζωή μας, είναι ερωτήματα που πάντα και για πάντα θα μας απασχολούν. Η απάντηση φυσικά δεν είναι ίδια για όλους αφού διαφορετικά την εκλαμβάνει  ο καθένας μας, ανάλογα με τις αξίες, τις θεωρίες και τα πιστεύω με τα οποία πορευόμαστε στην ζωή. Αυτό που θεωρείται δεδομένο σε αυτή την αναζήτηση είναι πως η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας και πρέπει να την ανακαλύψουμε. Εύκολο; Για κάποιους μπορεί, για κάποιους πάλι όχι και τόσο, αφού η εσωτερική αναζήτηση απαιτεί χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή στον εαυτό μας.

Ένα από τα συχνότερα λάθη στην αναζήτηση της ευτυχίας είναι η επιμονή μας να ακολουθούμε τεράστιες λίστες με τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε σε όλη μας τι ζωή.   Η ευτυχία όμως δεν είναι δοσμένη συνταγή που σε κάποιους πετυχαίνει αν ακολουθήσουν τις παραπάνω λίστες και σε άλλους όχι. Είναι η συμπεριφορά μας, οι συνήθειες μας, οι συναναστροφές μας. Είναι άραγε φιλικές με την εαυτό μας και με τους γύρω μας; Ή κάτι πρέπει να αλλάξεις;

Change your mind

Δηλαδή, αναθεώρησε παλιές πεποιθήσεις σου, που κάποτε ήταν o.k αλλά τώρα σ’ εμποδίζουν να πας παρακάτω. Ξεκίνα με τον τρόπο σκέψης σου αφού όλα όσα μας συμβαίνουν προέρχονται από εκεί. Δεν σου ζητάω να αλλάξεις κοσμοθεωρία από την μια στιγμή στην άλλη, όμως προσπάθησε να αντιμετωπίσεις την βαρετή μονότονη Δευτέρα, σαν να είναι η πιο δημιουργική μέρα της εβδομάδας.

Βελτίωσε την στάση του σώματος σου και σκόρπισε χαμόγελα

Ίσιωσε το ανάστημά σου, ώστε να παίρνει καλύτερες αναπνοές και αμέσως θα νιώσεις καλύτερα. Μην ξεχνάς κάθε πρωί να χαρίζεις ένα χαμόγελο στον εαυτό σου και μετά στους γύρω σου. Έτσι κι αλλιώς δεν σου κοστίζει τίποτα, όμως εσύ έχεις πολλά να κερδίσεις από αυτό.

Απέφυγε κακόβουλες συζητήσεις που αφορούν τρίτα πρόσωπα. Στην πραγματικότητα δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, αφού δεν σε επηρεάζουν. Μάθε να λες καλά λόγια για τους γύρω σου όταν το αξίζουν και άσε τις επικρίσεις και τους σχολιασμούς στην άκρη.

Stay positive

Είναι δύσκολο; Όχι αρκεί να κρατήσεις μακριά από το λεξιλόγιο σου φράσεις όπως «δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω», «δεν μπορώ», «εγώ δεν…». Αντιμετώπισε κάθε δυσκολία με θετική σκέψη, ακόμα και όταν όλα πάνε στραβά. Γιατί μην ξεχνάς εκτός από το κακό και το καλό πηγάζει από μέσα μας.

Άνοιξε την αγκαλιά σου

Και όχι δεν σου λέω να αγκαλιάζεις όποιον βρεις στο πέρασμά σου, όταν ο Covid-19 παραμονεύει, αρκεί όμως να αγκαλιάζεις συχνά δικούς σου ανθρώπους που ξέρεις ότι είστε ασφαλείς. Η κίνηση αυτή, όπως και τα φιλιά (με μέτρο πάντα) απελευθερώνουν ουσίες στον εγκέφαλο, όπως οι ενδορφίνες, οι οποίες είναι  υπεύθυνες για το αίσθημα της χαράς.

Να είσαι ευγνώμων για ότι έχεις

Κάτσε και σκέψου όλα τα καλά που έχεις αποκτήσει μέχρι τώρα στην ζωή σου, σημείωσε τα κάπου πρόχειρα και ανέτρεξε σε αυτά κάθε μέρα. Η ευγνωμοσύνη συνεπάγεται με την ισορροπία, άρα και με την ευτυχία.

Και να θυμάσαι «μην ψάχνεις την ευτυχία, αφού είναι πάντα μέσα σου». Δεν τα λέμε εμείς, ο Πυθαγόρας.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή:www.allyou.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.