NΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗ LΙFO: ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στη LIFO.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είχαμε δύο δρόμους και πήραμε τον χειρότερο δυνατό, αυτόν της βίαιης απολιγνιτοποίησης χωρίς στρατηγικό οικονομικό σχέδιο» τονίζει.

«Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη ισχυροποιεί τους ήδη ισχυρούς και ο κ. Τσίπρας μιλά στο όνομα των πολλών αλλά χωρίς να έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βελτιώσει τη ζωή τους. Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε χτυπώντας φορολογικά τη μεσαία τάξη, χωρίς να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες. Και οι δύο με τις πολιτικές τους διόγκωσαν τα προβλήματα» σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τα πολιτικά προτάγματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω την Ευρώπη μια soft power», δηλώνει αναφορικά με τις εξελίξεις, που πυροδοτεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτοντας την μιλιταριστική θεώρηση, «αλλά από την άλλη, για να διαφυλάξουμε τις αξίες μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία άμυνας και ασφάλειας κι ένα από αυτά είναι και ο ευρωστρατός» συμπληρώνει στην συνέντευξή του στη LIFO.

«Ακούω από κάποιους ότι η χώρα μας βάζει απέναντί της τη Ρωσία. Αυτό είναι λάθος», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης, «γιατί η Ρωσία έβαλε απέναντί της όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο».

Αναφερόμενος στην πολιτική του στόχευση καθώς και στον σχεδιασμό για την αναδιάταξη του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «δεν φιλοδοξούμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση. Φιλοδοξούμε να γίνουμε κυβέρνηση και να υλοποιήσουμε τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική μας» περιγράφοντας ότι η σοσιαλδημοκρατία που είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής του, σημαίνει μια ισχυρή δημοκρατία με κοινωνικό κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για τα οικονομικά του κόμματος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι θέλει «να είμαστε σε όλα εντάξει και οι πολίτες να ξέρουν ότι κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή», γι’ αυτό και δεσμεύεται ότι όλες οι δαπάνες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πρέπει να βλέπουν πού πάνε οι φόροι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά στη LIFO ο κ. Ανδρουλάκης.

*Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ανδρουλάκη στη LIFO

*Το link της συνέντευξης είναι:
https://www.lifo.gr/now/greece/nikos-androylakis-sti-lifo-den-filodoxoyme-na-eimaste-monima-stin-antipoliteysi

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ

Κλιμάκιο αποτελούμενο από την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον εκπρόσωπο τύπου, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε σήμερα στην Βαρβάκειο αγορά. Συνομίλησε με καταναλωτές και εμπόρους και μοίρασε φυλλάδια με τις προτάσεις του κόμματος για την λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από το ράλι ανατιμήσεων στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε καταναλωτικά προϊόντα.

Στη δράση μετείχαν οι: Ε.Λιακούλη, Κ.Σκανδαλίδης, Ν.Γιαννακοπούλου, Α.Ιλχαν, Π.Γερουλάνος, Δ.Μάντζος, Θ.Γλαβίνας, Δ. Οικονόμου και Γ. Αποστολοπουλος.

Αμέσως μετά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, μέρα κατά της ακρίβειας είμαστε εδώ, όλοι εμείς από το ΠΑΣΟΚ, από το Κίνημα Αλλαγής να διατυπώσουμε τις θέσεις μας. Να μοιράσουμε τα φυλλάδιά μας. Να ξέρει ο κόσμος ότι εμείς προτείναμε πάρα πολλά πράγματα για τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού και για τον κατώτατο μισθό και για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης και για τη μείωση του ΦΠΑ και για τα κόκκινα δάνεια και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και για όλα όσα σήμερα καθιστούν δύσκολη τη ζωή τους. Εμείς δώσαμε τις θέσεις μας και παλεύουμε με τις προτάσεις μας να ανακουφίσουμε τη ζωή τους. Είναι συμβολική μέρα, είναι συμβολική κίνηση, όλοι εμείς που είμαστε εδώ δίνουμε αυτή τη μάχη για να μεγαλώσει το κίνημα κατά της ακρίβειας και να καταφέρει η χώρα να βγει από αυτή τη φοβερή κρίση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ CE�ΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής (ΓΠτΒ), με την Έκθεση του για το Δ τρίμηνο του 2021 που δημοσίευσε σήμερα, χτύπησε δυνατά την καμπάνα για την Κυβέρνηση, και επιβεβαίωσε την κριτική που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής για λάθος στόχευση και μίγμα δημοσιονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

Η τεράστια σωρευτική δημοσιονομική επιδείνωση της τάξης των 30 δις ευρώ, σύμφωνα με την Έκθεση, δεν κατάφερε να πετύχει την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 μετά τη βαθιά ύφεση του 2020, όπως επετεύχθη από την πλειονότητα των χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με ΓΠτΒ, είναι πλέον τα δημοσιονομικά όρια να είναι πεπερασμένα, για αυτό και προτείνει στοχευμένες παρεμβάσεις για την απορρόφηση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και όχι μόνιμα μέτρα δημοσιονομικής χαλάρωσης που δεν σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος.

Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, προτίθεται να φέρει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στους έχοντες και στους κατέχοντες, ενώ συνεχίζει να κερδοσκοπεί ανερυθρίαστα πάνω στα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών πατώντας στο μέγεθος και τη διάρκεια του φαινομένου του πληθωρισμού, όπως αποδεικνύεται από τις ιλιγγιώδεις υπερβάσεις των εσόδων από ΦΠΑ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης το τελευταίο τετράμηνο, που σύμφωνα τις σημερινές ανακοινώσεις του ΓΛΚ φαίνεται ότι πλησιάζουν το 1 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε επίσης, την άποψη του ΓΠτΒ ότι «η δημοσιονομική ασφάλεια της χώρας απαιτεί μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση πάνω στους κύριους άξονες στρατηγικής». Μια άποψη που η παράταξη μας μόνη υπηρέτησε σταθερά και αδιασάλευτα τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Καθώς μόνο με σοβαρές εθνικές πολιτικές θα καταφέρουν, σε πρώτο βαθμό, η Ελλάδα να ξεναελαχιστοποιήσει το έλλειμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, που τετραπλασιάστηκε τη διετία 2020 – 2021, και μεσοπρόθεσμα να ξαναβάλουν την οικονομία σε βιώσιμη τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ωστόσο ο «επισπεύδων» την εθνική συνεννόηση είναι πάντα η Κυβέρνηση. Αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μια Κυβέρνηση της οποίας οι Υπουργοί έρχονται στη Βουλή για να ειρωνευτούν και να διαστρεβλώσουν τις προτάσεις μας, που έχουμε επανειλημμένα καταθέσει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη πλέον άποψη των πολιτών ότι το μίγμα οικονομικής πολιτικής δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο από μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική Κυβέρνηση.

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.