M. Mιχελαράκης: Δύσκολη η χρήση των μέτρων στην εστίαση – Πολλοί δεν πιστεύουν πως υπάρχει κορονοϊός


0
(0)

Τέλη Ιουλίου, και το καλοκαίρι του κορονοϊού συνεχίζεται με όλα τα δεδομένα και τις συνήθειες να έχουν αλλάξει ριζικά και κάθε επαγγελματικό κλάδο να προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες αυτές συνθήκες.

Στην Ιεράπετρα μετά τη νέα εφαρμογή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σχεδόν παντού, οι έλεγχοι των αρχών έγιναν πιο εντατικοί και αυτή την εβδομάδα ήρθαν και αρκετά πρόστιμα τόσο σε πελάτες επιχειρήσεων (σούπερ-μάρκετ) όσο και σε επιχειρήσεις εστίασης για μη σωστή χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης της Ιεράπετρας Μανώλης Μιχελαράκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα της πόλης, τονίζοντας πως ενώ από την πρώτη στιγμή έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα, η εφαρμογή τους στην πράξη συναντά αρκετές δυσκολίες που δεν είναι εύκολο να τις διαχειριστούν οι επιχειρήσεις.

Βασικό πρόβλημα που παρατηρείται, είναι πως ακόμα και τώρα υπάρχει κόσμος που δεν πιστεύει πως ο κορονοϊός είναι ένα υπαρκτό και πραγματικό πρόβλημα, άλλοι δεν πιστεύουν πως κινδυνεύουν ή μπορεί να θέσουν άλλους σε κίνδυνο, η δεν θεωρούν τη χρήση μάσκας ως ένα σωστό μέτρο, και έτσι δεν ενδιαφέρεται να τηρήσουν τα μέτρα. Μια κατάσταση που παρατηρείται τόσο σε εργαζόμενους αλλά και σε πελάτες των επιχειρήσεων που πρέπει να μην αμελούν να τηρούν αποστα΄σεις. Παράλληλα η υποχρεωτική χρήση μάσκας για ένα 8ωρο από εργαζόμενους είναι αντικειμενικά πάρα πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες όπως κουζίνες, ψησταριές κλπ.

Τελικά όπως λέει ο κ. Μιχελαράκης οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση προσπαθώντας να τηρήσουν τα μέτρα, να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία στο μέτρο που τους αναλογεί, αλλά και να αποφύγουν τα πρόστιμα, αφού όπως έγινε προχθές σε 4 επιχειρήσεις της πόλης, τα πρόστιμα για μη χρήσης μάσκας από εργαζόμενους, βαραίνουν την επιχείρηση και όχι τους εργαζόμενους.

Τα πρόσφατα 2 κρούσματα στην Ιεράπετρα, και η εμφανής αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή, έχουν αλλάξει ελαφρώς το κλίμα και αρκετός κόσμος είναι πιο επιφυλακτικός. Παρόλα αυτά η κίνηση στην περιοχή παραμένει αυξημένη, και ειδικά οι ταβέρνες της περιοχής έχουν αρκετό κόσμο, σε αντίθεση για παράδειγμα με ότι συμβαίνει ιδιαίτερα στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στη Σητεία, όπου η φετινή εικόνα του καλοκαιριού πάρα πολύ κακή.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *