Mαζικό «όχι» από γιατρούς και νοσηλευτές στο Λασίθι για την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού


0
(0)
Τα ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου και το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου τασσόμαστε υπέρ του εμβολιασμού ως μέσο αναχαίτισης της πανδημίας, δηλώνουμε όμως την αντίθεση μας στην υποχρεωτικότητα αυτού, την αντίθεση μας  στους εκβιασμούς και στις αναστολές εργασίας  που  ανοίγουν «παράθυρο» στην καταπάτηση του συντάγματος καθώς και των ατομικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ξεκινώντας πριν ενάμιση χρόνο με ελάχιστα μέτρα προστασίας, με  προσλήψεις συμβασιούχων συναδέλφων, χωρίς ενίσχυση της δημόσιας υγείας  και με απειλή υποβάθμισης ή και κλεισίματος περιφερικών νοσοκομείων το καλοκαίρι του 2021,  αλλά και με αμφιλεγόμενες οδηγίες από τους ειδικούς,  όλο το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μια καθημερινή μάχη με την πανδημία, καταφέρνοντας να μην υπάρχουν καθόλου περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού.
Η κούραση και η πίεση τεράστια αν αναλογιστούμε πως λόγω αναστολής αδειών από το υπουργείο Υγείας , το υγειονομικό προσωπικό για ενάμιση χρόνο έχει πάρει απειροελάχιστη άδεια η οποία είναι μετρημένη στα δάχτυλα. Παρά το γεγονός πως χειροκροτηθηκαμε  και γίναμε δέκτες θαυμασμού και  ευγνωμοσύνης από την κοινωνία , η πολιτεία «σφυρίζει αδιάφορα»  και δεν μας έχει εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ενώ και το επίδομα που μας υποσχέθηκε «πήγε περίπατο», όπως επίσης πήγε περίπατο  και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΙΔΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την οποία συνεχίζουμε να διεκδικούμε.Με την υποχρεωτικότητα  και τις τιμωρίες μόνο διχασμός και αποπροσανατολισμός δημιουργείται ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει τεράστια σύγχυση σε όλες τις υγειονομικές δομές αφού με την αναστολή εργασίας, θα απομακρυνθεί εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο δεν θα αντικατασταθεί εγκαίρως.
Επισημαίνουμε ότι το ποσοστό των μη εμβολιασμένων συναδέλφων είναι τέτοιο (10%-15%) που σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο της αναστολής καθηκόντων τους από 1η Σεπτεμβρίου, η λειτουργία των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου  είναι δυσχερής και  μη ασφαλής αν όχι αδύνατη και οι εργασιακές συνθήκες των εναπομεινάντων δυσβάστακτες.

Για το λόγο αυτό, υπερασπιζόμενοι όλους τους εργαζόμενους καλούμε:

• Το διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου και τους αναπληρωτές διοικητές  να μην μεταφέρουν την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου στους προϊσταμένους και διευθυντές τμημάτων και να πράξουν  ως υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας δεν πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων του νομού.

• Τους  προϊσταμένους και διευθυντές τμημάτων και κλινικών να μην δώσουν καμιά ονομαστική λίστα μη εμβολιασμένων συναδέλφων τους κι αν το έχουν ήδη κάνει να ζητήσουν ανάκληση και καταστροφής της

• Όλους τους εργαζόμενους να μην καταθέσουν  τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης όταν τους ζητηθούν και να συνταχτούν με τους συναδέλφους τους οι οποίοι υπερασπιζόμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ελεύθερης επιλογής  κινδυνεύουν να μείνουν  χωρίς αποδοχές.Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ για τις 26/8 και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο εκείνη την ημέρα.

ΔΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου
ΔΣ Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου
ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου -ΚΥ Ιεράπετρας
ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου – ΚΥ Σητείας
ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου -ΚΥ Νεάπολης “Διαλυνάκειο”

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *