Mήπως έχεις εμμονή με τον σύντροφό σου;


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 16 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Ποια είναι τα σημάδια που το μαρτυρούν;

Είναι αυτό που λέμε, παθαίνεις ψύχωση, θέλεις να ξέρεις τα πάντα για εκείνον κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Κι όλο αυτό εσένα σε τρελαίνει, και τον άλλον τον πνίγει! Κόλλημα μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο…

Ποιά είναι αυτά που καθιστούν τον άλλον εμμονικό;

Σε κάθε σχέση μπορεί να υπάρξουν στιγμές που να παρατηρήσεις πως γίνεσαι εμμονική με τον σύντροφό σου, τοποθετώντας τον στο επίκεντρο της ζωής σου. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη απόσταση από το «κάποιες στιγμές» έως το «κάθε στιγμή». Μια τέτοια σχέση, μόνο αποπνικτική μπορεί να είναι, και σίγουρα έχει ημερομηνία λήξης. Σχέση που δεν εξελίσσεται και που δεν ωριμάζει, μέχρι πού μπορεί να φτάσει αλήθεια;

Για να λειτουργήσει μια σχέση θέλει εμπιστοσύνη, θέλει χώρο και χρόνο, θέλει ελευθερίες και φαντασία. Αν λειτουργείς εμμονικά, το πιο πιθανόν είναι να μένεις σε σενάρια δικά σου. Να μη μπορείς να δεις πέρα από τα μάτια σου, να μην ωριμάζει το συναίσθημα που έχεις για τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου.

Υπάρχουν αρκετά σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις εάν έχεις εμμονή με τον σύντροφό σου. Και μη ξεχνάς ότι μια εμμονική σχέση, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τον αγαπημένο σου μακριά σου.

1. Είναι για σένα «η ζωή σου όλη».

Δεν βγαίνεις με τις φίλες σου, τον ακολουθείς παντού. Δε σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο, σαν να είναι αυτός ο κόσμος σου όλος! Σκέφτεσαι συνεχώς που να είναι, τι να κάνει, με ποιες μιλάει, γιατί είναι online κ.α. με αποτέλεσμα, να μη κάνεις οτιδήποτε άλλο, εκτός από το να τον συνδέεις με τα πάντα.

2. Οι φίλοι σου κουράστηκαν να σε ακούνε να μιλάς γι’ αυτόν!

Αποτελεί το μόνο θέμα συζήτησης μαζί τους. Δεν βρίσκεις κάτι άλλο να πεις, και δυσανασχετούν να σε ακούνε συνέχεια να λες για το πόσο «μοναδικός» είναι ο σύντροφός σου. Επίσης, οι αναρτήσεις που κάνεις στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφορούν μόνο αυτόν. Όπως και τα σχόλια.

3. Διαρκώς είσαι «κολλημένη» μαζί του.

Κάθε τρεις και λίγο του στέλνεις μήνυμα ή τον παίρνεις τηλέφωνο για να δεις τι κάνει και για να ρωτήσεις πώς είναι μακριά σου ή για να του πεις πόσο σου λείπει. Να υπενθυμίσω εδώ, ότι σε όλα υπάρχουν και όρια!  Η εμμονή σου να είσαι παρούσα σε κάθε του βήμα, δεν θα σου βγει σε καλό.

4. Η διάθεσή σου εξαρτάται από αυτόν!

Έχεις έντονες συναισθηματικές μεταπτώσεις και βιώνεις ένα διαρκές άγχος. Σκέφτεσαι συνεχώς διάφορα… «μήπως με απατά;», «τι κάνει τώρα που δεν είμαι μαζί του» κτλ.

5. Ψάχνεις το κινητό του και άλλα πράγματα.

Τσεκάρεις γενικώς τα πάντα. Από το κινητό, μέχρι το messenger και τα μηνύματά του. Δυσκολεύεσαι να τον εμπιστευτείς και γίνεσαι καχύποπτη απέναντί του. Γίνεσαι πιεστική και του κάνεις συνέχεια παράπονα.

6. Δεν κάνεις αυτό που σου αρέσει επειδή δε το κάνετε μαζί.

Προτιμάς να μην πας στη φίλη σου, να μη βγεις για καφέ, να μην ασχοληθείς με ένα χόμπι που σου αρέσει μόνο και μόνο επειδή εκείνος δεν μπορεί ή δε θέλει να σε ακολουθήσει. Έχει και εκείνος όμως το δικό του πρόγραμμα βρε κορίτσι μου, τα δικά του χόμπι, τους δικούς του φίλους.

Να θυμάσαι… σχέσεις τόσο ασφυκτικές είναι δύσκολο να διατηρηθούν!

Επιμέλεια: MyLifeTeam

Πηγή: mylife.com.cy

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.