Mέχρι τις 8 Φεβρουαρίου το lockdown στο Λασίθι – Πως είδαν την απόφαση αντιπεριφερειάρχης και αιρετοί, τι ακολουθεί


0
(0)

Mέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, την επόμενη Δευτέρα, θα έχει διάρκεια το τοπικό lockdown που από σήμερα στις 6 το πρωί είναι σε ισχύ σε όλο το νομό Λασιθίου, σύμφωνα με την απόφαση που έχει στα χέρια του ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, και πλέον τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν τις επόμενες μέρες είναι τα ακριβή στοιχεία που οδήγησαν σε μια απόφαση που «μούδιασε» το Λασίθι.

Τόσο ο αντιπεριφειάρχης Λασιθίου κ. Γουλιδάκης, όσο και ο δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Νικολάου κ. Χαριτάκης, αλλά και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για θέματα πολιτικής προστασίας Ιεράπετρας και Σητείας, Μ. Ρουμελιωτάκη και Γ. Αϊλαμάκης αντίστοιχα, μίλησαν σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, δίνοντας τη δική τους εικόνα για όσα συμβαίνουν.

Θυμίζουμε πως για το θέμα νωρίτερα στο Ράδιο Λασίθι έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Δημήτρης Παρασκευής, μέλος της επιτροπής λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία, ενώ για το «κοκκίνισμα» του νομού ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε άδικη την απόφαση για το κλείσιμο σε όλο το νομό.

Η χθεσινή απόφαση έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα σε όλο το νομό, αφού με πολύ πρόσφατο παράδειγμα το τοπικό lockdown στην κοινότητα Παλαικάστρου, δεν έχουν δοθεί έως τώρα επαρκείς απαντήσεις για το τι οδήγηση την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε αυτή την απόφαση.

Ιδιαίτερα από πλευράς του Δήμου Σητείας ο κ. Αϊλαμάκης τόνισε πως ελπίζει σε μια άμεση αλλαγή αυτής της απόφαση, με σκοπό το lockdown να περιοριστεί στον Αγ. Νικόλαο, ενώ από την πλευρά της η κα Ρουμελιωτάκη ανέφερε πως η χθεσινή απόφαση δεν πρέπει να κρίνεται τόσο αρνητικά αφού μπορεί να λειτουργήσει θετικά και για την Ιεράπετρα όπου και κάποια κρούσματα υπάρχουν, και υπάρχει μια γενικευμένη χαλαρότητα. Το Λασίθι όπως είπε είναι ένας νομός που γίνονται πολλές μετακινήσεις ιδιαίτερα στην Εφορία του Αγίου Νικολάου αλλά και εκπαιδευτικών, και αυτά είναι ζητήματα που δεν πρέπει να ξεχνιούνται.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γουλιδάκης, ανέφερε πως η χθεσινή απόφαση ήρθε αρκετά απότομα αφού δεν υπήρχε σχετική επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για το γεγονός αυτό, και έτσι έπιασε τους πάντες απροετοίμαστους.

Αύριο όπως είπε αναμένονται πολλά αποτελέσματα από τεστ που γίνονται όλο το Σαββατοκύριακο στον Άγιο Νικόλαο, ενώ αύριο αναμένεται να γίνουν τα drive through τεστ, και έτσι τελικά περίπου την Τετάρτη θα υπάρχει μια πολύ καλύτερη εικόνα για ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος.

Το ενδεχόμενο μεταλλάξεων του κορωνοϊού είναι κι αυτό κάτι που άμεσα πρέπει να διασαφηνιστεί αφού υπάρχουν πολλές φήμες, υπάρχουν προειδοποιήσεις για όλη την Κρήτη από επίσημα χείλη,  όμως τίποτα επίσημο ακόμα για το Λασίθι.

Ο κ. Γουλιδάκης τόνισε πως η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας έχει στη διάθεσή της πολύ περισσότερα στοιχεία απ’ όσα μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε σε τοπικό επίπεδο και έτσι η απόφαση που πάρθηκε μπορεί να βασίζεται σε θέματα που κανείς δεν γνωρίζει ακόμα, ενώ παράλληλα αυτή είναι και η υπηρεσία που έχει την απόλυτη ευθύνη για τον χειρισμό των καταστάσεων σε κάθε σημείο της χώρας.

Ζητούμενο πλέον είναι το lockdown είναι να περιοριστεί σε μια μόνο εβδομάδα και να μην χρειαστεί παράταση, υπογράμμισε ο κ. Γουλιδάκης, και βέβαια τα αυξημένα κρούσματα στον Άγιο Νικόλαο να μην μεταφραστούν σε αυξημένη νοσηρότητα και χαθούν ζωές στο νομό.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)