Kαλαντζάκης: Περιμένουμε τον κ. Πλακιωτάκη στην Ιεράπετρα αυτή την εβδομάδα με πολλά θέματα για συζήτηση

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Mε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα ο Δήμος Ιεράπετρας να βρίσκονται στο τραπέζι, θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και κυβερνητικού βουλευτή, Γιάννη Πλακιωτάκη, στην Ιεράπετρα.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όλα τα θέματα που πρόκειται να απασχολήσουν τη συνάντηση, αναφέροντας επίσης πως θα ακολουθήσουν και επισκέψεις από τον ίδιο σε διάφορα Υπουργεία το αμέσως επόμενο διάστημα. Συναντήσεις που όπως λέει είναι πλέον απαραίτητες για να προχωρήσουν κάποια θέματα αφού όπως έχει φανεί τους τελευταίους μήνες, το καθεστώς των τηλεδιασκέψεων που έχει επικρατήσει, χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για καθυστερήσεις.

Βασικό θέμα αυτή την περίοδο όπως είπε είναι αυτό των δασικών χαρτών, ζήτημα που από καιρό έχει απασχολήσει τον Δήμο, και όχι μόνο και απαιτούνται λύσεις και κυβερνητικές παρεμβάσεις για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό θέμα που θα αποτελέσει θέμα συζήτησης είναι αυτό του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, αφού μπορεί οι κατεδαφίσεις να πάγωσαν προσωρινά και να δόθηκε η ευκαιρία στα καταστήματα να δουλέψουν με καλύτερες προϋποθέσεις το φετινό καλοκαίρι, όμως το θέμα δεν έχει λήξει. Έτσι αυτό που ζητείται είναι αρχικά να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε τόσο να προχωρήσει η ένταξη όλου του μετώπου σε ζώνη λιμένα, αλλά και να παραχωρηθούν οι εκτάσεις στο Δήμο Ιεράπετρας.

Πέρα απ΄ αυτό, και με δεδομένο πως οι κατεδαφίσεις των παραλιακών κατασκευών θα προχωρήσουν, υπάρχει ανάγκη τόσο να προχωρήσει η μελέτη για τη δημιουργία των νέων κατασκευών αλλά και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για ένα πολύ μεγάλο έργο που υπολογίζεται πως θα κοστίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μίλησε και για τις εξελίξεις στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά την διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να μην προχωρά τις διαδικασίες ίδρυσης νέων τμημάτων όπως αυτά της Ιεράπετρας και του Αγ. Νικολάου. Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει μια έντονη διαμάχη εντός του νομού και έτσι κάποιες πρωτοβουλίες που έχουν γίνει δεν γίνονται ευρύτερα γνωστές ώστε να προφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δήμου Ιεράπετρας.

Άλλο θέμα που θα τεθεί στον κ. Πλακιωτάκη είναι και αυτό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για το οποίο απαιτείται πολύ μεγαλύτερη στήριξη από πλευράς Υπουργείου τόσο με στελέχωση σε προσωπικό, όσο και σε υποδομές και χρηματοδότηση για την ενίσχυση των υπηρεσιών.

Ο κ. Καλαντζάκης μιλώντας γενικότερα για τη στάση της κυβέρνησης όσο και του κυβερνητικού βουλευτή, ανέφερε πως απ’ τη μια η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί πολύ περισσότερα με όσα συμβαίνουν εκτός Αθηνών, ενώ για τον κ. Πλακιωτάκη τόνισε πως σε γενικές γραμμές η συνεργασία που υπάρχει είναι καλή και έχει αποτελέσματα, αλλά οι ανάγκες της περιοχής είναι περισσότερες. Παράλληλα τόνισε πως πέρα από τον κυβερνητικό βουλευτή, απαιτείται και μια μεγαλύτερη κινητοποίηση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο νομού Λασιθίου, ώστε με τη σειρά τους να συμβάλλουν θετικά σε προβλήματα της περιοχής.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.