Kαλαντζάκης: Καλός συντονισμός, εμπειρία και άμεση κινητοποίηση για την επιτυχία της γρήγορης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στους Μεσελέρους


0
(0)

Με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμαύκας, κ. Κωνσταντίνο Κρασσά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσελέρων, Εμμανουήλ Σκουλούδη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, όπου και μετέβησαν στις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές, προκειμένου να δουν από κοντά τα αποτελέσματα που άφησε πίσω της η φωτιά.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Απευθύνω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συμμετείχαν και με τη βοήθειά τους συνέβαλλαν στο να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες καταστροφές από τις ήδη υπάρχουσες. Η υπερπροσπάθεια, ο ζήλος και η ευσυνειδησία που επέδειξαν, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την άριστη οργάνωση, είχε ως αποτέλεσμα να μη κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Η καταστροφή, όμως, που υπέστη το περιβάλλον  δύσκολα θα αναπληρωθεί, όπως και ο κόπος των ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από όλους μας. Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας και με υπευθυνότητα να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να επαναληφθούν τέτοια συμβάντα.

Θέλω να συγχαρώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου, την Ελληνική Αστυνομία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό- Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας , την ΕΔΙΚ, την ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη συνδρομή της με εναέρια μέσα, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου, τη Δημοτική Αστυνομία, τους Προέδρους των Κοινοτήτων Μαλών, Καλαμαύκας, Μεσελέρων, Παχείας Άμμου, Αγίου Ιωάννου και Κάτω Χωριού, τον ΤΟΕΒ Καλαμαύκας και Ιεράπετρας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μαλών, Καλαμαύκας και Αγίου Ιωάννου, τον Σύλλογο Τετρακίνησης, το Σύλλογο ραδιοερασιτεχνών, τον Πρόεδρο της Πρίνας, τους κατοίκους των Κοινοτήτων που παρείχαν τη βοήθειά τους και όλους τους εθελοντές οι οποίοι με αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων. Η συνδρομή όλων, φορέων και πολιτών, ήταν καταλυτική και ο συντονισμός άψογος με αποτέλεσμα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να επιτευχθεί  ο περιορισμός αρχικά και εντέλει η κατάσβεση της φωτιάς».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *