Kάλεσμα για συγκέντρωση επαναδραστηριοποίησης της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας


0
(0)

Με καταιγισμό αρνητικών εξελίξεων βρίσκεται αντιμέτωπο το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο Ιεράπετρας -ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις περιοχές από το νότιο Ηράκλειο μέχρι το ανατολικό Λασίθι- και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και ενώ οδεύουμε ολοταχώς προς στο 4ο κύμα της.

Ιατρικό και λοιπό προσωπικό φυλλοροεί προς άλλα νοσοκομεία καθιστώντας τη λειτουργία του από επισφαλή μέχρι αδύνατη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μεθοδεύεται η μετατροπή του σε απλό κέντρο υγείας. Ταυτόχρονα, αλλεπάλληλες κυβερνητικές δηλώσεις παρουσιάζουν ως παράλογη την ύπαρξη πολλών νοσοκομείων σε κοντινή απόσταση, φωτογραφίζοντας νοσοκομεία σαν το δικό μας και προαναγγέλλοντας συγχωνεύσεις και κλεισίματα. Ειδικά στην περιοχή μας, έχει αρχίσει και πάλι η φιλολογία για το ένα κεντρικό νοσοκομείο στο κέντρο του νομού που στρώνει το δρόμο για να αναλάβει αυτό το ρόλο το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με ταυτόχρονη υποβάθμιση-συρίκνωση των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας. Ο εφιάλτης που μας έβγαλε και μας κράτησε στους δρόμους για πάνω από μια δεκαετία ξαναρχίζει.

Σήμερα, μετά και την εκ περιτροπής μετακίνηση των τριών αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να καλυφθούν οι εκεί ανάγκες, τα χειρουργεία, τα Επείγοντα, η μονάδα covid του νοσοκομείου μας έχουν ακρωτηριαστεί. Επίσης με σοβαρές ελλείψεις λειτουργούν η παθολογική, η γυναικολογική, η καρδιολογική  κλινική και το ακτινολογικό τμήμα. Ο κίνδυνος ολόκληρα τμήματα να κλείσουν είναι προ των πυλών.

Η λύση στις σοβαρότατες ελλείψεις που έχει επιφέρει στα νοσοκομεία όλης της χώρας η ασκούμενη, εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι βέβαια ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε οι μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ νοσοκομείων που ανοίγουν δυο τρύπες για να κλείσουν μια. Λύση δεν είναι ούτε η στροφή στην ιδιωτικοποίηση της υγείας που επιδιώκει και προωθεί η κυβέρνηση, η οποία συνεπάγεται πανάκριβες, ανεπαρκείς και απρόσιτες για τους περισσότερους παροχές υγείας.

Η λύση που εξυπηρετεί πραγματικά το κοινωνικό σύνολο είναι η ενίσχυση όλων των νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό, κλπ) ώστε να προσφέρεται πλήρης δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους και η παροχή όλων των εφοδίων και κινήτρων που απαιτούνται για να γίνει η δουλειά στα νοσοκομεία αποτελεσματική, ασφαλής και ελκυστική για τους εργαζόμενους σε αυτά. Τα χρήματα υπάρχουν∙ είναι τα χρήματα που παίρνουν από τις δικές μας τσέπες και σκορπίζουν αφειδώς στους ημέτερους των καναλιών, τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, τους “επιχειρηματίες” προϊόντων υγείας και πλήθος άλλων αρπακτικών.

Εμείς, οι κάτοικοι της Ιεράπετρας που έχουμε υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια το δικαίωμά μας να έχουμε πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας, εμείς που έχουμε δείξει μοναδική επιμονή, ενότητα και αποφασιστικότητα στους αγώνες για το Νοσοκομείο μας, καλούμαστε να ορθώσουμε το ανάστημα μας, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες σημερινές συνθήκες, και να αγωνιστούμε ενάντια στην κάθε απόφαση, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική συνολικά, που υπονομεύουν τη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει να πάρουν θέση και να δράσουν πριν να είναι πολύ αργά τόσο η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, όσο και οι φορείς του δήμου συνολικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μόνιμες προσλήψεις των γιατρών και του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.
  • Αλλαγή του οργανισμού με επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν και προσθήκη όσων χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ για  την επαναδραστηριοποίηση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 7ΜΜ, στο ανοιχτό ΘΕΑΤΡΟ στο ΜΙΝΩΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *