Eργαζομένοι Νοσοκομείου Ιεράπετρας: 40 από τους 220 ανεμβολίαστοι, θα τους στηρίξουμε για να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο


5
(1)

Επικροτούμε θερμά την ξεκάθαρη αντίθεση της ΠΟΕΔΗΝ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, την κήρυξη απεργίας – αποχής από την κατάθεση ή επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης όλων των εργαζομένων και την αποστολή εξώδικου με το οποίο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους τόσο τους δημοσίους  υπαλλήλους όσο και τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου και αορίστου χρόνου.

Ο σύλλογος μας έχει ήδη στείλει έγγραφο στη διοίκηση του νοσοκομείου και  τους προϊσταμένους και διευθυντές τμημάτων να μην διακινήσουν προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και να μην αρνηθούν σε ανεμβολίαστους αιτήματα κανονικών αδειών.

Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας 40 από τους 220 εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί. Σ’ ένα νοσοκομείο που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης  η ενδεχόμενη αναστολή καθηκόντων 40 εργαζόμενων από κάθε κατηγορία, κλάδο και είδος σύμβασης εργασίας, θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη δυσλειτουργία και μη ασφαλή λειτουργία αν όχι παντελή αδυναμία λειτουργίας του.

Έχουμε ήδη τοποθετηθεί ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά σαφώς αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα αυτού σε οποιαδήποτε ομάδα πολιτών κι εργαζομένων, αντιλαμβανόμενοι ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας ανήκει στο σύνολο των ημίμετρων, των αποπροσανατολιστικών, αντιφατικών  και συχνά επισφαλών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Διότι πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε τον 7ημερο αποκλεισμό των υγειονομικών έναντι των 14 ημερών για τον υπόλοιπο πληθυσμό, τις πειθαρχικές διώξεις των υγειονομικών αν νοσήσουν, το διαχωρισμό των εργαζομένων με 2 rapid test εβδομαδιαίως στους ανεμβολίαστους, που έγινε 1 self test για όλους και ξανάλλαξε σε 1 self test  για ανεμβολίαστους, την «ελευθερία» των νοσούντων εμβολιασμένων……

Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλο μέρος των σκληρών μέτρων αποκλεισμού που υπέστησαν όλοι οι πολίτες επιβλήθηκαν για να μην καταρρεύσει το σύστημα δημόσιας υγείας. Κι αφού μετά από 1,5 χρόνο δεν είδαμε να γίνεται τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τώρα, με την ενδεχόμενη αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την επικείμενη  κατάρρευση του, εν όψει μάλιστα του προβλεπόμενου 4ου κύματος.

Θα στηρίξουμε τους συναδέλφους μας ώστε να μην τεθούν σε αναστολή καθηκόντων από 1η Σεπτεμβρίου, σεβόμενοι το αναφαίρετο, συνταγματικό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Δεδομένου μάλιστα ότι μεγάλο μέρος αυτών, όπως και σε όλη τη χώρα,  είναι αμιγώς υγειονομικό προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό) ήτοι επιστήμονες, θεωρούμε ότι έχουν δικαίωμα και λόγο στην επιστημονική άποψη την οποία  οφείλουμε, τόσο εμείς όσο και η πολιτεία, να αφουγκραστούμε.

Το ΔΣ του συλλόγου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *