Eνόχληση Δήμου Ιεράπετρας και Μητρόπολης μετά τη συνέντευξη Τύπου για το «Γηροκομείο» Ιεράπετρας [βίντεο]


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 17 Οκτωβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Μια κατάσταση σχεδόν εκτός ελέγχου έχει διαμορφωθεί γύρω από τη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που οδηγούν σε κλείσιμο της δομής στο κτίριο που λειτουργεί, μεταξύ του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας που το διαχειρίζεται ως τώρα, και των τοπικών πολιτικών φορέων, αντιπεριφέρειας Λασιθίου, Δήμου Ιεράπετρας, Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, και κάποιων «αόρατων εχθρών» που κατά δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Ν. Μιαούλη, οδηγούν τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Μετά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί εκ μέρους του Συλλόγου και εργαζομένων, στο Ράδιο Λασίθι και στην Δεύτερη Έκδοση με τον Δημήτρη Τουρλούκη, το θέμα πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις με την αντιδήμαρχο Χρύσα Χατζημαρκάκη, τον ταμία του Συλλόγου κ. Παπαδοπετράκη, το πρώην μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και νυν υπαλλήλου Εύης Μαλλιωτάκη, τον προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Α. Μαμαντόπουλου, τον  Ν. Παπαδάκη νομικού εκπρόσωπου της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας και τον δημοτικού συμβούλου Α. Πανταζή, να παίρνουν το λόγο και να αναλύουν το πως έφτασε η κατάσταση ως εδώ και τι και πως πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Κυρίως από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας αλλά  και της Μητρόπολης έγινε φανερή η έντονη ενόχληση σε όσα ακούστηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, σχετικά με το ότι δεν υπάρχει στήριξη από τους φορείς ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή ηλικιωμένων, με την κα Χατζημαρκάκη να τονίζει χαρακτηριστικά πως το «Γηροκομείο» της Ιεράπετρας δεν θα μπορούσε καν να λειτουργεί αν τόσο η Εκκλησία όσο και Δήμος δεν στήριζαν με κάθε τρόπο τη λειτουργία του εδώ και χρόνια, ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδάκης, ανέφερε πως η κατάσταση που έχει προκύψει οφείλεται καθαρά σε νομικά θέματα και στις ευθύνες που προκύπτουν προς αιρετούς σε σχέση με τη λειτουργία μιας δομής χωρίς άδεια.

Από την πλευρά του Συλλόγου ακούστηκαν για άλλη μια φορά παράπονα σε σχέση με τους χειρισμούς των τελευταίων μηνών, από τη στιγμή δηλαδή που τον περασμένο Φεβρουάριο ξεκίνησε μια διαδικασία ελέγχων που τελικά οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο και στο πιθανό κλείσιμο της δομής, η οποία όπως ακούστηκε σήμερα μπορεί να λειτουργεί έως και τις 3 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην οικονομική στήριξη από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας, και των 5.000 ευρώ που ο Δήμος είχε υποσχεθεί να δώσει στο Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας, μέσω του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, ζήτημα το οποίο όπως ξεκαθαρίστηκε έχει καθυστερήσει έχει όμως δρομολογηθεί η μεταφορά των χρημάτων ώστε τελικά να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας της Δομής.

Μαζί με όλα αυτά θέμα της συζήτησης έγινε και η ανακαίνιση του νέου και νόμιμου Γηροκομείου το οποίο καθυστερεί να ολοκληρωθεί καθώς και το αν ο Σύλλογος στον οποίο έχει παραχωρηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορεί να το διαχειρίζεται.

Ακούστε ξανά το δεύτερο μέρος της σημερινής εκπομπής (το πρώτο δεν ηχογραφήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος), και δείτε ξανά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου:

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.