Eδώ παπάς, εκεί παπάς στο Καβούσι ο Νίκος Παππάς

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ένα χωριό της Ιεράπετρας που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα για πολλούς και διάφορους λόγους, με τελευταίο παράδειγμα τις εξελίξεις με την χάραξη του ΒΟΑΚ, επέλεξε ο τομεάρχης ανάπτυξης και πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ή για να το πούμε πιο σωστά η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, να πραγματοποιήσει μια μεγάλη στάση στο πλαίσιο περιοδείας του στο Λασίθι για να μιλήσει με κατοίκους και φορείς της περιοχής για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η συνάντηση με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου, το οποίο ήταν έτοιμο να λειτουργήσει φέτος ως Μουσικό Γυμνάσιο κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ. Εκεί βρέθηκαν μέλη της κοινότητας Καβουσίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Ανδρουλάκης, οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Καβουσίου και Βασιλικής-Παχειάς Άμμου, ο πρόεδρος της Παχειάς Άμμου, ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και άλλοι πολλοί. Η πρόεδρος της κοινότητας Καβουσίου απουσίαζε για «προσωπικούς λόγους» ,οι οποίοι θα μπορούσε κανείς να πει πως έχουν και μια μικρή σχέση με χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και τοπικών στελεχών για θέματα όπως ο ΒΟΑΚ, η μονάδα αφαλάτωσης και Μουσικό Γυμνάσιο και έτσι εκπροσωπήθηκε από τον Α. Φουντουλάκη.

 

Τον Νίκο Παππά πέρα από τους συνεργάτες του συνόδευε ο βουλευτής Μ. Θραψανιώτης όπως και οι υποψήφιοι βουλευτές Χ. Σταυρακάκη και Κ. Πλακαντωνάκης, ο Μ. Δραγασάκης και Γ. Καλλιντέρης από τη νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και άλλα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Μια συζήτηση η οποία διήρκεσε περισσότερο από 1,5 ώρα στην οποία ακούστηκαν, μάλλον περισσότερες τοποθετήσεις από όσες θα έπρεπε και στο τέλος ο πρώην Υπουργός τοποθετήθηκε απέναντι σε όσα άκουσε πριν αναχωρήσει βιαστικά για την Ιεράπετρα ώστε να συναντήσει το Δήμαρχο και να παρευρεθεί στην κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ.

   

Σε ότι αφορά τη συζήτηση αυτή μονοπωλήθηκε κυριολεκτικά από τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή χωρίς να γίνει καμία κουβέντα τόσο για τον ΒΟΑΚ όσο και για το Μουσικό Γυμνάσιο, πέρα από ότι πρόκειται για προβλήματα για τα οποία ευθύνεται η νυν κυβέρνηση της ΝΔ, με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τα είχε δρομολογήσει όπως έπρεπε.

Τα προβλήματα τόσο της φετινής ελαιοπαραγωγής, η δακοκτονία, ζητήματα εμπορίας ελαιολάδου, αποζημιώσεων, παρουσιάστηκαν εκτενώς στον κ. Παππά ο οποίος προσπαθούσε να παρακολουθήσει τη συζήτηση.

Ο Νίκος Παππάς τέλος απάντησε πως αποζημιώσεις για την φετινή ελαιοπαραγωγή μπορούν να δοθούν από την ΕΕ, λόγω κλιματικής αλλαγής κάτι που έχει απαντηθεί αρμοδίως προς τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη με τον κ. Παππά να τονίζει πως αν αυτό δεν γίνει εφικτό θα οφείλεται αποκλειστικά η παρούσα κυβέρνηση.

Mήνυμα του πρώην Υπουργού ήταν πως μόνο με ένωση δυνάμεων μπορεί ο αγροτικός τομέας να ανακάμψει, και όχι με ατομικές πρωτοβουλίες, καλώντας τόσο τους συνεταιριστές της περιοχής, αλλά και βιοτέχνες και επιχειρηματίες να βρουν τρόπους να συνεργαστούν μεταξύ τους για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.