Covid – free μπαρ, γήπεδα, συναυλίες, εστιατόρια: Στις 12:00 παρουσιάζει ο Μητσοτάκης τα μπόνους για τους εμβολιασμένους


0
(0)

Στις 12:00 θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Ειδικότερα ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα η εισήγηση του πρωθυπουργού στην πρωινή σύσκεψη, ώστε να σταλεί και ένα ακόμη μήνυμα προς όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο (και συγκεκριμένα από 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση) θα έχουν δυνατότητα για:

1.Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα. Το μέτρο αυτό όμως δεν θα αφορά σουπερμάρκετ, ΜΜΜ, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεια.

2.Πρόσβαση σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια κλπ, χωρίς υγειονομικους περιορισμούς

3.Μετάβαση σε εργασία και γυμναστήρια από σήμερα, χωρίς self test, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

4.Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς να πρέπει να κάνουν PCR, rapid ή self test

5.Ελεύθερη μετακίνηση σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου.

Η κυβέρνηση δε χρησιμοποιεί τον όρο “προνόμια”, αλλά κάνει λόγο για “διευκολύνσεις”, καθώς το σκεπτικό είναι ότι δεν θα περιορίζονται οι ελευθερίες όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά θα μπορούν να προβούν σε διάφορες δραστηριότητες πιο εύκολα όσοι θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Το γεγονός δε ότι θα επιτρέπεται στους εμβολιασμένους η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα, την ώρα που οι μάσκες επιστρέφουν για τους εσωτερικούς χώρους σε Ισραήλ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, δεν είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση παράδοξο, καθώς στόχος είναι να ενθαρρυνθούν όσοι περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν.

Αποδεικτικό του πλήρους εμβολιασμού θα αποτελεί το ψηφιακό πιστοποιητικό με τον κωδικό QR. Τίθεται βεβαίως το ερώτημα πως και από ποιον θα γίνεται ο έλεγχος. Ωστόσο στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι και οι ίδιες οι επιχειρήσεις διασκέδασης κλπ θα θελήσουν να επιβάλλουν περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ακόμη lockdown.

Έτσι το σενάριο που εξετάζεται, είναι οι ίδιες οι επιχειρήσεις εστίασης κλπ να σκανάρουν με μια ειδική εφαρμογή που θα κατεβάζουν από το gov.gr στο κινητό τους τον κωδικο QR του πιστοποιητικού εμβολιασμού των πελατών. Εφόσον ο πελάτης έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχουν περάσει 15 ημέρες από τη δεύτερη δόση, θα ανάβει “πρασινο”, αλλά δεν θα φαινονται τα στοιχεία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το φθινόπωρο οι ίδιοι οι μαγαζάτορες να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες σε εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι μετά την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής και αφού περάσει ένα διάστημα καμπάνιας για τον εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, το φθινόπωρο αναμένεται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων ομάδων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.