CISCO WEBEX Ο ΝΕΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαρτίου 2021 by manos (seo)-admin

Για άλλη μια φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει τη Βουλή των Ελλήνων, τον πολιτικό κόσμο, την εκπαιδευτική κοινότητα, την ελληνική κοινωνία.

Συνεχίζει την αυταρχική και αδιαφανή πολιτική της, ασκώντας αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ουσιαστικά αφήνει στην τύχη της την εκπαίδευση. Δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ενισχυθεί η τηλεκπαίδευση και για να αμβλυνθούν οι τόσες και τόσες ανισότητες που πλήττουν τους μαθητές μας. Εδώ και έναν χρόνο έχει δημιουργηθεί μαθησιακό και μορφωτικό κενό στα παιδιά και στους νέους της χώρας και το Υπουργείο δεν έχει ακόμα παρουσιάσει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισής του. Λειτουργεί σαν να βαίνουν όλα καλώς.

Η κ. Κεραμέως εδώ και 10 μήνες δεν δημοσιοποιούσε τη σύμβαση με την Cisco παρά το γεγονός ότι ήταν θεσμικά και πολιτικά υποχρεωμένη. Απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη Βουλή, τις ανεξάρτητες αρχές, τη διαφάνεια, τον δημοκρατικό διάλογο με περισσή αλαζονεία και αυταρχισμό.

Τώρα διαφάνηκε ότι η προσφορά της Cisco στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν προσχηματική, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας η ίδια εταιρία αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο, για να συνεχίσει την τηλεκπαίδευση με το αντίτιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόσφατη κρίση στο “ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την συνεχή προσπάθεια της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Τώρα καταδεικνύεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο η ανάγκη να συνεχιστεί το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με την ενίσχυση των σχετικών δημόσιων θεσμών: του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού αποθετηρίου του ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟΥ, των ασύγχρονων πλατφορμών e-me, e-class, του Ψηφιακού Σχολείου κλπ, που εγκαταλείφθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και από τη σημερινή της Ν.Δ.

Η κ. Κεραμέως και η Ν.Δ. είναι έκθετη από την πολιτική της αδιαφάνειας.

Επιμένουμε σταθερά και αταλάντευτα για την εδώ και τώρα δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη “Ψηφιακής Παιδείας”, με δημόσιο θεσμικό διάλογο για να μπορέσει τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας γενιάς και των καιρών.

ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Η διακοπή της χθεσινής εφημερίας του Λαϊκού Νοσοκομείου λόγω έλλειψης διαθεσίμων κρεβατιών, οι εικόνες με τους διασωληνωμένους ασθενείς στους διαδρόμους, οι καταγγελίες για ασθενείς που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, συγκροτούν ένα απαράδεκτο, εφιαλτικό σκηνικό.

Προειδοποιούμε εδώ και μέρες για την ανάγκη να πάρει ανάσα το ΕΣΥ, με την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών. Και των μεγάλων, που έχουν τις κατάλληλες δομές.

Υπουργοί της Κυβέρνησης δέσμιοι των συμφερόντων, το βρίσκουν «αχρείαστο κόστος». Ρεσιτάλ αναλγησίας και κυνικότητας, την ώρα που κινδυνεύει η ζωή των πολιτών.

Επιτέλους η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα τώρα. Η κατάσταση δεν επιδέχεται αναβολές. Όλες οι δομές υγείας, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, όλα τα ιατροτεχνολογικά μέσα, δημόσια, ιδιωτικά, στρατιωτικά, να ενταχθούν στη μάχη. Οι τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία δεν μπορεί να συνεχισθούν.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβάλλεται η Κυβέρνηση να διασφαλίσει συγκεκριμένες και ουσιαστικές δεσμεύσεις -στο πλαίσιο της έκθεσης Μπορέλ- για τον σεβασμό από πλευράς Τουρκίας του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Για την οριστική εγκατάλειψη της παραβατικής της συμπεριφοράς, για σεβασμό της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Να μην αρκεσθεί πάλι σε ευχολόγια για αόριστες μελλοντικές κυρώσεις. Αυτά αποθρασύνουν την Τουρκία.

Είναι ώρα να τεθούν σαφείς όροι στην Τουρκία πριν προχωρήσει η λεγόμενη θετική ατζέντα της ΕΕ για αυτήν. Να υποχρεωθεί αυτή να υλοποιήσει ένα κατάλογο συγκεκριμένων δεσμεύσεων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάλειψη του casus belli, την προσχώρηση στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου και την αποχή από κάθε παραβατική συμπεριφορά σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Όσον αφορά την αναθεωρημένη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, να διασφαλιστεί ότι οι επιστροφές προς την Τουρκία θα γίνονται πράξη από όλη την χώρα μας και ότι δεν θα συνεχίσουν να μετατρέπονται τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.

Αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι «ώρα αλήθειας», τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 24.3.2021

Φ. Γεννηματά: Ώρα αλήθειας για την Κυβέρνηση και την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία

Ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την εξής δήλωση: «Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβάλλεται η Κυβέρνηση να διασφαλίσει συγκεκριμένες και ουσιαστικές δεσμεύσεις -στο πλαίσιο της έκθεσης Μπορέλ- για τον σεβασμό από πλευράς Τουρκίας του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Για την οριστική εγκατάλειψη της παραβατικής της συμπεριφοράς, για σεβασμό της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Να μην αρκεστεί πάλι σε ευχολόγια για αόριστες μελλοντικές κυρώσεις. Αυτά αποθρασύνουν την Τουρκία. Είναι ώρα να τεθούν σαφείς όροι στην Τουρκία πριν προχωρήσει η λεγόμενη θετική ατζέντα της ΕΕ για αυτήν. Να υποχρεωθεί αυτή να υλοποιήσει ένα κατάλογο συγκεκριμένων δεσμεύσεων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάλειψη του casus belli, την προσχώρηση στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου και την αποχή από κάθε παραβατική συμπεριφορά σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Όσον αφορά την αναθεωρημένη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, να διασφαλιστεί ότι οι επιστροφές προς την Τουρκία θα γίνονται πράξη από όλη την χώρα μας και ότι δεν θα συνεχίσουν να μετατρέπονται τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών. Αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι «ώρα αλήθειας», τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εδώ και τώρα να μπουν όλα τα μέσα στη μάχη κατά της πανδημίας

Την ώρα που υπουργοί της Κυβέρνησης, δέσμιοι των συμφερόντων βρίσκουν «αχρείαστο κόστος» την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, παραδίδοντας ένα ακόμη ρεσιτάλ αναλγησίας και κυνικότητας, συγκροτείται ένα εφιαλτικό σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις ζωές των πολιτών να τίθενται σε κίνδυνο. Οι εικόνες με τους διασωληνωμένους ασθενείς στους διαδρόμους, οι καταγγελίες για ασθενείς που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ και η διακοπή της χθεσινής εφημερίας του Λαϊκού Νοσοκομείου λόγω έλλειψης διαθεσίμων κρεβατιών, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση δεν επιδέχεται αναβολές και οι τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία δεν μπορεί να συνεχιστούν. Η Κυβέρνηση επιβάλλεται πια να πάρει μέτρα τώρα, όπως προειδοποιούμε εδώ και μέρες για την ανάγκη να πάρει ανάσα το ΕΣΥ, με την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών. Και των μεγάλων, που έχουν τις κατάλληλες δομές, ώστε όλα τα ιατροτεχνολογικά μέσα, δημόσια, ιδιωτικά, στρατιωτικά, να ενταχθούν στη μάχη με τον φονικό ιό.

Παιδεία: Ρεσιτάλ αδιαφάνειας και εμπαιγμού με τη CISCO

Παρά τη θεσμική και πολιτική της υποχρέωση, η υπουργός Παιδείας εδώ και 10 μήνες επιμένει να μη δημοσιοποιεί τη σύμβαση με την Cisco και μένει πιστή στην αυταρχική και αδιαφανή πολιτική της. Εμπαίζοντας τη Βουλή των Ελλήνων, την εκπαιδευτική κοινότητα και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, απέκρυψε ότι η προσφορά της Cisco στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν προσχηματική, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας η ίδια εταιρία αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο για να συνεχίσει την τηλεκπαίδευση με το αντίτιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αντί να μεριμνήσει ώστε να ενισχυθεί η τηλεκπαίδευση και να αμβλυνθούν οι ανισότητες που πλήττουν τους μαθητές μας, επιχειρεί να αποδομήσει πλήρως τη δημόσια εκπαίδευση, απαξιώνοντας και εγκαταλείποντας τους δημόσιους θεσμούς που ανέπτυξε το ΠΑΣΟΚ για μία ποιοτικά αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Ελληνικό: «Ναι» στην επένδυση – «Όχι» στην ελλιπή διαβούλευση

Να καταθέσει ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των επόμενων θεσμικών θεμάτων της επένδυσης στο Ελληνικό και να μην υποτιμά διαρκώς τη διαβούλευση, κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζοντας στα βήματα του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε το έργο, συνεχίζει να επιδεικνύει καλή πίστη και να τάσσεται υπέρ της επένδυσης. Όμως, η κυβέρνηση οφείλει να διακόψει τη τακτική της ελλιπούς διαβούλευσης, καθώς όπως αποκάλυψαν οι δήμαρχοι των όμορων δήμων που κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής στην αρμόδια Επιτροπή, υπάρχουν πολύ σοβαρές ανησυχίες και ως προς τις διαδικασίες που ακολουθεί και ως προς το περιεχόμενο των ρυθμίσεων.

 

Περισσότερα ΕΔΩ.

Μη χάσετε: Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για τον κλιματικό νόμο

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.