ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ATHENS PRIDE 2021 – “ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ”


0
(0)

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ χαιρετίζει και συμμετέχει ενεργά και φέτος στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2021. Οι αξίες της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και της Προόδου αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία έκφρασης και αυτοδιάθεσης του σώματός μας. Η υπερήφανη παρέλαση του Athens Pride είναι και θα είναι πάντοτε επιτακτική και επίκαιρη όσα βήματα κι αν έχουμε κάνει προς την πρόοδο. Πάντα υπάρχει ανάγκη για πραγματικό σεβασμό, αλληλεγγύη, αποδοχή . Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η φωνή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι για μια δικαιότερη κοινωνία και ευημερία, διότι ευημερία χωρίς απόλυτη ισότητα όλων των ανθρώπων δεν υπάρχει. Είμαστε μαζί με όλους όσους οραματίζονται και αξιώνουν καθημερινά έναν κόσμο δίχως διακρίσεις, μισαλλοδοξία, ρατσισμό, σεξισμό, τρανσφοβία και ομοφοβία. Η ανάγκη για διεκδίκηση και αλλαγή θα μας βρίσκει πάντοτε συμμάχους, γιατί είναι αυτό που μας ενώνει.

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί μείωσε τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ στους ισολογισμούς των τραπεζών, την ίδια στιγμή που το ιδιωτικό χρέος πολιτών και επιχειρήσεων ξεπερνά τα 250 δις ευρώ, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Παρά, όμως, τη βελτίωση των τραπεζικών δεικτών, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, περισσότερες από 9 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα, κάτι για το οποίο δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση.

Όλα τα προγράμματα ‘’Γέφυρα’’ σχεδιάστηκαν στα μέτρα των τραπεζών, δεν πέτυχαν το στόχο της ρύθμισης των δανείων που ήταν ‘’κόκκινα’’, δεν πέτυχαν τον στόχο κάλυψης δανειοληπτών και επιχειρήσεων που το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει.

Για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις απομένει η σκληρή πραγματικότητα του νέου πτωχευτικού κώδικα, των funds και της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, με 1 εκατ. ‘’κόκκινα δάνεια’’ να συνδέονται με ακίνητα.

Γι’ αυτά, έχει κάτι να μας πει η κυβέρνηση;

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τόνισε:

Για το άνοιγμα των σχολείων.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, βάζοντας σε κίνδυνο μαθητές και γονείς. Ανοίγει τα σχολεία με 25 παιδιά ανά τάξη, με μοναδική άμυνα τα self tests. Τα δε πρωτόκολλα κλεισίματος μιας τάξης δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο διασποράς. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, αλλά δυστυχώς το υπουργείο κωφεύει.

Για την ακρίβεια.

Την ώρα που οι τιμές εκτοξεύονται στην αγορά και πλήττουν τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει.

Την ώρα που οι πολίτες βιώνουν μεγάλες ανατιμήσεις βασικών αγαθών, την αύξηση της βενζίνης και του ηλεκτρικού, οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφοροι.

Τώρα χρειάζονται μέτρα για να σπάσουμε τη συνωμοσία της ακριβείας.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 10.9.2021

Πανδημία – Σχολεία: Το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη

Μνημειώδης είναι η αδιαφορία κι η αμεριμνησία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων της χώρας, ενώ παράλληλα αγνοεί προκλητικά τις συστάσεις των ειδικών για επανεξέταση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις των επιστημόνων, η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, βάζοντας σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Μετά τις περσινές δραματικές συνέπειες του πρόχειρου ανοίγματος των σχολείων, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη φετινή χρονιά επιλέγει να συνωστίσει 25 μαθητές ανά τάξη, με μοναδική άμυνα τα self tests. Τα δε πρωτόκολλα κλεισίματος μιας τάξης δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο διασποράς, με το Υπουργείο να κωφεύει διαρκώς στις ρεαλιστικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα ασφαλές άνοιγμα που θα διασφαλίζει την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οικονομία: στα μέτρα των τραπεζών όλα τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων

Η επικοινωνιακή φλυαρία της Κυβέρνησης εξαντλείται ξανά σε μισές αλήθειες, με τις οποίες επιχειρεί να καλύψει την ανεπάρκειά της. Πανηγυρίζει δήθεν γιατί μείωσε τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ στους ισολογισμούς των τραπεζών, ενώ αποκρύπτει σκόπιμα ότι το ιδιωτικό χρέος πολιτών και επιχειρήσεων ξεπερνά τα 250 δις ευρώ, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μάλιστα, επιμένει να παρακολουθεί αμέτοχη την κατάρρευση των ελληνικών επιχειρήσεων, αφού περισσότερες από 9 στις 10 δεν έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την μεροληψία της υπέρ των ισχυρών, σχεδίασε όλα τα προγράμματα ‘’Γέφυρα’’ στα μέτρα των τραπεζών κι έτσι δεν πέτυχαν το στόχο της ρύθμισης των δανείων που ήταν ‘’κόκκινα’’! Για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έρχονται αντιμέτωποι με νέο τσουνάμι ανατιμήσεων, η κυβέρνηση έφερε τη σκληρή πραγματικότητα του νέου πτωχευτικού κώδικα, των funds και της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, με 1 εκατ. ‘’κόκκινα δάνεια’’ να συνδέονται με ακίνητα, για τα οποία η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος.

Athens Pride: Θα είμαστε εκεί μαζί με όλ@ όσ@ οραματίζονται έναν κόσμο δίχως διακρίσεις

Το Κίνημα Αλλαγής, πιστός εκφραστής των αξιών της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και της Προόδου που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, την ελευθερία και την ισότητα, και φέτος συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2021, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00’. Διαχρονικά κι αταλάντευτα είμαστε μαζί με όλο@ όσ@ οραματίζονται και αξιώνουν έναν κόσμο δίχως διακρίσεις, μισαλλοδοξία, ρατσισμό, σεξισμό, τρανσφοβία και ομοφοβία. Πάντα, η ανάγκη για διεκδίκηση και αλλαγή θα μας βρίσκει συμμάχους, γιατί είναι αυτό που μας ενώνει.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr