90 εκπαιδευτικοί για περιβάλλον, διατροφή & Τουρισμό στην Ιεράπετρα


0
(0)

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, διοργανώνεται στην Ιεράπετρα, όπου θα συμμετέχουν 90 εκπαιδευτικοί από το Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών και Ιεράπετρας – Νεάπολης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ιεράπετρας, οργανώνουν τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα, που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον», με τίτλο: «Φυσικό περιβάλλον, διατροφή και Αειφόρος Τουρισμός».

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου, το Σάββατο 6 Απριλίου και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ιεράπετρας -Νεάπολης στην Ιεράπετρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει στις 17:00 της Παρασκευής και η λήξη του στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής και απευθύνεται σε 90 εκπαιδευτικούς όλης της χώρας, από σχολεία και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Στο Σεμινάριο θα συμμετάσχουν: α) εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες της χώρας ενταγμένες στο θεματικό δίκτυο «Τουρισμός και περιβάλλον» ή που θα ενταχθούν στο δίκτυο β) εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων ΚΠΕ του Δικτύου «Τουρισμός και Περιβάλλον» γ) Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/σεων που σχολεία τους ανήκουν στο Δίκτυο και δ) Εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Δικτύου «Τουρισμός και περιβάλλον» Π.Ε που συντονίζει το ΚΠΕ Αρχανών με το Περιφερειακό Δίκτυο Π.Ε «Διατροφή, περιβάλλον και υγεία» που συντονίζει το ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι: α) η σχέση και η σύνδεση του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον και τη διατροφή στη χώρα μας β) η προώθηση των δραστηριοτήτων του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και περιβάλλον» γ) η συνεργασία και η στήριξη των μελών των Παιδαγωγικών ομάδων με τους εκπαιδευτικούς του δικτύου και δ) η ανάδειξη καλών πρακτικών καθώς και η ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών των μελών των Δικτύων.

Τριήμερο γεμάτο δράσεις για τους 90 εκπαιδευτικούς

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου Παρασκευή 6 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτήριο Μελίνα Μερκούρη, θα γίνουν οι προγραμματισμένες θεματικές εισηγήσεις, αφού θα έχει προηγηθεί το καλωσόρισμα της αντιδημάρχου καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Μαρίας Ρουμελιωτάκη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία της δημοτικής συμβούλου και υποψήφιας δημάρχου κ Ελένης Βλάσση με θέμα: «Ιεράπετρα – Γαστρονομικός προορισμός – Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη».

Το Σάββατο 7 Απριλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στη σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής πρώιμων κηπευτικών των αδερφών Μάνθου και Μανόλη Αντωνάκη καθώς και στο δασάκι του Κουτσουρά μέχρι το φαράγγι των πεταλούδων Ορεινού.

Στη συνέχεια οι 90 εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο «Όστρια», όπου θα μάθουν από τον κ Αλέξανδρο Τζάρο, να κατασκευάζουν τις παραδοσιακές παραστιές και να μαγειρεύουν σε αυτές νεράτες μυζηθρόπιτες. Θα εκπαιδευτούν επίσης να κατασκευάζουν όμορφες δημιουργίες με απλά υλικά από την κ Μαρία Παλούμπο.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των 90 εκπαιδευτικών, ένα βιωματικό εργαστήρι με πυξίδα και χάρτη, στην πόλη της Ιεράπετρας και το τριήμερο σεμινάριο θα ολοκληρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τις εισηγήσεις και τα συμπεράσματα των εκπαιδευτικών.

πηγη:radiovereniki.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *