7 θετικά δείγματα από τα 625 rapid τεστ που έγιναν στον Άγιο Νικόλαο – 17 θετικά από την ιχνηλάτηση των νηπίων με μοριακά τεστ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Στο χώρο του πάρκινγκ, δίπλα από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου διεξήχθησαν από το πρωί της Τρίτης έως τις 3 το μεσημέρι τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through) που πραγματοποίησε η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Η συμμετοχή των πολιτών καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 625 τεστ και βρέθηκαν 7 θετικά. Οι 7 που ανιχνεύθηκε ο ιός σύντομα θα εξεταστούν με μοριακό τεστ για περαιτέρω επιβεβαίωση.

Ο αντιδήμαρχος κ. Χαριτάκης μιλώντας στο Ρ.Λ. τόνισε πως «επίσης προέκυψαν άλλα 17 νέα κρούσματα από την ιχνηλάτηση παιδιών που ήδη νοσούν από το  βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας. Όμως τα 137 τεστ που έγιναν στα υπόλοιπα παιδιά του σταθμού καθώς και 1 ακόμα σε διοικητικό υπάλληλο είναι όλα αρνητικά. Όσο για τα παιδιά στα υπόλοιπα σχολεία που ήδη έχουν κλείσει τμήματα έχουν ελεγχθεί δείγματα από 98 παιδιά και από 60 εκπαιδευτικούς και αναμένονται αύριο τα αποτελέσματα».

Ανάλογη διαδικασία όπως αυτή της Τρίτης προς το παρόν δεν κρίνεται σκόπιμο να επαναληφθεί όμως όσοι επιθυμούν να εξεταστούν με τη μέθοδο των γρήγορων τεστ τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα κάνει τέτοια τεστ στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Παρ΄ όλ΄ αυτά ο αντιδήμαρχος ακόμα δε μπορεί να ερμηνεύσει το γεγονός για το τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή έως και δυο μέρες μετά που οδήγησε την πολιτική προστασία να αποφασίσει να κοκκινίσει ολόκληρο το Νομό Λασιθίου, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος «ακόμα αναζητούμε στοιχεία για το τι οδήγησε ως εδώ και υπάρχει ακόμα ο προβληματισμός πού θα καταλήξει όλο αυτό».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.