60 νέα κρούσματα κορωνοϊού – 68 θάνατοι


Τελευταία ενημέρωση 7 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

1673 στο σύνολο τα κρούσματα στην Ελλάδα68 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης ενώ 60 είναι τα νέα κρούσματα. 1.673 είναι στο σύνολο τα κρούσματα στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ακόμη πως 92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι  20 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Για τις μάσκες

Για το θέμα της μάσκας ο κ.Τσιόδρας ανέφερε ότι μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα συμμετέχουν στη διάδοση της νόσου. Για αυτό και το CDC των ΗΠΑ άλλαξε θέση και προτείνει ακόμη και αυτοσχέδια μάσκα. Ωστόσο όπως είπε μπορεί να προκληθεί πρόβλημα και ακόμα και υγιείς να μολυνθούν εάν τις χρησιμοποιήσουν.

“Με βάση τα δικά μας δεδομένα το όφελος μιας τέτοιας τακτικής μπορεί να αυξηθεί μόνο αν αυξηθούν τα κρούσματα. Σε ανοικτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς αναμένεται να εξεταστεί” τόνισε ακόμη.

Φάρμακα σε υγειονομικούς

Για πρωτόκολλο για υγειονομικούς τόνισε ότι : «Οσον αφορά το πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς, σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουν φάρμακα. Θα δούμε να μπορούν να πάρουν το σχήμα από τα ίδια νοσοκομεία στα οποία δουλεύουν. Σύντομα η δυνατότητα θα είναι έτοιμη».

Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά “η πειθαρχία μας επιτρέπει μία διαφορετική πορεία από τις άλλες χώρες. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε”. Ανακοίνωσε ακόμη ότι παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου.

Ανακοινώθηκε ακόμη η λειτουργία της τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306. Περιλαμβάνει: παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 24ωρη λειτουργία, ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα, από τις 8:00 έως τις 20:00, ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών σε 24ωρη λειτουργία, ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού από τις 8:00 έως τις 20:00 και κοινωνικής στήριξης από τις 8:00 έως τις 20:00.

Δημιουργήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών δύο νέες πλατφόρμες, το citysolidarity.gov.gr και το animalsolidarity.gov.gr για τη στήριξη ατόμων που το έχουν ανάγκη και τετράποδων.

Για μια κόμη φορά ο κ.Χαρδαλιάς ζήτησε τήρηση των μέτρων αναφέροντας ότι “κάποιοι υπονομεύουν την άστατη συνολική προσπάθεια. Παρουσιάστηκε σήμερα μία ασυνήθιστη κυκλοφορία σε παραδρόμους του εθνικού δικτύου. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή”.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.