6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας: Στην τελική ευθεία για την ιστορική συνάντηση


Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Στην Κρήτη ο πρωθυπουργός και υπουργοί για την Τριμερή – Φρούριο η Ελούντα για την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από στεριά, θάλασσα και αέρα έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αιφνίδια αργά το απόγευμα στην Κρήτη, ενώ αύριο αναμένεται ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, στρατηγός αλ Σίσι.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς κ. Γ. Σταθάκη, Ν. Παππά, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη και τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, καθώς η άφιξή του αναμενόταν το πρωί της Τετάρτης.

Λίγο νωρίτερα πριν από τον πρωθυπουργό στην Κρήτη έφτασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Ελλάδας και Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Κοτζιάς.

Πρόκειται για την 6η Τριμερής Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία θα λάβει χώρα στην Ελούντα την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους κ.κ. Αναστασιάδη και αλ Σίσι.

Κατά τη διάρκεια της διμερούς θα πραγματοποιηθεί υπογραφή Συμφωνίας και Μνημονίων Συνεργασίας.

Η τριμερής συνάντηση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Elounda Peninsula», με την πόλη, η οποία από το απόγευμα της Δευτέρας να βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών μέτρων εντός και εκτός του ξενοδοχείου.

Οι ηγέτες των τριών χωρών θα συζητήσουν θέματα σχετικά με τον αγωγό east med, τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με υποθαλάσσιο καλώδιο, τις ΑΟΖ των τριών χωρών, καθώς και τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

– Από τις 10:00 έως τις 11:00 θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

– Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

– Στις 11:50 θα ακολουθήσουν οι τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

– Στις 13:05 θα πραγματοποιηθεί υπογραφή Συμφωνίας και Μνημονίων Συνεργασίας

– Στις 13:15 θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, του κ. Αναστασιάδη και του κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

– Η τριμερής συνάντηση ολοκληρώνεται με γεύμα εργασίας των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13:45.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.