50 τόνοι κηπευτικά στα αζήτητα – Καταλήγουν σε χωματερή ή με εξευτελιστική τιμή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Τα θερμοκήπια τους είναι φορτωμένα ντομάτες που θα μείνουν αδιάθετεςΠάνω από 50 τόνους ντομάτες και άλλων κηπευτικών καταλήγουν καθημερινά στις χωματερές των Χανίων, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα που καταγράφεται και στην ανατολική Κρήτη, με τους παραγωγούς του νησιού να ζητούν εναγωνίως την στήριξη της κυβέρνησης, ώστε να μην φτάσουν, όπως λένε, σε σημείο να εκριζώσουν μόνοι τους τα θερμοκήπια τους.

Στα αζήτητα καταλήγουν καθημερινά τόνοι κηπευτικών σε ολόκληρη την Κρήτη, με τους παραγωγούς στα Φαλάσαρνα του νομού Χανίων, να επισημαίνουν πως όσα κηπευτικά δεν καταλήγουν στις χωματερές, πωλούνται πλέον σε εξευτελιστικές τιμές.

Φορτωμένα τα θερμοκήπια

Τα θερμοκήπια τους, όπως λένε, είναι φορτωμένα ντομάτες και οι ίδιοι αγωνιούν για το τι θα γίνει με τα προϊόντα τους μετά το κλείσιμο των συνόρων, όπου μέσω Βαλκανίων διοχέτευαν στις αγορές του εξωτερικού το 80% περίπου της παραγωγής τους. Αυτό έχει ως συνέπεια να επικρατεί στον κλάδο οικονομική ασφυξία.

Εν τω μεταξύ, μέλη του συντονιστικού οργάνου των αγροτών της Κρήτης με σύνθημα τους «Εμείς στο χωράφι κι εσείς στο σπίτι», επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει τίποτα συγκεκριμένο που να μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων για την διασφάλιση και την βιωσιμότητα των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων. Είναι ανάγκη αυτές τις κρίσιμες ώρες οι αγρότες να μείνουν όρθιοι για την διατροφή του λαού μας».

Οι παραγωγοί της Κρήτης πάντως υπενθυμίζουν προς κάθε αρμόδιο πως η ελαιοκομική περίοδος στο νησί έληξε με ζημιές πάνω από 100 εκατομμύρια λόγω δάκου, ενώ υπάρχει κίνδυνος η ζημιά να είναι ολοκληρωτική λόγω της αδυναμίας μεταφοράς του ελαιόλαδου στο εξωτερικό.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.