50χρονος στην ΜΕΘ μετά από «βουτιά» στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης – «Έπρεπε να κάνει τον ακροβάτη του θανάτου»


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιουνίου 2019 by energinews (admin)

Στην Εντατική του Βενιζέλειου νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο άτυχος αυτοαπασχολούμενος που έκανε βουτιά στο κενό το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, πέφτοντας στο κενό και ενώ εργαζόταν στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τον εντατικολόγο του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Βολακάκη: “Ο τραυματίας παραμένει εκτός καταστολής αλλά εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη κατάσταση λόγω θλάσεων πνεύμονα και καταγμάτων πλευρών, που προκαλούν αναπνευστική ανεπάρκεια στον ασθενή”.

Ο άνθρωπος για να μην πέσει έκανε τον ακροβάτη του θανάτου

«Όχι μόνο ξύλινη σκάλα δεν υπήρξε, αλλά το κλαρκ που ανέβασε τον άτυχο εργαζόμενο σε ύψος άνω των πέντε μέτρων, τον ανέβασε σε μεταλλικό κλουβί που ήταν γυρισμένο ανάποδα, και για να μην έπεφτε από εκεί ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να κάνει… τον ακροβάτη». Αυτή η σοβαρή διάψευση αναφέρεται στη νέα καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου αναφορικά με τον αυτοαπασχολούμενο που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έπεσε από μεγάλο ύψος και “έσκασε” με το κεφάλι στο δάπεδο του Εργοστασίου Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου!

Να υπενθυμίσουμε ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ενώ από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος οι πληροφορίες των συνδικαλιστών ήταν ότι το θύμα έπεσε πάνω από το κλαρκ και σε μια απόσταση από το έδαφος τουλάχιστον πέντε μέτρων, κάποιοι διέρρευσαν στην κοινή γνώμη ότι ο άτυχος αυτοαπασχολούμενος έπεσε γλιστρώντας από ξύλινη σκάλα. Όμως, σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, όχι μόνο δεν υπήρξε ξύλινη σκάλα, αλλά ο άνθρωπος για να μην πέσει έπρεπε να κάνει… τον ακροβάτη του θανάτου…

«Δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι φορές που η σωματειακή επιτροπή στο Εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο της Ανακύκλωσης έχουμε καταγγείλει τις επικίνδυνες συνθήκες με τις οποίες εργαζόμαστε, την έλλειψη των οργανωτικών μέτρων μέσα στον χώρο, καθώς και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, που επισημαίνει ότι αυτό ήταν ένα ακόμη ατύχημα στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, αυτή τη φορά με θύμα ένα ηλικιωμένο εργάτη. «Ο αυτοαπασχολούμενος, για να πάρει ένα μεροκάματο, κλήθηκε να εργαστεί σε μεγάλο ύψος, κάνοντας στην κυριολεξία των ακροβάτη πάνω σε μεταλλικό κουτί που είχε τοποθετηθεί ανάποδα, με κλαρκ της εταιρείας Waste Solutions. Στην προσπάθειά του να αποκολλήσει κάποια μεταλλικά κομμάτια, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στο κράσπεδο από μεγάλο ύψος με το κεφάλι», αναφέρει η καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι αμέσως κλήθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με τον άτυχο εργαζόμενο να είναι ακίνητος στο έδαφος και να έχει χάσει πολύ αίμα, με την κατάσταση της υγείας του να φαίνεται σοβαρή.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, εξάλλου, χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Δημόκριτος Σαλούστρος, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.