5χρονος κατάπιε 40 τσίχλες και κατέληξε στην εντατική με κράμπες και διάρροια


Τελευταία ενημέρωση 4 μήνες by manos (ceo)-admin

Η περίπτωση ενός πεντάχρονου αγοριού από το Οχάιο των ΗΠΑ, το οποίο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός σφαιριδίου τσίχλας που είχε σφηνωθεί στο στομάχι του, δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο JEM Reports.
Το παιδί κατάπιε περίπου 40 κομμάτια τσίχλας χωρίς ζάχαρη και προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών την επόμενη ημέρα με κράμπες και διάρροια.

Οι γιατροί έλεγξαν το παιδί για ξένα σώματα που συνήθως καταπίνονται και δεν μπορούν να χωνευτούν.
Μια ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον Dr Chidithe Iheonunekwu από την Cleveland Clinic διαπίστωσε το περιεχόμενο της κοιλιάς με ακτινογραφία, η οποία αποκάλυψε μια μεγάλη μάζα.

Οι γιατροί αφαίρεσαν την τσίχλα με άκαμπτη οισοφαγοσκόπηση, με τη βοήθεια ενός μεταλλικού σωλήνα και χρησιμοποιώντας λαβίδες για να πιάσουν τη μάζα.
Ο μικρός ασθενής είχε πονόλαιμο λόγω των πολλαπλών «περασμάτων» που έγιναν για την εξαγωγή της κολλώδους μάζας, αλλά τελικά πήρε εξιτήριο χωρίς η όλη περιπέτεια να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Αν έχετε καταπιεί μια τσίχλα, αυτή θα βγει περίπου 40 ώρες αργότερα στα κόπρανα», δήλωσε πέρυσι στην Cleveland Clinic η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Beth Czerwony. «Επειδή δεν μπορεί να χωνευτεί, βγαίνει ολόκληρη».

Αλλά η κατανάλωσή της δεν πρέπει να αποτελεί τακτική συνήθεια – μπορεί να προκαλέσει εντερική δυσφορία επειδή δεν μπορεί να χωνευτεί. «Αν το κάνετε αυτό κάθε μέρα ή πολλές φορές την ημέρα, μπορεί να προκαλέσει εντερική απόφραξη», προειδοποίησε ο Czerwony, σύμφωνα με τη New York Post.
«Οτιδήποτε τρώτε μετά από αυτό δεν πρόκειται να μπορέσει να περάσει, γεγονός που οδηγεί σε πόνο και πίεση».

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.