40 εκ. ευρώ τα έργα υγρών και στερεών αποβλήτων στο Λασίθι-Δύο νέα έργα σε Μακρύ Γιαλό και Παλαίκαστρο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνολικού ύψους 16 εκ. ευρώ


0
(0)

Στα 40 εκ. ευρώ ανέρχονται τα έργα υγρών και στερεών αποβλήτων που αφορούν υποδομές στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και συγκεκριμένα στους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας.
Στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα δύο σημαντικά έργα του σχεδιασμού.
Το πρώτο αφορά τα Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των παραλιακών οικισμών Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας και Ανάληψης Δήμου Σητείας της Π.Ε. Λασιθίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 11 εκ. ευρώ (11.087.157,48 €).
Το δεύτερο έργο αφορά τη Συλλογή μεταφοράς και επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Παλαικάστρου Σητείας, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ. (4.956.400 €). Το έργο αφορά στη διαχείριση των αστικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Παλαικάστρου Δήμου Σητείας.
«Υπογράψαμε και εντάξαμε στο περιφερειακό μας πρόγραμμα με ιδιαίτερη ικανοποίηση δύο σημαντικά έργα. Είναι σημαντικά αναπτυξιακά έργα τόσο για τους πολίτες όσο και για τον τουρισμό. Δημιουργούμε ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα το οποίο διαφοροποιεί την Κρήτη ως προορισμό. Επενδύοντας στην ποιότητα των υποδομών προσελκύουμε υψηλό τουρισμό και δημιουργούμε υποδομές για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.
Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, οι δήμαρχοι Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Ανδρουλάκης, Γιώργος Τσιφετάκης και Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη.

Γέφυρα του Μύρτους

Το έργο της συντήρησης της ιστορικής γέφυρας του Μύρτους υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Το έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ θα καλύψει την αποκατάσταση ζημιών στη γέφυρα. Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανόλης Δαμασκηνάκης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *