4η Συνάντηση ενδιαφερομένων μελών, για την οριστικοποίηση του Σχεδίου Δράσης του ευρωπαϊκού έργου WINPOL


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «WINPOL» – INTERREG EUROPE – “Έξυπνα συστήματα και πολιτικές στη διαχείριση αποβλήτων” πραγματοποίησε στο Ηράκλειο στις 4 Αυγούστου, την 4η συνάντηση ενδιαφερομένων μελών (stakeholders) του έργου, με θέμα την οριστικοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την Περιφέρεια Κρήτης.

Εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου που είναι και εταίρος του έργου, του Δήμου Ρεθύμνης, της ΔΕΔΙΣΑ, του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας, του ΤΕΕ-ΤΑΚ, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ. παρευρέθησαν σε αυτή τη συνάντηση ως ενδιαφερόμενοι φορείς. Η συγκεκριμένη συνάντηση στόχο είχε τη συνεργασία των ενδιαφερομένων μελών και του αναδόχου του έργου (INNOVECO IKE), προκειμένου να γίνει η καταλληλότερη επιλογή των τελικών προτάσεων που θα ενταχθούν στο Σχέδιο Δράσης, για τη βελτίωση των πολιτικών διαχείρισης αποβλήτων, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Μετά από διαλογική συζήτηση επιλέχθηκε:

  1. Η εφαρμογή πιλοτικά του συστήματος «Πληρώνω όσο Πετάω» – PAYT.

Η χρέωση των αποβλήτων βάσει του βάρους τους, θα είναι άλλωστε και απαίτηση του επερχόμενου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

  1. Η δημιουργία μίας Πλατφόρμας Παρακολούθησης των Πράσινων Σημείων σε επίπεδο Περιφέρειας. Προτείνεται, να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια, μία πλατφόρμα παρακολούθησης της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των Πράσινων Σημείων που θα ξεκινήσουν σταδιακά να λειτουργούν στην Κρήτη.
  2. Η δημιουργία μίας Πλατφόρμας Παρακολούθησης της Συλλογής Αποβλήτων σε επίπεδο Δήμου. Προτείνεται να εφαρμοστεί πιλοτικά σε έναν Δήμο η χρήση μίας πλατφόρμας που θα στοχεύει τόσο στην παρακολούθηση των ροών αποβλήτων, όσο και στη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, δηλαδή στη αποδοτικότερη χρήση των οχημάτων ανά ροή και περιοχή.

Όσον αφορά στο πλαίσιο χρηματοδότησης αυτών των δράσεων, ο εντεταλμένος για το περιβάλλον Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Ξυλούρης που ήταν παρών, δήλωσε ότι έχει γίνει ήδη συνεννόηση με την Διαχειριστική του ΠΕΠ Κρήτης να ενταχθούν δράσεις σχετικές με το σύστημα PAYT, στο ΠΕΠ της επόμενης χρηματοδοτικής περιόδου.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *