34.500€ για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς το 2022 στο Δήμο Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 4 Οκτωβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Πρωτογιορτάστηκε το 1931 ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Στη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978), αναφέρονται μεταξύ άλλων : Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί γενοκτονία, έγκλημα απέναντι στο είδος. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.

Με αφορμή τη γιορτή αυτή καλούμε τους δημότες να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ευζωία και την καλή μεταχείριση όλων των ζώων που βρίσκονται γύρω μας: άγριων, ζώων εργασίας, ζώων συντροφιάς δεσποζόμενων και αδέσποτων.

Αναφορικά με το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ο Δήμος μας υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στη μείωση του αριθμού τους, την προστασία της υγείας τους και γενικότερα την ευζωία τους. Για τις δράσεις αυτές προβλέφτηκε για το 2022 συνολικό ποσό 34.500 για προμήθεια ζωοτροφών, σύμβαση με κτηνίατρο κλπ. Έχουν στειρωθεί συνολικά από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα 220 σκυλιά και 300 γάτες και έχουν πραγματοποιηθεί 15 υιοθεσίες.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος
Μαρία Ρουμελιωτάκη

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.