3η Σεπτέμβρη 1974: Το ορόσημο που άλλαξε τον ρου της μεταπολίτευσης και έβαλε ανεξίτηλη σφραγίδα στην πορεία της χώρας.


0
(0)

Με αφορμή την συμπλήρωση των 47 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ν.Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε:«Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 3 του Σεπτέμβρη 1974 υπήρξε ο ιστορικός καταλύτης για τις εξελίξεις που οδήγησαν στην αλλαγή του 1981 για την εθνική ανεξαρτησία, τον εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, με κοινωνική δικαιοσύνη και ευκαιρίες για τους πολλούς που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο. Δημιούργησε θεσμούς λαϊκής συμμετοχής, με τον πολίτη πρωταγωνιστή στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά στάθηκε δίπλα στους πιο αδύναμους πολίτες, στηρίζοντας με πράξεις και προοδευτικές αλλαγές την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση. Κατοχυρώθηκαν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αγροτών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων.

Σήμερα, το Κίνημα Αλλαγής δεν αρκείται στις αναμνήσεις και συνεχίζει τη πορεία και το έργο του ΠΑΣΟΚ, με όραμα μια Ελλάδα ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης. Το Κίνημα μας εκφράζει και σήμερα, 47 χρόνια μετά, την ελπίδα για τη Νέα Αλλαγή, για μια νέα πορεία της Ελλάδας, αντάξια της ιστορίας της, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης και ζωής, ως υπεύθυνη αλλά δυναμική αντιπολίτευση, στηρίζει το ΕΣΥ και την αναγέννηση του, υπερασπίζει τη δημόσια εκπαίδευση και την πρόοδο της και απαιτεί εθνική συνεννόηση για μια εξωτερική πολιτική και άμυνα που διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.