27 άστεγοι στην Ιεράπετρα περιμένουν τη στήριξή μας…

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Μαρτίου 2021 by manos (seo)-admin

Οι άστεγοι αντιμετωπίζουν καθημερινά την σκληρή πραγματικότητα του δρόμου, πασχίζοντας για την επιβίωση τους υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Είναι οι «αόρατοι» άνθρωποι, εκείνοι που τα βλέμματα των περαστικών πάντα καρφώνουν αλλά λίγοι είναι αυτοί που κοντοστέκονται μπροστά τους, να τους βοηθήσουν ή έστω να τους μιλήσουν. Έχουν βρεθεί εκεί έξω εξαιτίας ανέχειας, χρόνιας ανεργίας, ατυχών προσωπικών επιλογών, δυσβάστακτων χρεών, οικογενειακών προβλημάτων, ανημπόριας, προβλημάτων υγείας και ειδικά ψυχικής, αδυναμίας πρόσβασης σε δομές και υπηρεσίες κ.λπ.

Στην πόλη της Ιεράπετρας το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Ελεήμων»  καθώς και τον «παλμό ζωής» για εξεύρεση χώρου στέγασης των ήδη 27 αστέγων της πόλης.

Ο πρόεδρος Άγγελος Φασουλάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το θέμα αυτό και τόνισε ότι «υπάρχουν αδύναμοι άνθρωποι που χρειάζονται την υποστήριξή μας. Λαμβάνουν το  ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που είναι μόλις 200€. Ζητάμε ένα ακίνητο ακόμα και αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα το διαμορφώσουμε εμείς, μπορούμε να το συντηρήσουμε και να φιλοξενηθούν εκεί αυτοί οι άνθρωποι με τη σίτιση τους και τη φροντίδα τους που θα αναλάβουμε εμείς. Έχουμε συζητήσει με το Δήμαρχο και με τους κοινωνικούς φορείς για να βρεθεί από κοινού μια λύση. Δε μπορούμε όμως να τα περιμένουμε όλα από το Δήμο, αν θέλουμε μια κοινωνία αρμονικά φτιαγμένη για όλους μας».

Ακούστε εδώ τον κ. Φασουλάκη:

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.