2η Διαδικτυακή Ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης, «Δίκτυα και Δομές Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας»


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), υλοποιεί την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00-17:30 το απόγευμα, τη 2η Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Δίκτυα και Δομές Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας», στα πλαίσια των 16 ημερών δράσης της Περιφέρειας Κρήτης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί. Ενώνουμε Δυνάμεις-Τερματίζουμε τη Βία». Στην ημερίδα συμμετέχουν στελέχη δομών και φορέων υποστήριξης γυναικών, εκπρόσωποι γυναικείων συλλόγων, μέλη της ΠΕΠΙΣ Κρήτης και Πρόεδροι Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας. Την ημερίδα θα χαιρετήσουν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας και Πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Περιφέρειας Κρήτης, Έφη Κουτεντάκη και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Ν. Βαμβακάς: «Η 2η Διαδικτυακή Ημερίδα σηματοδοτεί τη λήξη των δράσεων που πραγματοποίησε για πρώτη φορά φέτος η ΠΕΠΙΣ Κρήτης, με το σύνθημα «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί-Ενώνουμε Δυνάμεις-Τερματίζουμε τη Βία», στα πλαίσια της παγκόσμιας ετήσιας εκστρατείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η υλοποίηση της  2ης ημερίδας στις 10 Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί μια ευκαιρία ανάδειξης της βίας κατά των γυναικών, ως μια από τις πιο συστηματικές παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αναγκαιότητας ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ως Περιφέρεια Κρήτης, στοχεύουμε η 16ήμερη εκστρατεία να αποτελέσει ένα θεσμό που θα συμβάλει έμπρακτα στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας που ασκείται εναντίων των γυναικών, ως προϋπόθεση για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και την προστασία και προαγωγή της υγείας και της ποιότητας της ζωής τους».

Στα πλαίσια της 16ήμερης εκστρατείας της Περιφέρειας Κρήτης που ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» και ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», πραγματοποιήθηκε η 1η Διαδικτυακή Ημερίδα «Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών: Εμπειρικά Δεδομένα και Πρακτικές Παρέμβασης», σε συνδιοργάνωση με τη Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου και υλοποιήθηκαν δράσεις διάχυσης και ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως αρθρογραφία και παρουσία στα μέσα ενημέρωσης των μελών και συνεργατών/συνεργατριών της ΠΕΠΙΣ Κρήτης και αποστολή ενημερωτικού έντυπου υλικού σε κοινωνικούς φορείς, Δήμους, γυναικείες οργανώσεις και συλλόγους.

Download (PDF, 1.06MB)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *