17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου οργανώνει το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 με θέμα : «Διαχείριση Υδάτινων Οικοσυστημάτων: Νέες Προκλήσεις & Προοπτικές». 

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στις 18.00 στη Μικρή αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Το συνέδριο στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η καθηγήτρια Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρουδιώ Κεντούρη και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο Δρ. Γεώργιος Τσερπές Δ/ντης Ερευνών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Ειδικοί Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Dr. BellaGalil καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του TelAviv, Ισραήλ, ειδική επιστήμονας σε θέματα εισβολικών ειδών στη Μεσόγειο και ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης  Αναστάσιος Ελευθερίου.

Οι τρεις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου στις οποίες θα παρουσιασθούν επιστημονικές εργασίες αντιπροσωπευτικές της πολύπλευρης έρευνας που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα στον Τομέα είναι:

  • Θαλάσσια Οικοσυστήματα και Αλιευτικά Αποθέματα
  • Λεκάνες Απορροής και Παράκτια Ζώνη
  • Υδατοκαλλιέργειες και Αλιευτικά προϊόντα.

Προσκεκλημένοι  ομιλητές στις θεματικές ενότητες είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, ο Δρ. Ιωάννης Νέγκας και ο Δρ. Χρίστος Αρβανιτίδης Διευθυντές Ερευνών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα διοργανωθούν Ειδικές Συνεδρίες που αφορούν:

  • «Το παρόν και το μέλλον της Αλιείας»(Συνδιοργάνωση με το ΓΕΩΤΕΕΠαρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 12.15)

 

  • «Την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιας ζώνης – Προστατευόμενων Περιοχών»  (Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 9.00)
  • «Τούς Λεσεψιανούς Μετανάστες και τις επιπτώσεις τους στα Μεσογειακά Οικοσυστήματα» (Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 11.30)
  • «Τις νέες προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα Μεταποίησης αλιευμάτων», (Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 16.00)

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στις 12.30 διοργανώνεται Ημερίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.Αλιείας και Θάλασσας σε σχέση με το ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

 

Σε δηλώσεις που έγιναν στη Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης:

«Πρόκειται για ένα συνέδριο με σημαντικούς ομιλητές-επιστήμονες.  Η ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί ένα εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης της οικονομίας μας.  Ευελπιστούμε λοιπόν κατά την διάρκεια του συνεδρίου να γίνει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, προτάσεων, και όλα αυτά να κωδικοποιηθούν και να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, και αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκύψει με τα εισβολικά είδη ψαριών στις θάλασσες μας όπως είναι ο λαγοκέφαλος».

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου Δημήτρης Βάτσος:

«Με ιδιαίτερη χαρά ο σύλλογος μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το 17ο συνέδριο του στο Ηράκλειο. Το συνέδριο-κορυφαίο όσο αφορά τον αλιευτικό κλάδο- συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης την οποία και ευχαριστούμε για την στήριξη-συνεργασία. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, πολίτες, επαγγελματίες, να τιμήσουν τις εργασίες του, και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη αποτελεί η ειδική συνεδρία για τα εισβολικά είδη-όπως του λαγοκέφαλου- που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί».

Στη συνέντευξη τύπου το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Γιώργος Τσερπές.

Περισσότερες Πληροφορίες  στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου http://psid.bio.auth.gr/

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.