17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 25 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου διοργανώνει το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 με θέμα : «Διαχείριση Υδάτινων Οικοσυστημάτων: Νέες Προκλήσεις & Προοπτικές».
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και του Δήμου Ηρακλείου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η καθηγήτρια Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρουδιώ Κεντούρη και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο Δρ. Γεώργιος Τσερπές Δ/ντης Ερευνών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στις 18.00 στη Μικρή αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.
Ειδικοί Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Dr. BellaGalil καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του TelAviv, Ισραήλ, ειδική επιστήμονας σε θέματα εισβολικών ειδών στη Μεσόγειο και ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναστάσιος Ελευθερίου.
Οι τρεις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου στις οποίες θα παρουσιασθούν επιστημονικές εργασίες αντιπροσωπευτικές της πολύπλευρης έρευνας που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα στον Τομέα είναι:
• Θαλάσσια Οικοσυστήματα και Αλιευτικά Αποθέματα
• Λεκάνες Απορροής και Παράκτια Ζώνη
• Υδατοκαλλιέργειες και Αλιευτικά προϊόντα.
Προσκεκλημένοι ομιλητές στις θεματικές ενότητες είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, ο Δρ. Ιωάννης Νέγκας και ο Δρ. Χρίστος Αρβανιτίδης Διευθυντές Ερευνών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα διοργανωθούν Ειδικές Συνεδρίες που αφορούν:
• «Το παρόν και το μέλλον της Αλιείας»(Συνδιοργάνωση με το ΓΕΩΤΕΕ- Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 12.15)

• «Την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιας ζώνης – Προστατευόμενων Περιοχών» (Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 9.00)
• «Τούς Λεσεψιανούς Μετανάστες και τις επιπτώσεις τους στα Μεσογειακά Οικοσυστήματα» (Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 11.30)
• «Τις νέες προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα Μεταποίησης αλιευμάτων», (Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 16.00)
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στις 12.30 διοργανώνεται Ημερίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.Αλιείας και Θάλασσας σε σχέση με το ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.