17ος Αγώνας Δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ο αγώνας δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκίνησε ως θεσμός το 2002 και η διαδρομή επελέγη ώστε να συνδέει τις δύο βασικές Πανεπιστημιακές μονάδες του Ηρακλείου (Κνωσός και Βούτες). Η διαδρομή, μήκους 12,6 km περνά από το κέντρο του Ηρακλείου με στόχο να υπενθυμίζει στους κατοίκους της πόλης ότι η άσκηση και ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής. Με τον αγώνα δρόμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμμετέχει στο αθλητικό γίγνεσθαι της Πόλης μας μεταφέροντας το μήνυμα ότι αθλητισμός και πολιτισμός είναι αναπόσπαστα συστατικά της Εθνικής μας Παιδείας. Επίσης αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της εξέγερσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που σηματοδότησε την επιστροφή της χώρας μας στην Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Ο αγώνας άρχισε σιγά-σιγά να καθιερώνεται στη συνείδηση των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα, γεγονός που αποδεικνύεται και από την διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή δρομέων από όλη την Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το από το 2005 υπάρχουν συμμετοχές και εκτός Κρήτης.
Από το 2013, τα τμήματα του Πανεπιστημίου μεταφέρθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών. Ωστόσο το Πανεπιστήμιο στην Κνωσό εξακολουθεί να ‘ζει’ στην μνήμη, όσων σπούδασαν και εργάστηκαν σε αυτά, ως πηγή εκπαίδευσης και αφετηρία προόδου και ανάδειξης του Πανεπιστημίου Κρήτης σ΄ ένα από τα καλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος.
Ο αγώνας δρόμου των 12,6 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί στην κλασσική του διαδρομή την
Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 το πρωί από τα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λ. Κνωσού με τερματισμό στην Πανεπιστημιούπολη στις Βούτες.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συμβάλλουν στην διεξαγωγή του αγώνα και συγκεκριμένα ευχαριστεί :
Τους συν-διοργανωτές του αγώνα:
• Την Περιφέρεια Κρήτης, και
• Τον Δήμο Ηρακλείου – Δ.Ο. Π. Α. Φ. Μ. Α. (Τμήμα Αθλητισμού)

Τους χορηγούς του αγώνα:
• Την Εταιρεία “Cretan Bites” – Χειροποίητες Μπάρες Δημητριακών,
• Την Αναπτυξιακή Εταιρεία Γέργερης Α.Ε.” – Νερό Ρούβας,
Τους άνδρες και γυναίκες που μεριμνούν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα:
• Την Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου,
• Την Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου,
• Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου,
• Το ΕΚΑΒ Ηρακλείου,
• Την εθελοντική ομάδα Vstrom Greek Riders Κρήτης,
• Τους εθελοντές και εθελόντριες του αγώνα.

Τα Αθλητικά Σωματεία
• της Κρήτης που στηρίζουν τον αγώνα με την συμμετοχή των αθλητών τους και την προώθησή του τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης. και
• όλους τους αθλητές και αθλήτριες και τους προπονητές τους που με την παρουσία τους έχουν πλέον καθιερώσει τον Αγώνα Δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης ως ένα από τα σημαντικά γεγονότα μαζικού αθλητισμού στην Πόλη μας.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
• και τους αθλητικούς συντάκτες του τοπικού τύπου που προβάλουν τον αγώνα και στηρίζουν με την ενημέρωση που παρέχουν όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τέλος ο αγώνας δρόμου συμπληρώνεται κάθε χρόνο και με ένα αγώνα μικρότερης απόστασης -3 km- μέσα στα όρια της Πανεπιστημιούπολης Βουτών όπου έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μικροί αθλητές αλλά και δρομείς κάθε ηλικίας που επιθυμούν να ασκηθούν ή ακόμη και να περπατήσουν σε μικρότερη απόσταση. Ώρα έναρξης 11 το πρωί.

Download (PDF, Unknown)

Download (PDF, Unknown)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.