12 προγράμματα απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ

Τελευταία ενημέρωση 21 Απριλίου 2019 by energinews (admin)

5.000 άνεργοι θα επανενταχθούν σταδιακά στην αγορά εργασίας

Για τις πολιτικές που οικοδομούν νέες σχέσεις με τους ανέργους και τις επιχειρήσεις, μίλησε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ηράκλειο η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

Την περίοδο αυτή, τρέχουν 12 προγράμματα απασχόλησης, μέσω του ΟΑΕΔ, τα οποία θα δημιουργήσεις αρκετές νέες θέσεις εργασίας ενώ πολύ σύντομα θα ανοίξουν και νέα προγράμματα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ στο νέο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας το οποίο στοχεύει στην επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων, που είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις, μέσω μιας γενναίας επιχορήγησης.

Σε ό,τι αφορά στην ανεργία στην Κρήτη, αυτή αγγίζει το 13%, ποσοστό χαμηλό σε σύγκριση με το μέσο εθνικό όρο της ανεργίας, το οποίο ανέρχεται σε 19,3%.

Λίγη ώρα αργότερα, η κ. Καραμεσίνη ήταν καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, με την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ να αναφέρεται στην ριζική αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ, καθώς και στη νέα μορφή του Οργανισμού που επιχειρεί να κάνει τη σύζευξη κατάλληλου προσωπικού με τις επιχειρήσεις, τοποθετώντας ανέργους στις κατάλληλες προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.