11ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός από τις εθελόντριες μητέρες στην Ιεράπετρα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας  Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού που εορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Λασιθίου πραγματοποίησε ταυτόχρονο δημόσιο μητρικό θηλασμό στην Ιεράπετρα.

Την Δευτέρα 01 Νοεμβρίου όπως δήλωσε στο Ράδιο Λασίθι η συνδιαχειρίστρια της ομάδας  Ντίνα Αρώνη στο κέντρο της πόλης συναντήθηκαν θηλάζουσες μητέρες με τα μωρά τους και πήραν μέρος στην εκδήλωση του δημόσιου θηλασμού που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Φέτος κάποιες ομάδες λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν κι έτσι επέλεξαν να πάρουν μέρος στην γιορτή μέσω διαδικτύου.

Στόχος της ομάδας όπως εξηγεί κα Αρώνη μέσα από αυτές τις δράσεις είναι η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα μιας θηλάζουσας μητέρας. Λόγω του ότι  έχει παρατηρηθεί πως ορισμένες μητέρες επειδή  ντρέπονται να θηλάζουν τα μωρά τους σε εξωτερικούς χώρους αποφασίζουν να σταματήσουν και τον θηλασμό του μωρού τους. Αυτό σύμφωνα με τις εθελόντριες δεν πρέπει να συμβαίνει και πρέπει ο κόσμος και τα νέα παιδιά να καταλάβουν πως ο θηλασμός είναι κάτι που έχει δημιουργήσει η φύση και δεν χρειάζεται να περιορίζεται.
Όσες μητέρες βρίσκονται στην φάση του θηλασμού μπορούν να επικοινωνήσουν με την Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Λασιθίου στο facebook για να ενημερωθούν, να λύσουν τυχόν απορίες , να παρακολουθήσουν σεμινάρια και βέβαια να γίνουν και αυτές εθελόντριες.

Ακολουθεί η συνέντευξη 🙁εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.