1οJobDays απο το ΟΕΕ/ΤΑΚ με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete, σε συνεργασία με τη Skywalker.gr“Επί το έργον”, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Galaxy,το 1ο #JobDays OEE/TAK.

Στη διάρκεια του διημέρου οι Νέοι Οικονομολόγοι & Λογιστές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:

 • Σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και προσωπικής βελτίωσης.
 • Συνεδρίες (Mentoring) με την Ομάδα Μεντόρων του ΟΕΕ/ΤΑΚ.
 • Ενημέρωση & δικτύωση με επιχειρήσεις και οργανισμούς.
 • Workshops για την Νεανική Επιχειρηματικότητα στελέχη της αγοράς και την Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 CRETE.

Βασικός σκοπός του διημέρου είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η δικτύωση των νέων που αναζητούν εργασία ή θέλουν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Στόχος του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι η προσπάθεια αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός για την αγορά εργασίας και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.

Το JobDays OEE/TAK βασίζεταισε 3 άξονες:

1.Αγορά Εργασίας

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα διεξαχθούν έξι (6) σεμινάρια:

1.1 Προσωπικό πλάνο ανάπτυξης.

1.2 SocialMedia / πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε τον εαυτό μας στον κόσμο.

1.3 PsychometricTest. Τι είναι μια ψυχομετρική εξέταση και γιατί χρησιμοποιείται ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης.

1.4 Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος.

1.5 Συνέντευξη &DressCode.

1.6 BusinessModelCanvas: Τα πρώτα οικονομικά μιας «επιχείρησης / ιδέας»

 1. Νεανική Επιχειρηματικότητα

Πάνελ συζήτησης με θέμα:

 • Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete) στην Περιφέρεια Κρήτης, Δασκαλάκη Χρυσή, Συντονίστρια RIS3Crete
 • Νεανική Επιχειρηματικότητα / Επιχειρηματικές ευκαιρίες στους παραγωγικούς κλάδους της: Αγροδιατροφής, Πολιτισμός –Τουρισμός, Περιβάλλον – Ενέργεια και Γνώση,

Μπουνάκης Νίκος, Γεωπόνος B.Sc, ΓεωργοοικονομολόγοςPgDip, M.ScMarketing&Communication,MBA Διευθύνων Σύμβουλος Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

ΛιαπάκηςΜηνάς, EyeWide Digital Marketing Agency

Δελληγιάννης Αλέξανδρος, Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Ομάδας Σύμπραξις

Παπαμιχαήλ Γεώργιο, Σύμβουλος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

 • Χρηματοδοτικά εργαλεία,

Καλογιαννάκη Νεκταρία, Προϊσταμένη Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης,

Μαυράκης Γιώργος, Στέλεχος Αναπτυξιακής Κρήτης

Επίσης θα διεξαχθούν 4 θεματικά τραπέζια (roundtables) όπου στελέχη της αγοράς και της Περιφέρειας Κρήτης θα διαβουλευτούν με νέες και νέους που θέλουν να αναπτύξουν μια επιχειρηματική ιδέα ή ενδιαφέρονται να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις τους.Από την Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουντα κάτωθι στελέχη:

Αγροδιατροφή:

Φωτάκης Κώστας, Διευθυντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Καρούσου Αλίκη, Στέλεχος Τμήματος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Πολιτισμός – Τουρισμός:

Μπίλιος Χρήστος, Στέλεχος Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής

Περιβάλλον – Ενέργεια:

Χατζηγιάννη Ελένη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού

Γνώση:

Ρουσσάκη Κατερίνα, Στέλεχος Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής

 1. Mentoring& Παράλληλες Δράσεις

3.1. «OpenSpace» Ανοιχτός εκθεσιακός χώρος για επιχειρήσεις / οργανισμούς με σκοπό την ενημέρωση και τη δικτύωση.Το ΟΕΕ/ΤΑΚ συνεργαζόμενο με ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων και οργανισμών που επενδύουν ενεργά στο ανθρώπινο κεφάλαιο, θα προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης.

3.2. «PickUpYourMentor» Συνεδρίες Mentoring για νέες και νέους συναδέλφους που επιθυμούν να λάβουν «καθοδηγητική» από τους Μέντορες του ΟΕΕ/ΤΑΚ.Το ΟΕΕ/ΤΑΚ για πρώτη φορά το 2019, εισάγει το θεσμό του Μέντορα στις υπηρεσίες του αποσκοπώντας στην ενίσχυση της συνεκτικότητας του φορέα με τα μέλη του.

3.3 Η επιστημονική Ομάδα της CareerInProgress θα αναλάβει την:

 • Αξιολόγηση Βιογραφικών Σημειωμάτων για Νέους Οικονομολόγους & Λογιστές.
 • Αξιολόγηση LinkedInProfile, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν με ορθό τρόπο το σημαντικότερο διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης εργασίας.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ημερών στο: https://www.jobdays.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1263&Itemid=4792

Δηλώσεις συμμετοχής στο ΟΕΕ /ΤΑΚ ΤΗΛ.: 2810223997 – FAX: 2810224595e-mail: info@oeetak.gr

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1Ο JOB DAYS

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης ανέφερε: «Η περιφέρεια Κρήτης χαιρετίζει και στηρίζει τη διήμερη διοργάνωση του οικονομικού επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα ,στην κατεύθυνση υλοποίησης στρατηγικής  της έξυπνης εξειδίκευσης της περιφέρειας Κρήτης.

Οι οικονομολόγοι και ιδιαίτερα οι νέοι οικονομολόγοι αποτελούν βασικό μηχανισμό διάχυσης της πληροφόρησης σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και παρέχουν υπηρεσίες αρχικού mentoring σε υφιστάμενες επιχειρήσεις  αλλά και σε νέους επιχειρηματίες .

Στις μέρες μας ιδιαίτερα η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα άυλο επιταχυντή της οικονομικής ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας στους άξονες αξιοποίησης της έρευνας με την υλοποίηση καινοτόμων οικονομικών ιδεών και τις συνέργειες στη λογική στην ανάπτυξη αλυσίδων αξίας .

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν έγκυρα από στελέχη της περιφέρειας Κρήτης για τις προτεραιότητες της έξυπνης στρατηγικής στην Κρήτη, τις ευκαιρίες και τα εργαλεία ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων , σε στενή σύνδεση με τα αποτελέσματα της έρευνας των σημαντικών και πρωτοπόρων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων που υπάρχουν στην Κρήτη, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης».

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ Σταύρος Καρτέρης:

«Βασικός σκοπός του διημέρου είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η δικτύωση των νέων που αναζητούν εργασία ή θέλουν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Στόχος του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι η προσπάθεια αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός για την αγορά εργασίας και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη. Το ΟΕΕ/ΤΑΚ, ο φορέας που εκπροσωπεί πάνω από 3.500 οικονομολόγους στην Ανατολική Κρήτη, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που απασχολούν τους νέους στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.