1ο Βραβείο Ποίησης στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας για έργο μαθήτριας αφιερωμένο στον Άγιο Ευγένιο


0
(0)

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας απέσπασε το 1ο χρηματικό βραβείο στο 4ο  Πανελλήνιο μαθητικό Διαγωνισμό έκφρασης και δημιουργίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης με θέμα τον άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο Πολιούχο και προστάτη του Ποντιακού Ελληνισμού και της Καλαμαριάς, στην κατηγορία «ΠΟΙΗΜΑ» με τη σύνθεση του ποιήματος «Βίος και Πολιτεία του Αγίου Ευγενίου…».

Η μαθήτρια της Γ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας Ευθυμία Γκότση στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Μια βραδιά στην έρημο του αγίου όρους» και με τη συνεργασία της φιλολόγου κ. Λαγουδάκη Μαρίας, συνέταξε για τις ανάγκες του διαγωνισμού έμμετρο κείμενο (μαντινάδα) αποτελούμενο από 37 στίχους με το οποίο εξιστόρησε τον βίο και τα θαύματα του αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου.

Το κείμενο της μαθήτριας ενθουσίασε την Καλλιτεχνική Κριτική επιτροπή για την πρωτοτυπία του έργου και την καλλιτεχνική ευαισθησία της μαθήτριας και απένειμε το πρώτο βραβείο το οποίο αντιστοιχεί  στο χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Την επιμέλεια για την μαθητική δημιουργία και τη φροντίδα της συμμετοχής στον διαγωνισμό είχε ο θεολόγος καθηγητής κ. Χοϊλούς Δημήτριος.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η καλλιέργεια ενδιαφέροντος για τη ζωή και το έργο του Άγιου Ευγενίου του Τραπεζούντιου,  ο οποίος είναι προστάτης και πολιούχος της πόλεως Καλαμαριάς και μια εμβληματική μορφή του Ποντιακού Ελληνισμού καθώς και να ενθαρρύνει τη διαρκή και ενεργό συμμετοχή των μαθητών στην τέχνη και στον πολιτισμό με άξονα την ελληνική πολιτιστική ταυτότητα

Η εκδήλωση βράβευσης και η απονομή του βραβείου θα γίνει την Πέμπτη 30-1-2020 και ώρα 6 μ.μ. στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Οι καθηγητές και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας δημιουργούν μικρά θαύματα μέσα στις τάξεις καθημερινά διακονώντας την εκπαίδευση πολλές φορές πέραν του αυστηρού ωρολογίου προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο αθόρυβα φέρνουν την αλλαγή σε στάσεις και νοοτροπίες, αποδεικνύοντας ότι το Ελληνικό δημόσιο σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός γνώσης και πολιτισμού.

Η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος των διδασκόντων επιθυμεί να συγχαρεί την παραπάνω μαθήτρια για την επιτυχία της και να ευχαριστήσει τους συναδέλφους καθηγητές που συνέβαλαν σε ακόμα μία επιτυχία του σχολείου μας.

πηγη:radiolasitih.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.