1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας


0
(0)
1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), Γιώργου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Ν. Βαμβακά πραγματοποιήθηκε σήμερα η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.
Στην Επιτροπή Καταγραφής για Θέματα Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουν οι Προϊστάμενοι Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και εκπρόσωποι και των πέντε Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης. Το έργο της Επιτροπής συνεπικουρεί ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής-Προγραμματισμού Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Τάσος Φιλαλήθης.
Στόχος της επιτροπής είναι η πλήρης χαρτογράφηση όλων των υγειονομικών συνθηκών και αναγκών, αλλά και δεδομένων και ελλείψεων, έτσι ώστε οι Περιφέρειες να έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης του Κορωνοϊού και των επιπτώσεών της. Επίσης, η σύσταση της επιτροπής αυτής προσβλέπει στην ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας και στην ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών.
Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων των επιτροπών και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, θα πραγματοποιηθεί κοινή τηλεδιάσκεψη όλων των επιτροπών με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Τα πορίσματα και οι προτάσεις που θα προκύψουν θα κατατεθούν στα συναρμόδια Υπουργεία και θα αξιοποιηθούν για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών υγείας, την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας και την αποτελεσματικότερη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών.
Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και Πρόεδρος της Επιτροπής: «Η θέσπιση της Επιτροπής Καταγραφής για Θέματα Υγείας ανά Περιφέρεια αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που θα συμβάλει στην ανάδειξη του ρόλου που μπορούν και θα πρέπει να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες στην αναχαίτιση της πανδημίας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθότι βρίσκονται εγγύτερα στον τοπικό πληθυσμό και γνωρίζουν καλύτερα την ανθρωπογεωγραφία και τις ανάγκες υγείας των τοπικών κοινωνιών».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *