Ύφαλος κυματοθραύστης και αντιδιαβρωτικά έργα στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα [βίντεο]


0
(0)

Με προϋπολογισμό 2.201.400 ευρώ εντάσσονται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 τα αντιδιαβρωτικά έργα του  παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας, μετά από σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη.

Πρόκειται για έργο που με την υλοποίησή του θα αντιμετωπίσει το βασικότερο πρόβλημα διάβρωσης που αντιμετωπίζει επί σειρά ετών η παραλιακή ζώνη της πόλης της Ιεράπετρας.

Το έργο με τίτλο «εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας» αφορά στην κατασκευή συγκεκριμένων έργων προστασίας από τη διάβρωση του  παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας και την αποκατάσταση της ακτής, σύμφωνα με την ακτομηχανική μελέτη, όπως αυτή έχει θεωρηθεί από τη Δ/νση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η τεχνητή αναπλήρωση της ακτής 300 μέτρων καθώς και η κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη 330 μέτρων. Ο ύφαλος κυματοθραύστης αποτελείται από δύο τμήματα που σχηματίζουν εσωτερική γωνία 159ο μοιρών μεταξύ τους.

Το πρώτο τμήμα μήκους 100 μέτρων είναι παράλληλο προς τον κάθετο προβλήτα στον χώρο πρόσδεσης των ημεροπλοίων, σε απόσταση 60 μέτρων για να επιτρέπει τον ελιγμό και την πρόσδεση των σκαφών.

Το δεύτερο τμήμα έχει μήκος 230 μέτρων και είναι σχεδόν παράλληλο προς την ακτογραμμή μπροστά στο δημοτικό γυμναστήριο με όδευση στην κατεύθυνση Δυτικά – Ανατολικά, είναι προσεγγιστικά κάθετος προς τη διχοτόμο του τομέα πελάγους με έμφαση στη Νότια κατεύθυνση με την μεγαλύτερη επιρροή στην εξεταζόμενη ακτογραμμή.

Ο κυματοθραύστης τοποθετείται σε μέση απόσταση 190 μέτρα από τον κρηπιδότοιχο όσον αφορά το δεύτερο τμήμα, ενώ το πρώτο είναι σχεδόν κάθετο σε απόσταση 115 μέτρων.

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Ιεράπετρας  με παρακολούθηση της  Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και έχει προϋπολογισμό 2.201.400,00 ευρώ.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *