ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και λυκείων συνεχίζουν τη σταθερή αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ.

«Πίσω στα …βασικά», το παλιό αναχρονιστικό σύνθημα της ακραίας συντηρητικής παιδαγωγικής έρχεται ως απάντηση στις σημερινές, πολλαπλές προκλήσεις και ανάγκες του σχολείου! Αντί να διαμορφώνουμε θεσμικό πλαίσιο της εκπαίδευσης για τις επόμενες δεκαετίες, το ΥΠΑΙΘ γυρίζει στις πολύ παλιές δεξιές αντιλήψεις!

Πλήττεται η μόρφωση, η αγωγή, η τέχνη, η παιδεία, η επιστήμη με τη συρρίκνωση του περιεχομένου του σχολείου, με τη μείωση ή κατάργηση μιας σειράς γνωστικών πεδίων. Οι Κοινωνικές επιστήμες, η Πολιτική Παιδεία, η Καλλιτεχνική Παιδεία, το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, η Τέχνη, η Μουσική, το Πρότζεκτ, η Βιολογία, η Οικιακή Οικονομία, η Γεωλογία, ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός πολιτισμός μπαίνουν στο στόχαστρο της σκληρής οπισθοδρόμησης.

Η Ν.Δ. επιδιώκει την ιδεολογική χειραγώγηση του σχολείου. Δεν θέλει η εκπαίδευση να διαμορφώνει πολίτες χειραφετημένους και ενεργούς, που θα αγωνίζονται για να διαμορφώνουν τη ζωή τους με βάση τα δικά τους συμφέροντα και τις επιλογές τους.

Εκδιώκονται ουσιαστικά γνωστικά πεδία – κοινά σε όλα τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα – για λόγους ξεπερασμένων ιδεολογιών και δημοσιονομικής πειθαρχίας. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί χάνουν οργανικές θέσεις. Οι αναπληρωτές θα βιώσουν νέα σκληρή μορφή ανασφάλειας, το φθινόπωρο οι περισσότεροι δεν θα είναι στο σχολείο. Κλείνει δραματικά η υπόθεση των διορισμών νέων εκπαιδευτικών.

Το ΥΠΑΙΘ διαμορφώνει με τον πιο αυταρχικό τρόπο ένα επιστημονικά φτωχό, ένα ξεπερασμένο σχολείο. Οδηγεί συνειδητά τη νέα γενιά σε σκοτάδια αμάθειας και ημιμόρφωσης. Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός αγκαλιά με τον συντηρητισμό. Ό,τι έχει κατακτηθεί στο σχολείο από τη δεκαετία του 1980 – εδώ και 40 χρόνια – αποκόπτεται. Πρώτη φορά έχουμε στη μεταπολίτευση τέτοια βίαιη και αναχρονιστική επίθεση στο περιεχόμενο του σχολείου.

Η κυβέρνηση κάνει το εκπαιδευτικό σύστημα ακόμα πιο συγκεντρωτικό. Δημιουργεί ένα σχολείο ασφυκτικό, που δεν δίνει δυνατότητες επιλογής στους μαθητές με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Το Κίνημα Αλλαγής, ως ο κύριος φορέας των μεταρρυθμιστικών, προοδευτικών εκπαιδευτικών πολιτικών στη χώρα μας θα αγωνιστεί να μην περάσει η δεξιά, συντηρητική επιδρομή στο σχολείο.

Θα αγωνιστούμε συστηματικά και συγκροτημένα για την ανάδειξη σύγχρονων δημοκρατικών εκπαιδευτικών πολιτικών, για ένα σχολείο που θα μορφώνει τους νέους ολόπλευρα και θα διαπαιδαγωγεί με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες για μια δίκαιη κοινωνία!

4Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Την τέταρτη διαδικτυακή του εκδήλωση στην πορεία για την Συνδιάσκεψη, οργανώνει αυτήν την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 στις 18.00’, το Κίνημα Αλλαγής με θέμα: “Τηλεργασία: Δυνατότητα ή …εργασιακό ατύχημα;”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις ευκαιρίες, αλλά και τους κινδύνους για που αναδύονται για την εργασία εξ αποστάσεως στην εποχή του κορωνοϊού, να φωτίσει πτυχές του φαινομένου και να προτείνει πολιτικές για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Εισαγωγική Ομιλία:

Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής

Συζητούν:

● Άρης Καζάκος, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου ΑΠΘ

● Ματίνα Γιαννακούρου, Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

● Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Στέλεχος Επιχείρησης Τηλεπικοινωνιών

● Χρήστος Γούλας, Διευθυντής ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

● Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής

Συντονιστής: Χρήστος Μέγας, Γραμματέας Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής, Δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, της Φώφης Γεννηματά και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook.

Όσα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενδιαφέρονται να αναμεταδώσουν την εκδήλωση, παρακαλούνται να αποστείλουν email στο pasok.pressoffice@gmail.com.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια στο Γ.Ν.Ρόδου ήταν μία φιέστα για το θεαθήναι, με μοναδικό σκοπό την στήριξη του κυβερνητικού αφηγήματος περί δήθεν υγειονομικής θωράκισης των τουριστικών περιοχών της Χώρας.

Ο Υπουργός μοίρασε χαμόγελα, υποσχέσεις και φωτογραφίες, για την ταμπακιέρα όμως, των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της κάλυψης των λειτουργικών κενών του Γ.Ν.Ρόδου δεν ειπώθηκε κουβέντα.

Πλέον έχει γίνει σε όλους κατανοητό, ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα αδρανεί σκόπιμα να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΕΣΥ, πιστή στις προθέσεις της για επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και κλείνοντας το μάτι σε όσους επιδιώκουν στο παρασκήνιο την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τoν Υπουργό Δικαιοσύνης

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην εξιχνίαση του κυκλώματος ανομίας και διαφθοράς που δρούσε παρακρατικά και στην πλήρη απόδοση ευθυνών για όλους τους εμπλεκόμενους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Κύριοι Υπουργοί,

Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργείται από τις αποκαλύψεις της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά», για τη δράση παρακρατικού κυκλώματος με συμμετοχή πολιτικών, δικηγόρων, εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..

Κύκλωμα που είχε διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του κράτους επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εμπλεκόμενα πρόσωπα μεταξύ άλλων, τον τότε υπουργό Άμυνας και τη σύζυγό του. Λειτουργούσε δηλαδή ένας παρακρατικός μηχανισμός με πολιτική κάλυψη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην προαναφερόμενη έρευνα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εν γνώσει του τότε Πρωθυπουργού κ. Α.Τσίπρα, η ΕΥΠ υπό τη διοίκηση του κ. Γ.Ρουμπάτη, αποκάλυψε ένα παράνομο κύκλωμα που χρησιμοποιούσε μεθόδους όπως τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπημένες συναλλαγές, παραδόσεις φακέλων με χρήματα, ενώ παράλληλα μέσω αυτής της έρευνας βγήκε στη δημοσιότητα, η δομή ενός κυκλώματος, το οποίο μέσα από παράνομες δραστηριότητες απέκτησε έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εκτός από την εμπλοκή εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών, λειτουργούσε και ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος είχε καταφέρει να διεισδύσει σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του site Πρώτο Θέμα, το σχετικό ερευνητικό υλικό παραδόθηκε, τον Δεκέμβριο του 2016, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αρχικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Αναπάντητο παραμένει μέχρι σήμερα το ερώτημα εάν προχώρησαν στις οφειλόμενες ενέργειες οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει έστω και τώρα διεξοδικά την υπόθεση αυτή και να αποδώσει ευθύνες όπου προκύψουν.

Όλα στο φως. Η Δημοκρατία μας δεν ανέχεται μεθοδεύσεις συγκάλυψης. Τα παρακρατικά αποστήματα πρέπει να σπάσουν. Οι υπεύθυνοι να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τα πάντα για όσους έπαιξαν για άλλη μια φορά με τη Δημοκρατία.

Επειδή τα γεγονότα αυτά είναι αδιανόητα σε μια χώρα με δημοκρατικούς θεσμούς και αξίες,

Επειδή στην Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να υφίστανται και να λειτουργούν τέτοιου είδους παρακρατικοί μηχανισμοί από κρατικούς λειτουργούς,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί :

1.Γνωρίζατε ως αρμόδιοι Υπουργοί το θέμα αυτό ή το μάθατε από το δημοσίευμα; Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί;

2.Σε κάθε περίπτωση τι προτίθεστε να κάνετε για να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση και να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να αποτραπεί τυχόν συνέχιση της δράσης του κυκλώματος;

3. Σε ποιες ενέργειες είχε προβεί η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως η ελληνική Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό, από την παραλαβή του ερευνητικού υλικού και μετά;

Οι υπογράφοντες βουλευτές

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Γιώργος Καμίνης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Ανδρέας Λοβέρδος

 

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΒΑΘΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Για λειτουργία θεσμών

Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει αμερόληπτη τη δουλειά της χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις άλλου τύπου και να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση ευθυνών. Εδώ όμως σύμφωνα με τις αποκαλύψεις φαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά τις επιλογές μίας φαμίλιας. Αναδεικνύεται περίτρανα μία παραθεσμική, βαθιά καθεστωτική και επικίνδυνη για τους θεσμούς πρακτική και λογική, την οποία χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Σύριζα.

Το ζήτημα είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ τα γνώριζε κάτι το οποίο φαίνεται από την προχτεσινή του ανακοίνωση. Το μείζον ερώτημα είναι γιατί ο κος Τσίπρας συνέχιζε να συγκυβερνά με τον κο Καμμένο όλο το επόμενο διάστημα ενώ φαίνεται να γνώριζε.

Για όσα προκύπτουν στην προανακριτική.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η συζήτηση για τη NOVARTIS, είχαμε πει ότι υπάρχει ένα παραδικαστικό, του οποίου αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχει πολύ μεγάλη ουσία κάτω από την επιφάνεια και όσο συνεχίζεται η συζήτηση της επιτροπής τόσο θα προκύπτουν μια σειρά ζητημάτων τα οποία θα τα αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στην τηλεόραση του ALPHA

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη απόψε στις 23:50 στην τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA «Μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ, να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων.

Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Το Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο για το σχολείο που θέλουμε.

Ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ανθρωπιστική παιδεία και θα προβάλλει αρχές αξίες και πρότυπα.

Ένα σχολείο Δημοκρατικό. Που θα διαμορφώνει πολίτες που θα αναπνέουν ελεύθερα και δεν θα επιτρέπουν το γόνατο της βίας και του ρατσισμού στο λαιμό των ανθρώπων.

Ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει δυνατότητες στη νέα γενιά, να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, χτυπώντας τις ανισότητες.

Η «Γνώση», είναι το «κλειδί».

Γιατί για μας τους σοσιαλιστές η Εκπαίδευση είναι «όπλο» και για την κοινωνική ισότητα, χωρίς στερεότυπα και αποκλεισμούς.

Ενώ για την κυβέρνηση της ΝΔ, ισχύουν πάντα οι διακρίσεις γι’ αυτούς που μένουν «πάνω ή κάτω από το ποτάμι».

Γι’ αυτό είμαστε απέναντι στις ισοπεδωτικές και εξευτελιστικές διαδικασίες τις «παπαγαλίες» και στις συντηρητικές λογικές της «πειθαρχίας», του στιγματισμού των μαθητών, του «φόβου» απέναντι σε κάθε νέο και δημιουργικό.

Στόχος η υπέρβαση της μαθησιακής κρίσης που μαστίζει σήμερα την πατρίδα μας και υπονομεύει το μέλλον της Νέας Γενιάς. Με πολιτικές που οδηγούν στην βελτίωση των επιδόσεων όλων των μαθητών και στην ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ταυτόχρονα με την ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ.

Ποιοτική Εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και μείωση του μαθησιακού χάσματος με μετρήσιμους στόχους.

Γι’ αυτό στηρίζουμε τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ πρέπει να εξασφαλίζει τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα για όλους.

Κυρίαρχος ο ρόλος του εκπαιδευτικού, όπως εύστοχα λέγεται η «στιγμή της αλήθειας για κάθε εκπαιδευτικό σύστημα, είναι ότι συμβαίνει μέσα στην σχολική αίθουσα».

Η αναντικατάστατη σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή.

Ενός εκπαιδευτικού που προσλαμβάνεται με διαφανείς διαδικασίες, που επιμορφώνεται συνεχώς που αξιολογείται για να βελτιώνεται και όχι να τιμωρείται, που εξελίσσεται αξιοκρατικά, που έχει σωστές συνθήκες στο έργο του και αμοιβή που εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση.

Για μας, για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, η Εκπαίδευση ήταν και είναι προνομιακός χώρος.

Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών είναι δικό μας έργο. Όπως και δικό μας έργο είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του 2011, που δυστυχώς ή εγκαταλείφθηκε, ή υπονομεύτηκε από τις μετέπειτα Κυβερνήσεις.

Σήμερα βιώνουμε την αντιμεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται ως συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μας είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση προχωράει στο μέλλον κάνοντας βήματα στο παρελθόν τόσο σε πολιτικές όσο και πρακτικές.

Είχαμε την ευκαιρία αναλυτικά να παρουσιάσουμε στην Βουλή την τεκμηριωμένη κριτική όχι μόνο στο πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αλλά και σε όλα τα θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση.

  • Από την μετατροπή της τάξης σε τηλεοπτικό studio, αντί της ουσιαστικής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέχρι το αναχρονιστικό και αντιεκπαιδευτικό μέτρο της επαναφοράς της διαγωγής στους τίτλους σπουδών.
  • Από την διατήρηση των Νόμων του ΣΥΡΙΖΑ που υπονομεύουν το ολοήμερο σχολείο, μέχρι την εγκατάλειψη των πολιτικών για πιστοποίηση της Πληροφορικής και Αγγλικής Γλώσσας στην Γ’ Γυμνασίου.
  • Από τις κενές περιεχομένου διατάξεις για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και το Εθνικό Απολυτήριο, μέχρι την εμμονή στον απαράδεκτο Νόμο Γαβρόγλου για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την ανανέωση της θητείας αντισυνταγματικά εκλεγμένων Διευθυντών Εκπαίδευσης.
  • Από την έλλειψη κάθε πολιτικής για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, μέχρι τις προχειρότητες για τον «εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης» αντί της πρόσληψης κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στα σχολεία.

Και βέβαια αποψιλώνει γυμνάσια και λύκεια από βασικά γνωστικά πεδία. Ακυρώνει ουσιαστικά στοιχεία της εκπαίδευσης, που έχουν εισαχθεί κυρίως από δικές μας μεταρρυθμιστικές πολιτικές.

Τελικά η Κυβέρνηση της ΝΔ διαμορφώνει ένα σχολείο συντηρητικό, αναχρονιστικό, με το «βλέμμα» στραμμένο στο χθες.

Εμείς δεν περιοριζόμαστε στην αναμέτρηση με το χθες. Ανοίγουμε το δρόμο για το αύριο. Η εκπαίδευση μαζί με τον πολιτισμό μπορούν να αποτελέσουν δυναμικό πεδίο ανάπτυξης της Ελλάδας.

Η Γνώση μαζί με τις Νέες Τεχνολογίες και την Παιδεία είναι παράγοντες που διαμορφώνουν την προοπτική της νέας γενιάς.

Να επενδύσουμε στην εκπαίδευση , να δούμε όλο το φάσμα της: την επαγγελματική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή, την αντισταθμιστική εκπαίδευση, την καλλιτεχνική αντίληψη, την αριστεία, την αισθητική αγωγή, την περιβαλλοντική εκπαίδευση κλπ

Σήμερα αυτό σηματοδοτούμε. Ξεκινώντας το διάλογο με σας τους εκπαιδευτικούς.

*Για το ψηφιακό σχολείο και την σύνδεση του μαθήματος με την εξ αποστάσεως διδασκαλία .

•Για το ολοήμερο δημοτικό με το ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα

•Για τα νέα προγράμματα σπουδών, με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις

•Για την παροχή πιστοποίησης για την Αγγλική γλώσσα και την πληροφορική σε κάθε μαθητή, με την αποφοίτηση από την Γ Γυμνασίου

•Για να καταστεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση μια ελκυστική και βιώσιμη επιλογή για τους νέους

•Για την θεσμοθέτηση ενός πραγματικού Εθνικού Απολυτηρίου ,για την ενιαία αξιολόγηση των μαθητών, ως προαπαιτούμενο για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση

•Για την ανάπτυξη συστημάτων συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού ,εξατομικευμένα σύμφωνα με τις δεξιότητες του μαθητή και τίς αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

•Για ένα σχολείο για όλους, ενισχύοντας τις δομές της ειδικής αγωγής

Θέλουμε έναν εκπαιδευτικό ελευθερίας και ευθύνης, δημιουργίας και πρωτοβουλίας.

Και ένα σχολείο που θα ανοίγει το δρόμο για τον επόμενο Διαφωτισμό, που θα είναι Ψηφιακός.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.06.2020

Θέματα: Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευμα “Παραπολιτικών”, επίσκεψη Κικίλια στο Γ.Ν. Ρόδου, ΛΑΡΚΟ, Πισωγύρισμα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ: Χορηγός της Δεξιάς – καμία θεσμική αξιοπιστία ως αξιωματική αντιπολίτευση

Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν άμεσα από τη Δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της Δεξιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της Δεξιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες.

Δημοσίευμα “Παραπολιτικών”: Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια για όσους έπαιξαν με τη Δημοκρατία

Οι σαββατιάτικες αποκαλύψεις της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά» για τη δράση παρακρατικού κυκλώματος με συμμετοχή πολιτικών, δικηγόρων, εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Παρουσιάζει τη λειτουργία κυκλώματος που είχε διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του κράτους επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εμπλεκόμενα πρόσωπα μεταξύ άλλων, τον τότε υπουργό Άμυνας και τη σύζυγό του. Λειτουργούσε δηλαδή ένας παρακρατικός μηχανισμός με πολιτική κάλυψη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην προαναφερόμενη έρευνα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εν γνώσει του τότε Πρωθυπουργού κ. Α.Τσίπρα, η ΕΥΠ υπό τη διοίκηση του κ. Γ.Ρουμπάτη, αποκάλυψε ένα παράνομο κύκλωμα που χρησιμοποιούσε μεθόδους όπως τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπημένες συναλλαγές, παραδόσεις φακέλων με χρήματα, ενώ παράλληλα μέσω αυτής της έρευνας βγήκε στη δημοσιότητα, η δομή ενός κυκλώματος, το οποίο μέσα από παράνομες δραστηριότητες απέκτησε έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εκτός από την εμπλοκή εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών, λειτουργούσε και ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος είχε καταφέρει να διεισδύσει σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του site Πρώτο Θέμα, το σχετικό ερευνητικό υλικό παραδόθηκε, τον Δεκέμβριο του 2016, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αρχικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Αναπάντητο παραμένει μέχρι σήμερα το ερώτημα εάν προχώρησαν στις οφειλόμενες ενέργειες οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει έστω και τώρα διεξοδικά την υπόθεση αυτή και να αποδώσει ευθύνες όπου προκύψουν. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τα πάντα για όσους έπαιξαν για άλλη μια φορά με τη Δημοκρατία.

Διαβάστε την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Παιδεία: “Φτωχότερα” τα Γυμνάσια & Λύκεια με τα νέα ωρολόγια προγράμματα

Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και λυκείων συνεχίζουν τη σταθερή αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ.Πλήττεται η μόρφωση, η αγωγή, η τέχνη, η παιδεία, η επιστήμη με τη συρρίκνωση του περιεχομένου του σχολείου, με τη μείωση ή κατάργηση μιας σειράς γνωστικών πεδίων. Οι Κοινωνικές επιστήμες, η Πολιτική Παιδεία, η Καλλιτεχνική Παιδεία, το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, η Τέχνη, η Μουσική, το Πρότζεκτ, η Βιολογία, η Οικιακή Οικονομία, η Γεωλογία, ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός πολιτισμός μπαίνουν στο στόχαστρο της σκληρής οπισθοδρόμησης.

Η Ν.Δ. επιδιώκει την ιδεολογική χειραγώγηση του σχολείου. Εκδιώκονται ουσιαστικά γνωστικά πεδία – κοινά σε όλα τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα – για λόγους ξεπερασμένων ιδεολογιών και δημοσιονομικής πειθαρχίας. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί χάνουν οργανικές θέσεις. Οι αναπληρωτές θα βιώσουν νέα σκληρή μορφή ανασφάλειας, το φθινόπωρο οι περισσότεροι δεν θα είναι στο σχολείο. Κλείνει δραματικά η υπόθεση των διορισμών νέων εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει με τον πιο αυταρχικό τρόπο ένα επιστημονικά φτωχό, ένα ξεπερασμένο σχολείο, που δεν δίνει δυνατότητες επιλογής στους μαθητές με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Διαβάστε περισσότερα

ιδού η …Ρόδος: Η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας συνεχίζεται

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με μοναδικό σκοπό την στήριξη του κυβερνητικού αφηγήματος περί δήθεν υγειονομικής θωράκισης των τουριστικών περιοχών της Χώρας. Μοίρασε χαμόγελα, υποσχέσεις και φωτογραφίες, για την ταμπακιέρα όμως, των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της κάλυψης των λειτουργικών κενών του Γ.Ν.Ρόδου δεν ειπώθηκε κουβέντα. Πλέον έχει γίνει σε όλους κατανοητό, ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα αδρανεί σκόπιμα να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΕΣΥ, πιστή στις προθέσεις της για επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και κλείνοντας το μάτι σε όσους επιδιώκουν στο παρασκήνιο την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

ΛΑΡΚΟ: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την ανικανότητα της Κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση έφερε στη Βουλή μια απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση για την ειδική́ εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ, που αφορά σε 1200 εξειδικευμένους εργαζόμενους, χωρίς να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας και το εθνικό συμφέρον σε σχέση με την υπεραξία του μεταλλεύματος και τη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τις ηγεσίες των αρμοδίων Υπουργείων. Κατόπιν συναντήσεων με το Σωματείο των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, είχαμε πει ότι η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε επενδυτή́ ο οποίος θα παρουσιάσει αναπτυξιακό́ και επενδυτικό́ πλάνο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις: για την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας, την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, την σημαντικότητα της εταιρείας για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, τα συμφέροντα της ΔΕΗ που είναι μέτοχος κατά 11,45%, την προστασία του περιβάλλοντος με τις αντίστοιχες επενδύσεις. Είχαμε προτείνει επίσης την αντιμετώπιση του χρέους προς τη ΔΕΗ με ρήτρα διακύμανσης της τιμής του Νικελίου, την ορθολογικοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών, την αναβάθμιση της ποιότητας του μεταλλεύματος και αξιοποίηση του λατερίτη (πυρομεταλλουργεία).

Δυστυχώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κωφεύει στις προτάσεις μας, επιμένοντας σε λύσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα και ακολουθώντας λάθη και παραλείψεις του δικού της κακού παρελθόντος. Την ανικανότητα όμως της κυβέρνησης δεν θα επιτρέψουμε να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.