ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ «ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Σεπτεμβρίου 2021 by manos (seo)-admin

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Αθ. Δαγούμα είχε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον βουλευτή και αρμόδιο Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Αρβανιτίδη, τον Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας καθ. Χάρη Δούκα και τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Δημήτρη Μάντζο.

Σε συνέχεια δηλώσεων του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στα τιμολόγια ενέργειας αλλά και συγκράτησης των τιμών, τέθηκαν σωρεία ερωτήσεων από τα στελέχη του κλιμακίου του κόμματος προς την διοίκηση της ΡΑΕ για την αποτελεσματικότητα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και τις δράσεις της ΡΑΕ.

Τα συμπεράσματα της συνάντησης προκαλούν μεγαλύτερους προβληματισμούς και επιφυλάξεις για την πορεία του ενεργειακού κόστους.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη μόνιμη συμπίεση του ενεργειακού κόστους. Τα πρόχειρα μέτρα επιδότησης που ανακοίνωσε πολύ βιαστικά δεν είναι είναι επαρκή για να στηρίξουν μακροπρόθεσμα τα νοικοκυριά, τους βιοτέχνες και τη βιομηχανία.

Για το Κίνημα Αλλαγής είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ρήτρες στους λογαριασμούς ρεύματος χωρίς όρια, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην γνωρίζει τι τελικά θα πληρώσει μετά από 2, 3 ή 4 μήνες.

Είναι άκρως προβληματική η λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού. Το πολυδιαφημισμένο Target Model αλλάζει συνέχεια κανόνες, η ΔΕΗ δε δίνει λογαριασμό τι κάνει με τα υδροηλεκτρικά και όλοι μαζί -ΔΕΗ και ιδιώτες- οδηγούν τις παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις της χώρας να σχεδιάζουν το μέλλον τους σε καθεστώς ενεργειακής ακρίβειας και ανασφάλειας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ :ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Επίκαιρη ερώτηση Βασίλη Κεγκέρογλου

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λ. Μενδώνη

ΘΕΜΑ: «Να δοθεί άμεσα προκαταβολή από την φορολόγηση του στοιχήματος στα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας».

Κυρία Υπουργέ,

Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας και ρευστότητας καθώς επλήγησαν ανεπανόρθωτα όχι μόνο από την πανδημία του Κορωνοϊου αλλά και ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης.

Η ανησυχία αυτή εντείνεται από την καθυστέρηση εφαρμογής της υπ’αριθμ. 114021/2021 ΦΕΚ 1075/Β/19-03-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στον καθορισμό του πλαισίου, όρων και προϋποθέσεων και κριτήριων κατανομής της προβλεπόμενης στο άρθρο 79 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) χρηματοδότησης στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με επιστολές πάρα πολλών ερασιτεχνικών σωματείων που έχουν περιέλθει σε γνώση μας, είναι αδήριτη η ανάγκη άμεσης προκαταβολής, του 50% τουλάχιστον του εκτιμώμενου ποσού ενίσχυσης που υπολογίζεται από τα έσοδα του στοιχήματος καθώς και η θέσπιση κριτηρίων κατανομής.

Επειδή οι ομάδες επαγγελματικού αθλητισμού έχουν εισπράξει ήδη την δική τους προκαταβολή

Επειδή η βιωσιμότητα των ερασιτεχνικών σωματείων λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία εξαρτάται απόλυτα από την προκαταβολή της προβλεπόμενης χρηματοδότησης

Επειδή εξαιτίας των Κυβερνητικών εξαγγελιών για απόδοση της προκαταβολής τον Σεπτέμβριο του 2021, εύλογα πολλά σωματεία την συμπεριέλαβαν στους προϋπολογισμούς τους και ανέλαβαν αντίστοιχου ύψους υποχρεώσεις, με συνέπεια σήμερα να απειλείται ακόμη και η λειτουργία τους .

Επειδή οι υποχρεώσεις των ερασιτεχνικών σωματείων αφορούν και στην συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Θα αναλάβετε πρωτοβουλία , σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταβληθεί άμεσα στα ερασιτεχνικά σωματεία η δικαιούμενη προκαταβολή που έχουν ανάγκη;

-Έχετε επεξεργαστεί το πλαίσιο των κριτηρίων κατανομής της προβλεπόμενης στο άρθρο 79 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) χρηματοδότησης και ποια είναι αυτά;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Τ/Σ KONTRA και την εκπομπή «KONTRA NEWS» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη

Για την e-Food και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν:

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα με την e-food ήμασταν απόλυτα καθαροί. Προφανώς, με ευθύνη του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που έφερε η ΝΔ, δίνεται το περιθώριο να μετατρέπονται οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς συνεργάτες, με τη μορφή του ελεύθερου επαγγελματία, με κατάφωρη υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Εμείς, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων, και καταστήσαμε σαφές πως θα αναλάβουμε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστούν ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους μισθωτούς, με σκοπό την πλήρη ασφαλιστική και εργασιακή τους κάλυψη.

Από την πλευρά μας το έχουμε αποδείξει και στην πράξη, πως αν και άλλοι συμμερίζονται αντίστοιχους προβληματισμούς και θέτουν στόχευση για τη στήριξη αυτών των εργαζομένων, αυτονόητα καλοδεχούμενοι. Ούτε μικροπολιτική χωράει ούτε τίποτα, όταν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα που καταπατούνται, και άνθρωποι που αγωνίζονται για αυτά. Εμείς θα είμαστε σταθερά συμπαραστάτες.

Για τη δήλωση Γεωργιάδη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

Εμείς το συγκεκριμένο ζήτημα το θέσαμε και μετά την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τότε, η τοποθέτηση του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν αποκλειστικά προς την κατεύθυνση των συγχωνεύσεων και όχι προς την απαιτούμενη δικτύωση ή τις συνέργειες των μικρών και μεσαίων, στηρίζοντας ουσιαστικά το μοντέλο ανάπτυξης τους μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Υπάρχουν λοιπόν, εδώ, δύο πολύ σημαντικά ζητήματα. Το ένα είναι το ουσιαστικό, καθώς πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω καθυστερήσεων των αρμόδιων αρχών, αυτή τη στιγμή αποκλείονται από την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, με κίνδυνο απένταξης των σχεδίων τους. Προφανώς πολύ κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη βιωσιμότητα και την επιβίωσή τους και για το οποίο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για να διασωθούν και να στηριχθούν.

Το δεύτερο πολύ κρίσιμο ζήτημα, είναι το πολιτικό, που αφορά το πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την επιχειρηματικότητα. Δηλαδή μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να θέτει το εκβιαστικό δίλημμα «ή συγχωνεύεστε ή παύετε να υφίσταστε», αναφερόμενη στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και ειδικά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, με τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας να είναι εμφανείς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανακοίνωση Τομέα Απόδημου Ελληνισμού Κινήματος Αλλαγής

«Συμβόλαιο 2030» με την Ελληνική Διασπορά

Διαβούλευση για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού ανακοινώνει την έναρξη της δημόσιας διαδικτυακής διαβούλευσης για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στο εξωτερικό.

Στόχος είναι η σύναψη του «Συμβολαίου 2030» με την Ελληνική Διασπορά, του οποίου κύριο άξονα αποτελούν η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση, η Ελληνομάθεια και ο Πολιτισμός ως κύριοι παράγοντες για την μεταβίβαση της υλικής και άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς και για την ενίσχυση της ελληνικής ταυτότητας.

Είναι πολύ σημαντικό για μας να απαντήσουμε από κοινού στο ερώτημα «Ποια ελληνόγλωσση και πολιτισμική εκπαίδευση για το πρώτο μισό του 21ου αιώνα απαντά στις ανάγκες της Διασποράς μας και ενισχύει την αλληλοϋποστήριξη, την αμοιβαιότητα και τις συνέργειες μεταξύ Διασποράς και Ελλάδας;».

Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάσαμε ένα κείμενο διαβούλευσης το οποίο θα βρείτε στο δικτυακό τόπο: Συμβόλαιο 2030 με την ελληνική Διασπορά – Κίνημα Αλλαγής (kinimaallagis.gr), και καλούμε μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, εκπροσώπους σχολείων και πανεπιστημίων, ανθρώπους των τεχνών, των γραμμάτων και του αθλητισμού, συλλογικούς φορείς της Ομογένειας, επαγγελματικά δίκτυα Ελλήνων Αποδήμων και Ομογενών, την Εκκλησία, τις οικογένειες που επενδύουν στην ελληνική εκπαίδευση των παιδιών τους και σε όσους άλλους έχουν ενδιαφέρον για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους.

Κατερίνα Αυξεντίου

Γραμματέας Τομέα Απόδημου

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, Προστασίας Πολίτη κ. Π. Θεοδωρικάκο

ΘΕΜΑ: «Ενδελεχής έρευνα, καταλογισμός ευθυνών και ενίσχυση μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων με αφορμή το εργατικό ατύχημα στο Κιλκίς»

Κύριοι Υπουργοί,

Το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Κιλκίς, με έναν εργαζόμενο διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της έλλειψης επαρκών και αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και των αποτελεσμάτων της εντατικοποίησης της εργασίας.

Ο 23χρονος εργαζόμενος, που τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς στο εργοστάσιο της «ΑΛΟΥΜΥΛ» στο Κιλκίς και σύμφωνα με δημοσιεύματα, την ώρα του ατυχήματος, εργαζόταν στις πρέσες, αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Κιλκίς όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε σοβαρή κατάσταση, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Επειδή τα σοβαρό εργατικό ατύχημα, έχει προκαλέσει αναστάτωση, ανησυχία και ερωτηματικά σε όλη την κοινωνία, πολύ δε περισσότερο στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς,

Επειδή το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το νέο αυτό εργατικό ατύχημα,

Επειδή οι σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και η έλλειψη απαιτούμενων ελέγχων οδηγούν σε δυστυχήματα που στερούν την ζωή των εργαζομένων,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Τι μέτρα θα λάβετε προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του σοβαρού ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους;
  2. Τι κανόνες και μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί από τους υπευθύνους εργοδότες, πριν και κατά την εκτέλεση των εργασιών; Ποιοι ήταν παρόντες κατά την εκτέλεση των εργασιών και με ποια ειδικότητα και ιδιότητα;
  3. Ποια ήταν η εργασιακή σχέση του τραυματία εργαζομένου; Υπήρχε εργασιακή εκπαίδευση και εμπειρία;
  4. Είχαν διενεργηθεί σεμινάρια εκπαίδευσης των εργαζομένων και είχε συμμετάσχει και παρακολουθήσει ο τραυματίας εργαζόμενος; Τηρείται θεωρημένο βιβλίο εκπαίδευσης εργαζομένων;
  5. Είχαν και πότε διενεργηθεί έλεγχοι από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για την τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων, στην εταιρία όπου εργαζόταν ο τραυματίας εργαζόμενος;
  6. Τι μέτρα θα λάβετε ώστε οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας να γίνουν τέτοια ώστε να μην θρηνούμε άλλους νεκρούς και τραυματίες;

Και παρακαλείσθε, προς ενημέρωση της Βουλής, να καταθέσετε τα πορίσματα της αυτοψίας και των ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών μετά το εν λόγω εργατικό ατύχημα.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιώργος Μουλκιώτης

Γιώργος Καμίνης

Γιώργος Φραγγίδης

Π. ΒΛΑΧΟΣ: ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ

Στην εκπομπή “ALPHA ΠΡΩΙΝΟ” στο ραδιόφωνο του ALPHA 96.5 και τους δημοσιογράφους Άγγελο Γαβρή και Λυδία Κοκκινά, μίλησε, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Πιο αναλυτικά:

Υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η κυβέρνηση. Κατά πρώτον, σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς, η υποχρεωτικότητα σε συνδυασμό με μαζικότητα στον εμβολιασμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα. Με τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση τους υγειονομικούς, με την αναστολή των αδειών στο “παρά πέντε”, το γεγονός ότι δεν τους εντάσσει στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά, ότι χρησιμοποιεί διαρκώς ένα “μαστίγιο” κι όχι “καρότο”, δημιουργούνται εντάσεις την ώρα που θα έπρεπε να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία. Στη συνολική εικόνα, δεν μπορεί να βγάλει κανείς από το κάδρο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τα σχολεία. Στέλνουν τα παιδιά στις τάξεις ζητώντας τους να παραμείνουν εκεί μέχρι να νοσήσει περίπου η μισή τάξη, γεγονός που οδηγεί σε έξαρση της πανδημίας. Αν προσθέσουμε σε αυτά ότι η Ελλάδα δεν τα πάει πολύ καλά στην εμβολιαστική κάλυψη, ότι έχουμε “φρακάρει” γύρω στο 60%, αντιλαμβανόμαστε ότι έρχεται ένα πάρα πολύ δύσκολο φθινόπωρο.

Αποκλεισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τα Μέσα Ενημέρωσης πρέπει να μάθουν να κάνουν τη δουλειά τους. Αν αυτά που είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδης τα έλεγε υπουργός του ΠΑΣΟΚ πριν 10 χρόνια, θα έπεφταν πάνω του να τον “φάνε”. Η αλαζονεία και η αμετροέπεια του κ. Γεωργιάδη οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει business με τα λεφτά του ελληνικού λαού για να πουλά προπαγάνδα. Η ΝΔ “ράβει κοστούμι” κάθε φορά που έχουμε ένα εθνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που στην παρούσα φάση λέγεται “Ταμείο Ανάκαμψης” και το οποίο το χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Άλλωστε έχει δώσει δείγματα γραφής μέσα στην πανδημία ότι δεν θέλει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όταν ξεκίνησαν τα προγράμματα των κρατικών εγγυήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν οι τελευταίες που είχαν πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Δίλημμα Τσίπρα για εκλογές

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την πολυτέλεια να θέτει διλήμματα. Όταν μπορούσε να φτιάξει μία προοδευτική διακυβέρνηση το Γενάρη του 2015 με το “Ποτάμι” αλλά και τον Σεπτέμβρη του 2015 με το Κίνημα Αλλαγής, το Ποτάμι κι άλλα προοδευτικές κόμματα, επέλεξε να είναι με τον κ. Καμμένο. Ας πάμε στην κάλπη, να δούμε τι έχει να πει ο ελληνικός λαός και τα διλήμματα θα τεθούν σε όλους μετά την απόφαση του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάει πολύ μακριά η “βαλίτσα¨ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι ανισότητες αυξάνονται, η κοινωνία “βράζει” και ο κόσμος αναζητά αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία δεν μπορεί να του τη δώσει ο κ. Τσίπρας.

Εσωκομματικά

Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο Φθινόπωρο. Ενδεχομένως και τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφορούν την κοινωνία κι όχι μόνο εμάς. Όταν μία εσωκομματική διαδικασία αφορά στην κοινωνία, σημαίνει ότι οι πολίτες έρχονται να στηρίξουν την επανεκκίνηση του Κινήματος Αλλαγής. Είμαστε σε τροχιά ανόδου αλλά η εσωκομματική διαδικασία είναι αυτή η οποία θα μας δώσει μία μεγαλύτερη ώθηση για να αποτελέσουμε επιλογή διακυβέρνησης μέσα στο 2022. Είναι πολύ σημαντικό για το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ μέσα από αυτή τη διαδικασία να βγει ενωμένο, με μία ισχυρή ιδεολογική ταυτότητα, να μην “παλαντζάρουμε” ή να μην ετεροκαθοριζόμαστε. Να είναι ένα κόμμα συμπαγές, με ισχυρή σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, με πρόταση διακυβέρνησης.

Γυναικοκτονία στη Ρόδο

Οι πολιτικοί πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε σχολιαστές. Πρόκειται για μία ακόμη τραγική, απολύτως καταδικαστέα πράξη που αντανακλά τα βαθιά πατριαρχικά στερεότυπα που υπάρχουν ακόμα στην ελληνική κοινωνία κι επιτρέπουν σε έναν άνδρα να βιαιοπραγεί, και να καταπιέζει μία γυναίκα όταν αυτή δεν αντιδρά όπως θα ήθελε εκείνος. Αυτά όμως, πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα τον 21ο αιώνα. Επίσης αυτονόητο ωστόσο, πρέπει να είναι και αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπως στη γειτονική μας Κύπρο. Να ενταχθεί ως ειδεχθές το έγκλημα της γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα, κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, να ενταχθεί ως επιβαρυντική περίσταση στα ζητήματα της σωματικής βλάβης ή της ανθρωποκτονίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει και να δει με μεγάλη κατανόηση αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Το Κίνημα Αλλαγής έχει βγει μπροστά και θα στηρίξει μία τέτοια αλλαγή και στο δικαιϊκό σύστημα. Ταυτόχρονα, δεν αρκεί μόνο να προσφέρουμε στις γυναίκες ένα νομικό “οπλοστάσιο” αλλά πρέπει να τους παρέχουμε κι εκείνες τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα τους επιτρέπουν κάθε φορά που έχουν ένα ζήτημα βίας, ενδοοικογενειακής ή μη, να μπορούν όχι μόνο να απευθύνονται, αλλά και να βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο μακριά από τον δυνάστη τους. Αυτό είναι κάτι επιτακτικό για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Πανεπιστήμια – Νόμος Κεραμέως

Το μεγάλο πρόβλημα στα Πανεπιστήμια είναι καταρχήν ότι λείπουν οι φοιτητές από τις αίθουσες, τα εργαστήριά τους, έχουν “παγώσει” οι διπλωματικές τους και δεν μπορούν εδώ κι ενάμιση χρόνο να λειτουργήσουν. Παράλληλα, επιβαρύνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός και προϋπολογισμός όταν ενοικιάζουν σπίτι σε μία επαρχιακή πόλη ή ένα αστικό κέντρο και πρέπει να πληρώσουν το ενοίκιο, χωρίς μάλιστα να επιδοτούνται ή να βοηθούνται από την κυβέρνηση. Η κ. Κεραμέως με αυτόν το περίφημο αλγόριθμο που αποτελεί κι ευρωπαϊκή πρωτοτυπία, άφησε έξω από τα ΑΕΙ περίπου 20.000 φοιτητές. Για για να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την απορρύθμιση της δημόσιας παιδείας έφερε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ως μία μεγάλη μεταρρύθμιση. Όμως, αστυνομικά τμήματα μέσα στα πανεπιστήμια έχει αυτή τη στιγμή μόνο η Τουρκία του Ερντογάν. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την κοινή λογική υποστήριξε ότι αντί για αστυνομικά τμήματα μέσα στα πανεπιστήμια, πρέπει να δοθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στο πρυτανικό συμβούλιο, η δυνατότητα να αποφασίσει τι είδους φύλαξη θέλει, να εγκαταστήσει μία υπηρεσία φύλαξης που θα συνεργάζεται με την Αστυνομία και θα εκπαιδευτεί από αυτήν. Σε συνδυασμό με μία κάρτα εισόδου και κάμερες, το έγκλημα επιτέλους θα μείνει έξω από τα πανεπιστήμια. Τα Πανεπιστήμιά μας δεν είναι άντρα ανομίας όπως θέλει να τα παρουσιάζει η κυβέρνηση. Χρειάζεται να φύγουμε από την φαύλη συζήτηση που υποτιμά την ακαδημαϊκή ελευθερία, την φοιτητική και πανεπιστημιακή ζωή, μα πάνω απ’ όλα δείχνει ένα σκληρό κι αυταρχικό πρόσωπο που θέλει να επαναφέρει στην κοινωνική ζωή η νεοσυντηρητική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σχόλιο του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις Γεωργιάδη για μικρές επιχειρήσεις

Ο κος Γεωργιάδης, με μία του δήλωση, κλείνει την πόρτα του τραπεζικού συστήματος στο 97,4% των επιχειρήσεων της χώρας και σε 830.000 επιχειρηματίες.

Με προηγούμενη του δήλωση, είχε κλείσει το μάτι στα καρτέλ για να αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές και τα κέρδη τους.

Περιμένουμε, χωρίς αγωνία, να μας αναγγείλει και την υποχρεωτική πτώχευση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.