Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έσωσε τη ζωή του Γιώργου Κουρή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Μία περίοδο που ο εκδότης δημοσίευε γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη

Δολοφονική επίθεση εναντίον του εκδότη Γιώργου Κουρή, απέτρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όσο διατελούσε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Το παραπάνω περιγράφει στο βιβλίο του ο Δημήτρης Κρεμαστινός, που είχε διατελέσει εκτός υπουργός του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως αποκαλύπτει, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών συμβούλεψαν τον Παπανδρέου να σκοτώσει τον εκδότη, Γιώργο Κουρή, καθώς, εκείνη την περίοδο, δημοσιεύονταν προσωπικές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη στα πρωτοσέλιδα της «Αυριανής».

Όπως αναφέρει ο Κρεμαστινός «ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε καταρρακωθεί αλλά δεν παραπονιόταν».

Έτσι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου, μιας ομάδας βουλευτών και των μυστικών υπηρεσιών. Ένας εκ των συμμετεχόντων – που δεν κατονομάστηκε από τον Κρεμαστινό – είπε στον Παπανδρέου:

«Άκουσε να δεις, Πρόεδρε, μην συζητάμε πολλή ώρα. Θα κάνεις ό,τι κάνει ένας χωριάτης που θα του πάρουν τις φωτογραφίες της γυναίκας του στο καφενείο του χωριού του».

«Τι θα κάνει ο χωριάτης;» του απάντησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα πάρει ένα τσεκούρι και θα ανοίξει το κεφάλι αυτουνού στα δύο» του είπε.

Μόλις άκουσε αυτή τη φράση, ο Ανδρέας Παπανδρέου έμεινε βουβός. «Επικράτησε σιωπή. Σιγά σιγά έκλεισε η συνεδρίαση και φύγαν όλοι. Οπότε εγώ έφυγα με μαύρη σκέψη, λέω τι λένε εδώ πέρα; Αλλά τα γεγονότα πήγαν ομαλά και ένα Σάββατο, που τον έβλεπα συνήθως μόνο, του λέω: Πρόεδρε, τι είναι τώρα αυτές οι ιστορίες, τι θα γίνει; Και τότε ήταν κάθετος, μου λέει: Άκουσε να δεις, Δημήτρη, από τότε που ο πρωθυπουργός θα αρχίσει να υιοθετεί τέτοιες σκέψεις παίρνει διαζύγιο με τη λέξη που λέγεται Δημοκρατία» περιέγραψε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Όταν μάλιστα πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Δημήτρης Κρεμαστινός αποκάλυψε τα όσα είχαν γίνει σε εκείνη τη σύσκεψη στον ίδιο τον Γιώργο Κουρή. «Του είπα: τουλάχιστον μετά θάνατον να τον σεβαστείς γιατί πήρε μια απόφαση που αφορούσε τη ζωή σου».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.