Όπου φύγει – φύγει οι φοιτητές της Κρήτης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Φαινόμενα μαθητών που εκδηλώνουν συμπεριφορές διακοπών θα πρέπει να αποφεύγονται

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο κύμα «φυγής» φοιτητών στα σπίτια τους, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για το κλείσιμο των πανεπιστημίων για 14 μέρες, για προληπτικούς λόγους, ώστε να σταματήσει η μετάδοση του κορωνοϊού.

Και στο νησί μας, η πλειοψηφία των φοιτητών παίρνει τον δρόμο της επιστροφής στα σπίτια τους. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, όπως και στις σχεδόν άδειες από φοιτητές καφετέριες στην ευρύτερη περιοχή. Με φόντο τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας, μιλάμε για 46.955 εγγεγραμμένους φοιτητές.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων στο Πολυτεχνείο ανέρχεται σε 5.440 φοιτητές. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης οι ενεργοί φοιτητές σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο ανέρχονται σε 15.000, ενώ στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο οι ενεργοί φοιτητές ανέρχονται σε 10.776.

Οι οδηγίες πάντως, τόσο για τους μαθητές όσο και τους φοιτητές, είναι πολύ συγκεκριμένες, όπως λένε οι επιστήμονες και φαινόμενα μαθητών που εκδηλώνουν συμπεριφορές διακοπών θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς το μέτρο θα αποδειχτεί αποτελεσματικό μόνο εφόσον επιδείξουν υπεύθυνη στάση και παραμονή στα σπίτια τους και περιορισμό των συναναστροφών σε κλειστούς χώρους.

«Οι φοιτητές θα πρέπει να παραμείνουν στον τόπο σπουδών τους», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 με τον Γιώργο Σαχίνη.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.