«Όμηροι» του ΕΦΚΑ εκατοντάδες αγρότες λέει ο Καράογλου


0
(0)

Εγκλωβισμένοι στα επικοινωνιακά τεχνάσματα της διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, καθώς στην προσπάθεια του να παρουσιάσει πλεόνασμα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης δεν «εκκαθαρίζει» τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το 2017 με αποτέλεσμα να μην καταβάλλει στους δικαιούχους τα οφειλόμενα ποσά.

Χρήστος Διαμαντόπουλος

Το θέμα αναδεικνύει με ερώτησή του προς την αρμόδια υπουργό ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω ασφαλισμένοι υπερφορολογήθηκαν και υπήρξαν συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών, εν τούτοις δυο χρόνια μετά εξακολουθούν να περιμένουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Η «ομηρία» τους ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε μήνες. Ήταν 10 Μαΐου όταν η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών για το έτος 2017. Ωστόσο, διαβάζοντας κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση διαπίστωνε ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς αφορά μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες που ασκούσαν κατά το έτος 2017 αποκλειστικά επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες, δηλαδή όσοι είχαν παράλληλη μισθωτή απασχόληση και οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών, εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή, καθώς η διαδικασία εκκαθάρισης είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καράογλου προς την κα. Αχτσιόγλου ζητά να μάθει:

-Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των δικαιούχων που περιμένουν ακόμα να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης των ασφαλιστικών τους εισφορών για το έτος 2017;

-Ποιο είναι το συνολικό ύψος των οφειλόμενων ποσών;

-Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ενημερωθούν οι δικαιούχοι;

-Και τέλος εάν υπάρχει πρόβλεψη να καταβληθούν εντόκως τα οφειλόμενα ποσά της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017, δεδομένου ότι οι δικαιούχοι περιμένουν σχεδόν δυο χρόνια να τα εισπράξουν.

πηγη:radiovereniki.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *