Όλα βαίνουν καλώς για τις επιδοτήσεις σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Τελευταία ενημέρωση 17 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων ανέπτυξε στη Βουλή σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Κατ’ αρχήν  ανέφερε ότι η ΚΥΑ που για πρώτη φορά έχει αναδρομικό χαρακτήρα περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα που πλήττουν τους πάντες και κυρίως τους πραγματικούς παραγωγούς.

Εκτός όμως από τα οριζόντια μέτρα επιβάλλει αναδρομικά υποχρεώσεις που δεν ήταν γνωστές όταν κατέθεταν την αίτηση οι δικαιούχοι των ενισχύσεων.

Έτσι:

-Δεν αναγνωρίζονται όλες οι εκτάσεις και τα τεμάχια που ενώ είναι δηλωμένα στο Ε9 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης ΑΤΑΚ, ούτε το Κτηματολόγιο.

-Δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα όσων απεβίωσαν μετά τον Μάϊο και όσων δεν φαίνεται η ανανέωση του ενοικιαστηρίου.

-Δεν αναγνωρίζονται οι αρόσιμες  εκτάσεις εντός βοσκοτόπων και αντί να εξαιρεθεί το τμήμα του βοσκοτόπου εξαιρείται η αρόσιμη  έκταση  που δικαιούται μεγαλύτερη ενίσχυση.

Ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι η δυνατότητα διορθώσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ που δόθηκε κάτω από την πίεση των προβλημάτων δεν λύνει το πρόβλημα αφού αφορά επουσιώδη ζητήματα και ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις κινητοποιήσεις των Αγροτών στην Κρήτη και το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Ο Υφυπουργός αποδέχθηκε ουσιαστικά τα προβλήματα, αλλά υποστήριξε ότι θα λυθούν με τις διορθώσεις που θα γίνουν μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για τη συνάντηση του Π/Θ με τους Αγρότες που δεν βρίσκουν απάντηση από τον Υπουργό κ. Λιβανό απέφυγε να απαντήσει.

Βίντεο από την παρέμβαση του κ. Κεγκέρογλου με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/VZzLu4uCaz0

Χαρίζουν την «επιστρεπτέα προκαταβολή» στους πυρόπληκτους της υπόλοιπης χώρας και καλώς, αλλά όχι στους σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους της Κρήτης.

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου, αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία χαρίζουν στους πυρόπληκτους της υπόλοιπης χώρας και καλώς, αλλά όχι στους σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους της Κρήτης που έχουν αντίστοιχη ανάγκη στήριξης και αδικούνται κατάφορα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με  Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκε η διαδικασία επιστροφής της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που δόθηκε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία, στις οποίες προβλέπεται η εξαίρεση από την επιστροφή της «επιστρεπτέας προκαταβολής» των πυρόπληκτων  από 1ης Μαΐου έως 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Προς μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Κυβέρνηση με απροκάλυπτο, ανάλγητο και απαράδεκτο τρόπο δεν ενέταξε στην απαλλαγή  της επιστρεπτέας προκαταβολής την Κρήτη και συγκεκριμένα υποχρεώνει στην επιστροφή της τις σεισμόπληκτες περιοχές, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, αλλά και τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2020 και τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Επειδή η εξαίρεση αυτή της Κρήτης δεν έχει δικαιολογία και «πόδια να σταθεί».

Ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

  • Είναι σε γνώση σας η δυσμενής αυτή μεταχείριση της Κρήτης;
  • Θα φροντίσετε για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος του νησιού των σεισμοπαθών, των πλημμυροπαθών και των πυρόπληκτων της Κρήτης.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.